Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΝΔ Αχαΐας: Οι υποψήφιοι συνεχίζουν τις επαφές τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Λίγα 24ωρα απέμειναν προτού τελειώσει η προθεσμία εγγραφών μελών στη Νέα Δημοκρατία, ώστε όσοι εγγραφούν να έχουν δικαίωμα ψήφου στις εσωκομματικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εγγραφές μέχρι χθες βράδυ προσέγγιζαν τις 5.000.
Εξάλλου, οι υποψήφιοι συνεχίζουν τις συναντήσεις και τις επαφές τους ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης που θα διεξαχθεί στις 24 Οκτωβρίου και στην Αχαία, αισιοδοξία επικρατεί στα «στρατόπεδα» και των δύο υποψηφίων προέδρων, Αντώνη Κουνάβη και Νίκου Κατσουγκράκη.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΝΑΒΗ – ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Χθες, ο κ. Κουνάβης συναντήθηκε με τον υποψήφιο πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικής Αχαΐας, Βασίλη Κανελλόπουλο. Ήταν μία συνάντηση γνωριμίας των δύο ανδρών, κατά την οποία οι δύο άνδρες συζήτησαν αρκετή ώρα για την επόμενη μέρα των εκλογών στα πλαίσια της συνεργασίας ΔΗΜΤΕ και ΔΕΕΠ.
Όπως έγινε γνωστό και οι δύο δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην ενεργοποίηση των τοπικών οργανώσεων και το άνοιγμά τους σε επίπεδο Δήμου και Νομού. Κοινή πεποίθηση είναι η στενή συνεργία για τον καθορισμό στόχων αλλά και την υλοποιήση αυτών μέσα από δράσεις, πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις σε περιφέρειες και κεντρικό επίπεδο. Συμφώνησαν στην ύπαρξη άμεσης και ειλικρινούς επικοινωνιας με τον κόσμο της ΝΔ και τον πολίτη γενικότερα για την ανάπτυξη της περιοχής και την ευημερία των κατοίκων της.

 

Ο ΚΑΤΣΟΥΓΚΡΑΚΗΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΗ

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Κατσουγκράκης συναντήθηκε χθες με τον βουλευτή του Νοτίου Τομέα Αθηνών, Βασίλη Σπανάκη. Ο κ. Κατσουγκράκης συνδέεται με μακρόχρονη φιλία με τον πρώην Γραμματέα Οργανωτικού & Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (Ε.Κ.Ο.) της Νέας Δημοκρατίας, με τον οποίο έχει συνεργαστεί επανειλημμένα για θέματα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Η συζήτηση περιστράφηκε βέβαια και γύρω από τις εσωκομματικές εκλογές, με τον κ. Σπανάκη να του μεταφέρει εγκάρδιες ευχές, δηλώνοντας βέβαιος ότι ο κ. Κατασουγκράκης είναι το ιδανικό στέλεχος για να ενσαρκώσει το όραμα για μια ανανεωμένη και δυνατή ΔΕΕΠ Αχαΐας.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το “αντίο” του Απ. Κατσιφάρα στη Φώφη: Πέρασε στην αιωνιότητα διδάσκοντας αξιοπρέπεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση με αφορμή τον θανατο της Φώφης Γεννηματά εξέδωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
Ειδικότερα ανέφερε τα εξής: “Η απώλεια της ΠΡΟΕΔΡΟΥ μας είναι μεγάλη για την δημοκρατική παράταξη, τους συναγωνιστές, τους συντρόφους μας και την Ελλάδα. Πάλεψε με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Έμεινε όρθια και μάχιμη μέχρι και την τελευταία στιγμή, δίνοντας ελπίδα και αισιοδοξία σε όλους μας. Το κενό είναι δυσαναπλήρωτο αλλά οι παρακαταθήκες που άφησε σε αξίες στην πολιτική και την ζωή θα είναι πάντα ζωντανές και επίκαιρες. Πέρασε στην αιωνιότητα διδάσκοντας αξιοπρέπεια”.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ενώσεις Στρατιωτικών: Με συμμετοχές από την Αχαϊα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) διοργάνωσε τη διεξαγωγή Γενικού και Διοικητικού Συμβουλίου στο Ναύπλιο.

Να σημειωθεί ότι, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Στρατιωτικών Αχαϊας, στις εργασίες συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης, Ελευθέριος Μπουρδανιώτης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., καθώς και ο Γενικός Γραμματέας, Βασίλειος Στροσκίδης, αντιπρόσωπος για το Πανελλήνιο Συνέδριο των Αντιπροσώπων της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Burgos της Ισπανίας για το ευρωπαϊκό έργου «AGRO SE VI»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Burgos της Ισπανίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2021 οι εργασίες της δεύτερης συνάντησης (2nd Meeting) του ευρωπαϊκού έργου AGRO SE VI «Ανάπτυξη ενός Σχεδίου για τη δημιουργία μιας Εικονικής Θερμοκοιτίδας για την υποστήριξη της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στον τομέα της Αγρο-Διατροφής» στο πλαίσιο του Προγράμματος COSME της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στο εταιρικό σχήμα του έργου, επικεφαλής είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με εταίρους την Περιφέρεια του Burgos (Provincial Government of Burgos) και την Περιφέρεια Oulou της Φινλανδίας (Council of OuluRegion).

Τη συνάντηση άνοιξαν με χαιρετισμό τους οι εκπρόσωποι του περιφερειακού Συμβουλίου του Burgos Lorenzo Rodriquez και Jesus Maria Sendino. Στη συνέχεια, έγινε σύνοψη των έως τώρα δράσεων του έργου και παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές κοινωνικών επιχειρήσεων από κάθε εταίρο. Οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν τις πρακτικές αυτές με τη χρήση του εργαλείου αξιολόγησης (assessmentgrid) που έχει διαμορφωθεί μέσω του έργου, βάσει κριτηρίων για τη δυνατότητα εφαρμογής και μεταφοράς τους στις χώρες εταίρους.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε επιχειρήσεις με ιδιαίτερο κοινωνικό χαρακτήρα στο Burgos και την ευρύτερη περιοχή εντός της Περιφέρειάς του. Ειδικότερα, έγινε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις:
– Ίδρυμα “Lesmes”. Εργοστάσιο επεξεργασίας του Morcilla de Burgos (μαύρη πουτίγκα) και άλλες κοινωνικές δραστηριότητες, καλή πρακτική που παρουσιάστηκε στις αρχικές εργασίες της συνάντησης συγκεντρώνοντας μάλιστα υψηλή βαθμολογία κατά το προηγούμενο στάδιο αξιολόγησης.
– Αλατωρυχεία στο Poza de la Sal. Σύλλογος Φίλων “LasSalinas”.
– Παραγωγοί μελιού “Apimara” στην Arconada de Bureba.
Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με έναν νέο κύκλο επαφής των εταίρων στον οποίον παρουσιάστηκαν τα επόμενα βήματα για τη δημιουργία εικονικής θερμοκοιτίδας (blueprint). Επίσης, συζητήθηκαν οι δράσεις δημοσιότητας καθώς και ο προγραμματισμός της επόμενης συνάντησης του έργου.
Στην αποστολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν μέλη της Ομάδας Έργου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπύρος Παπασπύρου, Σοφία Καρβέλη, ο αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών Βασίλης Παπασωτηρόπουλος, εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας & Καινοτομίας/ΠΣΕΚ ο Μάριος Πραπόπουλος, ενώ το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας εκπροσώπησε ο Πανταζής Πανταζόπουλος.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα