Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πρέπει να βρεθεί λύση εδώ και τώρα»-Nέα επίθεση αδέσποτων σκύλων σε φοιτητές του Πανεπιστημίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέο περιστατικό επίθεσης από μια ομάδα αγέλης των αδέσποτων σκύλων που περιφέρονται ανεξέλεγκτα στο χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών με θύματα δύο ακόμη φοιτητές που έπεσαν στο έδαφος και ζητούσαν βοήθεια.
Στους φοιτητές παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες και είναι καλά στην υγεία τους.

σημειωθεί ότι μόλις πριν λίγες μέρες επίθεση είχε δεχθεί και πρωτοετής φοιτήτρια που η πρώτη επαφή με τον Πανεπιστημιακό χώρο σαν καλωσόρισμα ήταν η επίθεση σοκ από αδέσποτο σκύλο.
Τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των φοιτητών δημιουργώντας αισθήματα ανασφάλειας, φόβου αλλά και ψυχολογικού σοκ σε όσους κατά καιρούς έχουν υποστεί επιθέσεις, αντανακλούν άσχημη εικόνα για ένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα που έχει την κατακτήσει την εγχώρια και διεθνή καταξίωση.
«ΧΡΕΟΣ ΜΟΥ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ»
Στο πλαίσιο αυτό ο Πρύτανης εξέθεσε συνολικά το πρόβλημα με το όλο ιστορικό μέσω επιστολών που απέστειλε χθες υπ’ όψιν της Αστυνομίας, της Εισαγγελίας και του Δήμου Πατρέων « Το θέμα των αδέσποτων στην Πανεπιστημιούπολη τείνει να γίνει μάστιγα, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των φοιτητών μας που για μένα είναι ζήτημα μείζονος σημασίας. Είμαι υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου Πατρών και αυτό σημαίνει ότι πέρα από την παροχή υψηλού επιπέδου σπουδών, πρέπει ισοδύναμα να εξασφαλίζεται στους φοιτητές μας αίσθημα ασφάλειας και προστασίας στο χώρο που περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους οικοδομώντας το μέλλον τους.
«ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΑΜΑΥΡΩΝΟΥΝ KAI ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»
Το ζήτημα των αδέσποτων δεν αμαυρώνει μόνο την εικόνα του Πανεπιστημίου αλλά και της πόλης» επισήμανε στην «Γ» ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, τονίζοντας «Πρέπει τώρα να βρεθεί λύση. Η πόλη να μάθει ότι η Πρυτανεία ένα χρόνο τώρα χτυπάει την πόρτα του Δήμου Πατρέων που κωφεύει και αποποιείται κάθε ευθύνη προφασιζόμενος ότι το Πανεπιστήμιο είναι ιδιωτικός χώρος. Δεν μπορούμε να αφήσουμε το θέμα στην τύχη και να κινδυνεύουν τα παιδιά μας αλλά και οι διδάσκοντες και όλο το προσωπικό του Πανεπιστημίου αυτής της πόλης».
Ο ίδιος δεν παραλείπει να αναφέρει ότι έχει ήδη κληθεί από τον Εισαγγελέα για το θέμα και επαναλαμβάνει «Να καθίσω στο εδώλιο να ακουστούν όλα, να μάθει η πόλη τι γίνεται και ότι η Πρυτανική Αρχή από τη αρχή της θητείας της με επιστολές και συζητήσεις καλεί το Δήμο Πατρέων να συμμετάσχει».
Στη Σύγκλητο που θα πραγματοποιηθεί εντός των ημερών ο Χρήστος Μπούρας θα υποβάλει πρόταση να ασκηθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

ΤΕΤΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Oδοιπορικό στο θέατρο «Κάρολος Κουν»- Στα Παλαιά Σφαγεία η έκθεση φωτογραφίας «Έμψυχες εικόνες μιας προσωπικής εξιστόρησης»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

 

Ένα ιδιαίτερο οδοιπορικό-ταξίδι στη συναρπαστική ιστορία και στη μνήμη του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και των ανθρώπων του για δεκατέσσερα συνεχή καλοκαίρια στην Επίδαυρο, όπως αποτυπώθηκε και το αφηγείται μέσα από φωτογραφικά στιγμιότυπα, που προέρχονται από το μοναδικό ιστορικής αξίας λεύκωμα που δημιούργησε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός του Θεάτρου Τέχνης Κωστής Καπελώνης, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν οι επισκέπτες των Παλαιών Σφαγείων από 3 έως και 26 Νοεμβρίου.

Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Έμψυχες εικόνες μιας προσωπικής εξιστόρησης», που δημιούργησε και παρουσιάζει το «Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν» παραχωρείται από το εμβληματικό θέατρο στην Πάτρα προκειμένου να εκτεθεί στα Παλαιά Σφαγεία σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

Πρόκειται για υλικό από το φωτογραφικό λεύκωμα του σκηνοθέτη και ηθοποιού του Θεάτρου Τέχνης Κωστή Καπελώνη, που περιλαμβάνει φωτογραφίες από τις παραστάσεις του Θεάτρου στην Επίδαυρο από το 1985 έως το 1998.

Είναι ένα ιστορικό ντοκουμέντο στο οποίο αποτυπώνονται στιγμές των προβών και ενσταντανέ των προσώπων στα παρασκήνια, τα καμαρίνια, τις παραστάσεις, αλλά και εκτός σκηνής, στην ταβέρνα του Λεωνίδα, στη θάλασσα, στην εμβληματική ντίσκο «Καπάκι», αναδεικνύοντας την αγωνία και την αναμονή των συντελεστών, αλλά και τη ραστώνη, τον μόχθο, τη χαρά και την έντασή τους, πριν και μετά την παράσταση.

Πρόκειται για μια σειρά φωτογραφιών, βαθιά υπόκλιση σε έναν ολόκληρο, άγνωστο και αφανέρωτο κόσμο που λάμπει μέσα στα ασπρόμαυρα καρέ αναδίδοντας ομορφιά κι ορμή. Ένα πλήθος από «έμψυχες» εικόνες, όπου υπερέχει το συναισθηματικό φορτίο.

Στην έκθεση περιέχονται ουσιαστικά τρεις ενότητες, από τις οποίες ο θεατής θα επιλέξει ποια τον ενδιαφέρει περισσότερο και εκεί θα εστιάσει την προσοχή του:

-Ένα ιστορικό, εικονογραφικό αφήγημα της παρουσίας των ανθρώπων του Θεάτρου Τέχνης στο Θέατρο της Επιδαύρου

-Ένα «φωτογραφικό λεύκωμα» με φωτογραφικά ενδιαφέρουσες εικόνες και

-Μια φωτογραφική καταγραφή στιγμιοτύπων που, για κάποιο λόγο, προκάλεσαν το ενδιαφέρον του φωτογράφου.

Συμπεριλαμβάνεται επίσης ένα αφιέρωμα στον εικαστικό και σκηνογράφο Νίκο Αλεξίου, με σκηνικά και κοστούμια που είχε δημιουργήσει για την παράσταση της «Μήδειας» του Θεάτρου Τέχνης στην Επίδαυρο, τα οποία ανήκουν στο προσωπικό αρχείο του Κωστή Καπελώνη.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 3 έως και 26 Νοεμβρίου και θα είναι επισκέψιμη στην αίθουσα Κ4 των Παλαιών Σφαγείων σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα από Δευτέρα έως Σάββατο τις ώρες 9.00-14.00 και την Τετάρτη τις ώρες 17.00-20.00.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

6η ΥΠΕ – Στο Πανεπιστήμιο Πατρών για εμβολιασμούς φοιτητών

Δημοσιεύθηκε

στις

«Είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κατάσταση, αλλά το μοναδικό μας όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός και τίποτα άλλο».

Δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης στο πλαίσιο της δράσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών, με πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ και σε συνεργασία με τον Πρύτανη και Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου, Χρήστο Μπούρα και Μάρκο Μαραγκό.

«Ήρθαμε σήμερα εδώ, ώστε βοηθήσουμε στην ενημέρωση για την εμβολιαστική διαδικασία και να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον των φοιτητών μας, με το καλύτερο δυνατό τρόπο», υπογράμμισε ο κ. Καρβέλης. Και συνέχισε: «Αφενός μεν, κάναμε μια διαδραστική κουβέντα με τους σπουδαστές του Πανεπιστημίου μας και αφετέρου, θέλαμε να περάσουμε το μήνυμα του εμβολιασμού».

Τη δράση της 6ης ΥΠΕ, βοήθησε το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα, αναπτύσσοντας κινητή μονάδα εμβολιασμού πλήρως στελεχωμένη με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Παρατηρείται μια αυξητική τάση σε νεαρές ηλικίες και μάλιστα έχουμε τελευταία αρκετά παιδιατρικά περιστατικά», σχολίασε ο κ. Καρβέλης, ερωτηθείς σχετικά, για τη μέχρι σήμερα κατάσταση στην περιοχή μας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το “αντίο” του Απ. Κατσιφάρα στη Φώφη: Πέρασε στην αιωνιότητα διδάσκοντας αξιοπρέπεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση με αφορμή τον θανατο της Φώφης Γεννηματά εξέδωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
Ειδικότερα ανέφερε τα εξής: “Η απώλεια της ΠΡΟΕΔΡΟΥ μας είναι μεγάλη για την δημοκρατική παράταξη, τους συναγωνιστές, τους συντρόφους μας και την Ελλάδα. Πάλεψε με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Έμεινε όρθια και μάχιμη μέχρι και την τελευταία στιγμή, δίνοντας ελπίδα και αισιοδοξία σε όλους μας. Το κενό είναι δυσαναπλήρωτο αλλά οι παρακαταθήκες που άφησε σε αξίες στην πολιτική και την ζωή θα είναι πάντα ζωντανές και επίκαιρες. Πέρασε στην αιωνιότητα διδάσκοντας αξιοπρέπεια”.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα