Παρασκευή 27 Μαΐου 2022
Connect with us

Ελλάδα

Ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη Γεννηματά στο νοσοκομείο

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός βρέθηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να επισκεφτεί την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά που νοσηλεύεται με σοβαρή υποτροπή στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

 

Παρότι ο πρωθυπουργός δεν έγινε αντιληπτός από τους δημοσιογράφους και τις κάμερες των καναλιών που είχαν στηθεί μπροστά από το νοσοκομείο, κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώσαν στo LiFO.gr πως ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στο νοσοκομείο.

Από χθες το απόγευμα που έγινε γνωστό ότι η κα Γεννηματά νοσηλεύεται με συμπτώματα ειλεού, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος συμπαραστέκεται στέλνοντας ευχές για ταχεία ανάρρωση. Η ίδια αποσύρθηκε από την «κούρσα» για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι αναβάλλουν προεκλογικές εκδηλώσεις.

Χθες, η κα Γεννηματά είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ παρουσίασε συμπτώματα ατελούς ειλεού, απόρροια της υποτροπής της βασικής νόσου από την οποία πάσχει και ανακοίνωσε πώς αποσύρεται από την κούρσα της προεδρίας του Κινήματος Αλλαγής.  Το απόγευμα της Δευτέρας, μέσω ανάρτησής της στο Facebook ενημέρωνε το πολιτικό της ακροατήριο πως δεν θα έδινε το «παρών» στην προγραμματισμένη, προεκλογική της εμφάνιση στη Νέα Ιωνία, κάνοντας λόγο για «ξαφνική αδιαθεσία».

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η επιδείνωση της υγείας της κ. Γεννηματά ήταν αιφνίδια και είναι χαρακτηριστικό ότι το Σάββατο βρισκόταν στη δημόσια τηλεόραση και το πρόγραμμά της ήταν πλήρες έως και την Τρίτη, με προγραμματισμένες ομιλίες και συνεντεύξεις. Ακύρωσε τις υποχρεώσεις της το βράδυ της Δευτέρας όταν χρειάστηκε να μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό.

Η κα Γεννηματά εισήχθη τελικά στο νοσοκομείο και το πρωί της Τρίτης έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις. Το απόγευμα της Τρίτης εκδόθηκε ανακοίνωση από τον «Ευαγγελισμό» και σχεδόν ταυτόχρονα, συνεργάτες της έδωσαν στη δημοσιότητα τη δήλωσή της, με την οποία γνωστοποιούσε την επιδείνωση της υγείας της, αποσύροντας την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

 

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

 

Ελλάδα

Αλλάζει πλήρως η αντιπυρική περίοδος: Μόνο ο στρατός στις περιπολίες – Έρχονται πυροσβέστες από 6 χώρες

Δημοσιεύθηκε

στις

O σχεδιασμός για την φετινή αντιπυρική περίοδο αλλάζει πλήρως, καθώς τις πυροσβεστικές δυνάμεις στη μάχη με τις φωτιές θα συνδράμουν συνάδελφοι τους από το εξωτερικό, ενώ στις περιπολίες θα συμμετέχει μόνο ο στρατός, ώστε να απελευθερωθεί περισσότερο προσωπικό.

Στη σχετική σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκε να αυξηθεί σημαντικά η επίγεια παρατήρηση με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικότερα στις πλέον επικίνδυνες περιοχές ενώ οι περίπολοι μετατρέπονται σε αμιγώς στρατιωτικές, απελευθερώνοντας δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας του Πολίτη

Ταυτόχρονα θα αυξηθούν και οι εναέριες περιπολίες από έμφορτα μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Air Tractor και PZL τις ημέρες με δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς 4 ή 5, με σκοπό την έγκαιρη αναγγελία πυρκαγιάς και άμεση πρώτη προσβολή. Υπογραμμίζεται ότι τα εναέρια μέσα ενισχύθηκαν σημαντικά ενώ έχει γίνει πιο εξειδικευμένη στόχευση. Παράλληλα, έχουν αξιοποιηθεί χορηγίες και χρηματοδότηση από το rescEU για την αύξηση του διαθέσιμου στόλου ενώ κομβικής σημασίας για την έγκαιρη μίσθωση των απαραίτητων εναέριων μέσων ήταν φέτος η οριστική επίλυση της οφειλής της χώρας προς την υπηρεσία NSPA.

Επίσης, το Πυροσβεστικό Σώμα ενισχύεται με 500 Πυροσβέστες Δασικών Επιχειρήσεων, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ). H συνολική δύναμη των ΕΜΟΔΕ φτάνει τα 590 στελέχη συμπεριλαμβανομένων των 90 ειδικά εκπαιδευμένων Πυροσβεστών.

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας του Πολίτη

Πυροσβέστες από έξι διαφορετικές χώρες

Μάλιστα, για πρώτη φορά, φέτος, η χώρα μας θα φιλοξενήσει εκ των προτέρων πυροσβέστες από έξι ευρωπαϊκές χώρες, με στόχο αφενός την άμεση επιχειρησιακή τους ετοιμότητα χωρίς να χάνεται χρόνος για τη μεταφορά δυνάμεων αλλά και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα φιλοξενηθούν πυροσβέστες από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Φινλανδία, και τη Νορβηγία. Οι μονάδες θα προεγκατασταθούν στην Αθήνα, τη Λάρισα και την Τρίπολη.

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας του Πολίτη

Αναβαθμισμένη είναι επίσης η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με στόχο Δήμοι και Περιφέρειες να αποκτήσουν ρόλο – κλειδί στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. Προς τον σκοπό αυτό, πραγματοποιούνται επισκέψεις της πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε περιοχές υψηλού κινδύνου, με τη συμμετοχή των κατά τόπους πυροσβεστικών και δασικών υπηρεσιών καθώς και στελεχών της Αυτοδιοίκησης. Επιπλέον, ύστερα από θεσμική παρέμβαση, οι Δήμοι έχουν η δυνατότητα να διενεργούν άμεσα καθαρισμούς οικοπεδικών χώρων σε περίπτωση αμέλειας του ιδιοκτήτη ή αγνώστου ιδιοκτήτη.

Στο ίδιο πλαίσιο, για πρώτη φορά σχεδιάζονται και υλοποιούνται ασκήσεις πολιτικής προστασίας με έμφαση στην οργανωμένη απομάκρυνση σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας με μεγάλη τουριστική κίνηση αλλά και σε αρχαιολογικούς χώρους.

Περισσότερα

Ελλάδα

Συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα για την Γεωργία Μπίκα: «Αδερφή μου εγώ σε πιστεύω πάντα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Αδερφή μου εγώ σε πιστεύω πάντα!». Με αυτό το σύνθημα, γυναίκες και άντρες κάθε ηλικίας πραγματοποιούν συγκέντρωση αυτήν την ώρα στην πλατεία Συντάγματος με αίτημα την πλήρη δικαίωση της Γεωργίας Μπίκα.

Υπενθυμίζεται πως η Γεωργία Μπίκα έχει καταγγείλει πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Αδερφή μου εγώ σε πιστεύω πάντα! Καμία συγκάλυψη του κυκλώματος πλουσίων βιαστών. Πλήρη δικαίωση για τον ομαδικό βιασμό της Γεωργίας Μπίκα. SABBAT Burn the rich not the witch» έγραφε η αφίσα με την οποία καλούσε στην συγκέντρωση και την πορεία στην πλατεία Συντάγματος.

Δείτε φωτορεπορτάζ του Newsbeast:

Περισσότερα

Ελλάδα

Επίθεση με μαχαίρι στο Μενίδι – Στο νοσοκομείο μια γυναίκα

Δημοσιεύθηκε

στις

Άγριο επεισόδιο εκτυλίχθηκε στο Μενίδι όταν άγνωστοι εισέβαλαν σε κατάστημα με κινεζικά είδη και μαχαίρωσαν μια γυναίκα.

Η τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» ενώ οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα