Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Από αρχές του 2022 η εκταμίευση της α’ δόσης από το Ταμείο Ανάκαμψης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αίτημα για την καταβολή της πρώτης δόσης από το Ταμείο Ανάκαμψης σε περίπου 20 ημέρες θα καταθέσει η Αθήνα ώστε η εκταμίευση των 3,5 δισ. ευρώ να γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022. Η υλοποίηση των 15 οροσήμων για την υποβολή του σχετικού αιτήματος κρίνεται ικανοποιητική από την Κομισιόν μετά από την αποστολή στην Αθήνα.

Σήμερα εξάλλου ανακοινώθηκαν και νέα έργα που εντάσσονται στο Ταμείου Ανάκαμψης. Μαζί με τα 12 πρώτα έργα ύψους 1,42 δισ. ευρώ, οι εντάξεις του Ταμείου αριθμούν σήμερα 48 έργα, με συνολικό προϋπολογισμό 2,76 δισ. ευρώ. Η έγκριση της δεύτερης δέσμης έργων δόθηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη κατόπιν σχετικής εισήγησης της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου.

Ο κύριος όγκος των πόρων της δεύτερης δέσμης έργων διοχετεύεται σε έργα περιβάλλοντος και αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, την ενέργεια, τη δικαιοσύνη, καθώς και τις υποδομές και μεταφορές. Παράλληλα, χρηματοδοτούνται έργα για έρευνα και καινοτομία, τις δομές φιλοξενίας μεταναστών, τον πολιτισμό, τη δημόσια υγεία, τον τομέα της αγροδιατροφής και τη βελτίωση υπηρεσιών του Δημοσίου.

Τα δάνεια αναμένεται να «τρέχουν» από Νοέμβριο

Ροή ειδήσεων

Advertisement