Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αχαΐας για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Συνήλθε χθες Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου, σε προγραμματισμένη συνεδρίαση, με την ευκαιρία της επικείμενης λήξης της αντιπυρικής περιόδου στις 31/10/2021. 

Αφού πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός της περιόδου, ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε για την συνεργασία που είχαν όλοι οι φορείς με σκοπό την διευκόλυνση της επιχειρησιακής δράσης της πυροσβεστικής υπηρεσίας και τόνισε: 

 «Κοινός στόχος μας είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών της περιφερειακής μας ενότητας. Η κλιματική αλλαγή έδειξε και στην περιοχή μας τα δόντια της, με την εκδήλωση των πυρκαγιών του καλοκαιριού. Όμως με την συντονισμένη προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων αποφύγαμε τα χειρότερα. Τουλάχιστον τον Αύγουστο τις μισές μέρες είμαστε σε πορτοκαλί συναγερμό, και η ετοιμότητα των δυνάμεων της πυροσβεστικής, των εθελοντικών ομάδων και όλων των φορέων, με την γενναία παρουσία τους στο επιχειρησιακό πεδίο, απέτρεψαν σημαντικές καταστροφές.

Ενόψει του χειμώνα πρέπει να δράσουμε συντονισμένα προληπτικά, ο κάθε εμπλεκόμενος να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν ώστε να αποφύγουμε φαινόμενα που θα φέρουν σε κίνδυνο τους πολίτες της περιοχής μας.

Στην  περιφερειακή μας ενότητα έχουμε ήδη προβεί σε καθαρισμούς ποταμών και χειμάρρων σε  τουλάχιστον 11 σημεία, με σκοπό την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων.

Παραμένουμε σε ετοιμότητα ώστε να ανταπεξέλθουμε στη μεγάλη αποστολή που μας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες της περιοχής μας».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι: Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου,  Δημήτριος Δριβήλας Περιφερειακός Σύμβουλος, Ευσταθία Γιαννιά, Συντονίστρια Πολιτικής προστασίας ΠΔΕ, Νικόλαος Γυφτάκης Προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΠΔΕ, Ιωάννης Μπάφας Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αχαΐας, Αριστοτέλης Κορκός Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας, Θεόδωρος Τζόλας, Προϊστάμενος Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων ΠΔΕ, Αλεξία Καρδαρά, Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας Δ. Πατρέων, Ανδρέας Αθανασόπουλος, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου Δ. Πατρέων,  Γεώργιος Ρούσσος, Γενικός Γραμματέας Δήμου Αιγιαλείας,  Θεόδωρος Μπαρής, Δήμαρχος Ερυμάνθου, Βασίλειος Κανελλόπουλος, Προϊστάμενος Τμήματος Περιβάλλοντος Δήμου Δυτικής Αχαΐας, Ζήσιμος Ζησιμόπουλος, Βοηθός Δημάρχου, εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Καλαβρύτων,  Ιωάννης Σταθούλιας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, οι υπολοχαγοί Ιωάννης Αθανασόπουλος και Γεώργιος Πναγιωτόπουλος, από το ΚΕΤΧ Πάτρας, ο Υποπλοίαρχος Στέφανος Τσαγγέτας από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, Λουκάς Μούτσελος, Διοικητής Π.Υ. Αχαΐας, Κωνσταντίνος Καρζής από την 6η ΥΠΕ και Γεώργιος Παναγιωτόπουλος από την Διεύθυνση Δασών Αχαΐας. 

Επίσης, παρέστησαν και μέλη εθελοντικών οργανώσεων

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το “αντίο” του Απ. Κατσιφάρα στη Φώφη: Πέρασε στην αιωνιότητα διδάσκοντας αξιοπρέπεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση με αφορμή τον θανατο της Φώφης Γεννηματά εξέδωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
Ειδικότερα ανέφερε τα εξής: “Η απώλεια της ΠΡΟΕΔΡΟΥ μας είναι μεγάλη για την δημοκρατική παράταξη, τους συναγωνιστές, τους συντρόφους μας και την Ελλάδα. Πάλεψε με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Έμεινε όρθια και μάχιμη μέχρι και την τελευταία στιγμή, δίνοντας ελπίδα και αισιοδοξία σε όλους μας. Το κενό είναι δυσαναπλήρωτο αλλά οι παρακαταθήκες που άφησε σε αξίες στην πολιτική και την ζωή θα είναι πάντα ζωντανές και επίκαιρες. Πέρασε στην αιωνιότητα διδάσκοντας αξιοπρέπεια”.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ενώσεις Στρατιωτικών: Με συμμετοχές από την Αχαϊα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) διοργάνωσε τη διεξαγωγή Γενικού και Διοικητικού Συμβουλίου στο Ναύπλιο.

Να σημειωθεί ότι, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Στρατιωτικών Αχαϊας, στις εργασίες συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης, Ελευθέριος Μπουρδανιώτης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., καθώς και ο Γενικός Γραμματέας, Βασίλειος Στροσκίδης, αντιπρόσωπος για το Πανελλήνιο Συνέδριο των Αντιπροσώπων της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Burgos της Ισπανίας για το ευρωπαϊκό έργου «AGRO SE VI»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Burgos της Ισπανίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2021 οι εργασίες της δεύτερης συνάντησης (2nd Meeting) του ευρωπαϊκού έργου AGRO SE VI «Ανάπτυξη ενός Σχεδίου για τη δημιουργία μιας Εικονικής Θερμοκοιτίδας για την υποστήριξη της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στον τομέα της Αγρο-Διατροφής» στο πλαίσιο του Προγράμματος COSME της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στο εταιρικό σχήμα του έργου, επικεφαλής είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με εταίρους την Περιφέρεια του Burgos (Provincial Government of Burgos) και την Περιφέρεια Oulou της Φινλανδίας (Council of OuluRegion).

Τη συνάντηση άνοιξαν με χαιρετισμό τους οι εκπρόσωποι του περιφερειακού Συμβουλίου του Burgos Lorenzo Rodriquez και Jesus Maria Sendino. Στη συνέχεια, έγινε σύνοψη των έως τώρα δράσεων του έργου και παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές κοινωνικών επιχειρήσεων από κάθε εταίρο. Οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν τις πρακτικές αυτές με τη χρήση του εργαλείου αξιολόγησης (assessmentgrid) που έχει διαμορφωθεί μέσω του έργου, βάσει κριτηρίων για τη δυνατότητα εφαρμογής και μεταφοράς τους στις χώρες εταίρους.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε επιχειρήσεις με ιδιαίτερο κοινωνικό χαρακτήρα στο Burgos και την ευρύτερη περιοχή εντός της Περιφέρειάς του. Ειδικότερα, έγινε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις:
– Ίδρυμα “Lesmes”. Εργοστάσιο επεξεργασίας του Morcilla de Burgos (μαύρη πουτίγκα) και άλλες κοινωνικές δραστηριότητες, καλή πρακτική που παρουσιάστηκε στις αρχικές εργασίες της συνάντησης συγκεντρώνοντας μάλιστα υψηλή βαθμολογία κατά το προηγούμενο στάδιο αξιολόγησης.
– Αλατωρυχεία στο Poza de la Sal. Σύλλογος Φίλων “LasSalinas”.
– Παραγωγοί μελιού “Apimara” στην Arconada de Bureba.
Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με έναν νέο κύκλο επαφής των εταίρων στον οποίον παρουσιάστηκαν τα επόμενα βήματα για τη δημιουργία εικονικής θερμοκοιτίδας (blueprint). Επίσης, συζητήθηκαν οι δράσεις δημοσιότητας καθώς και ο προγραμματισμός της επόμενης συνάντησης του έργου.
Στην αποστολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν μέλη της Ομάδας Έργου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπύρος Παπασπύρου, Σοφία Καρβέλη, ο αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών Βασίλης Παπασωτηρόπουλος, εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας & Καινοτομίας/ΠΣΕΚ ο Μάριος Πραπόπουλος, ενώ το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας εκπροσώπησε ο Πανταζής Πανταζόπουλος.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα