Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Πάτρα: Ένα απέραντο πάρκινγκ!- Του Νίκου Γ. Σουγλέρη

Published

on

 

 

Εκτιμώ ότι είμαι ένας θετικός άνθρωπος. Οι φίλοι μου λένε πως είμαι πολύ αισιόδοξος και καλοπροαίρετος. Δεν γκρινιάζω σχεδόν καθόλου και πάντα ψάχνω να βρω το καλό ακόμα και σε ακραίες καταστάσεις. Όταν όμως έρχομαι φθινόπωρο στην Πάτρα ομολογώ πως μερικές φορές απελπίζομαι. Και αυτό γιατί αυτή η πόλη δεν είναι βιώσιμη όταν βρέχει. Αιτία η συμπεριφορά των κατοίκων της. Με την πρώτη ψιχάλα οι περισσότεροι μπαίνουν στο αυτοκίνητό τους ακόμα κι αν η απόσταση που πρέπει να διανύσουν είναι 500 ή 1.000 μέτρα. Ας προσπεράσουμε την κακή συνήθεια του( να μην περπατάει κανείς) , κάτι που φαίνεται στην πληθώρα των παχύσαρκων συμπολιτών μας.

Ερώτημα: Άντε και το πήρες το Ι.Χ., που θα το παρκάρεις μετά; Η απάντηση είναι όπου λάχει! Οι δύο κεντρικοί της δρόμοι η Αγίου Ανδρέου και η Κορίνθου διπλοπαρκαρισμένες και αριστερά και δεξιά. Η οδήγηση εδώ απαιτεί υπομονή και γερά νεύρα. Ο κάθε οδηγός θέλει να παρκάρει ακριβώς έξω από την τράπεζα ή το κατάστημα που θέλει να επισκεφτεί. Και η Τροχαία; Πού είναι η Τροχαία! Άφαντη! Ας πούμε όμως πως δεν είσαι εποχούμενος αλλά ένας άνθρωπος που αγαπά το περπάτημα- η αντιπαθεί το μποτιλιάρισμα, αν θέλετε. Πως να περπατήσεις μες στην βροχή. Τα πεζοδρόμια συνήθως στενά, ιδιαίτερα στους κάθετους προς την θάλασσα δρόμους. Τα περισσότερα πεζοδρόμια έχουν καταληφθεί από παρκαρισμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια αλλά και τα τραπεζοκαθίσματα. Οι πλάκες τους είναι φθαρμένες και σπασμένες, χορτάρια φύονται ανάμεσά τους- κανείς δεν τα κόβει. Ξέρετε τι σημαίνει να πατήσεις σε βρεγμένο χορτάρι; Αναγκάζεσαι λοιπόν να ανεβοκατεβαίνεις στο δρόμο όπου τσαλαβουτάς στα νερά -εκτός κι αν φροντίσει κάποιος εποχούμενος να σε κάνει μούσκεμα γιατί απαξιοί να κόψει ταχύτητα. Κι αν φτάσεις σώος στο κέντρο της πόλης χωρίς να έχεις τσακιστεί σε λακκούβα ή να έχεις πέσει σε φρεάτιο το καπάκι του οποίου έχουν κλέψει οι γνωστοί” ευπαθείς” , μην νομίζεις πως επειδή είσαι στην τεράστια Πλατεία Γεωργίου, μπορείς και να περπατήσεις ελεύθερα υπό βροχή. Η αγαπημένη μας πλατεία με τα γυαλισμένα της μάρμαρα με την βροχή είναι “κίνδυνος – θάνατος”.

Φίλες μου καλές αν κάνατε το “μοιραίο” λάθος να φορέσετε τακούνια, καλά ξεμπερδέματα!! Το περπάτημα εδώ απαιτεί ικανότητες πεπειραμένου πατινέρ. Αν όμως δεν είναι αυτό το αγαπημένο σας άθλημα, μπορείτε εναλλακτικά να πάτε για κολύμπι στην Όθωνος Αμαλίας που μετατρέπεται σε μία πανέμορφη λιμνοθάλασσα με την πρώτη δυνατή μπόρα.

Το σίγουρο είναι πως στην αγαπημένη μας και όμορφη Πάτρα μας ποτέ δεν πλήττουμε όταν βρέχει, γιατί την Αγαπάμε!

Ροή ειδήσεων

Advertisement