Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διαγωνισμός Καινοτομίας “Beyond Circularity” της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ με εφαρμογή στην ΒΙ.ΠΕ. Πατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός Καινοτομίας “Beyond Circularity” της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. με τον Τελικό που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του  GreenTech Symposium υπό την διοργάνωση του  StartupNow Forum 2021 στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου. Μέσω του Διαγωνισμού Καινοτομίας αναδείχθηκαν καινοτόμες ιδέες στον τομέα της κυκλικής οικονομίας και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας για τη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών.

Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με την Mantis Business Innovation και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Γενικής Γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων. Υποστηρικτής του προγράμματος είναι το Εθνικό
Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων (Elevate Greece).
Ο Διαγωνισμός Καινοτομίας περιλάμβανε τρεις θεματικές ενότητες, όλες με σημαντικό περιβαλλοντικό πρόσημο, ήτοι Διαχείριση Υδάτων και Αποβλήτων,
Βιώσιμη Παραγωγή και Βιομηχανική Συμβίωση και Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα. Νικητές αναδείχθηκαν μεταξύ εννέα συμμετεχόντων, η υβριδική εταιρεία Αγροτεχνολογίας Solmeyea, η οποία κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία Company Solution και το έπαθλο των €4.000 και η MOA (Mineral and Ore Auction) μεταξύ τριών συμμετεχόντων, η οποία έλαβε την πρώτη θέση και το αντίστοιχο
έπαθλο των €1.000 στην κατηγορία Idea Solution. Τιμητικές διακρίσεις έλαβαν και οι εταιρείες Zero Innova Smart Water (2 η θέση) και η Industrial Zones: Rezos IoT Sixth Sense (3 η θέση) στην κατηγορία Idea Solution καθώς και οι εταιρείες PCN Materials και AMEN New Technologies να καταλαμβάνουν αντίστοιχα την 2 η και 3 η θέση στην κατηγορία Company Solution.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Τελικού, έλαβε χώρα συζήτηση με θέμα «Τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας και η αξιοποίηση νέων πράσινων τεχνολογιών στην βιομηχανική συμβίωση» στην οποία συμμετείχαν ως ομιλητές η Θέμις Ευτυχίδου, Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων,
Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο Κλεομένης Μπάρλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας και ιδιοκτήτης της εταιρείας CBL στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών. Τη συζήτηση συντόνισε η Μαίρη Νικολάου, Επικεφαλής Ανάπτυξης και Αδειοδοτήσεων της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ.
Οι Γενικοί Γραμματείς είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για τον τρόπο ανάπτυξης συνθηκών κυκλικής οικονομίας στα επιχειρηματικά πάρκα, εν όψει και των νέων νομοθετικών πρωτοβουλιών των δύο Υπουργείων (Σχέδιο Κυκλικής Οικονομίας, Αναθεώρηση του Νομοθετικού Πλαισίου για τα Πάρκα κοκ). Ιδιαίτερα σημαντική στάθηκε και η κατάθεση των εμπειριών του πρωτεργάτη έλληνα
ερευνητή και startuper, του Καθηγητή κ. Μπάρλου.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. κ. Αθανάσιος Ψαθάς, με αφορμή την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού Καινοτομίας, ανέφερε: «Στο πλαίσιο του αναπτυξιακού οράματός της, η ΕΤΒΑ, σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, προωθεί επενδύσεις για την περιβαλλοντική αναβάθμιση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη δημιουργία ενός νέου προτύπου «επιχειρηματικών πάρκων» στον τομέα της περιβαλλοντικής οικονομίας. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη δράση μας στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών, η οποία αποτελεί πόλο έλξης επενδύσεων για Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες. Επιθυμώντας να αναδείξουμε και να επιβραβεύσουμε τις καινοτόμες δράσεις που προάγουν την βελτιστοποίηση των υφιστάμενων παραγωγικών διεργασιών στην περιοχή, βασιζόμενες στα πρότυπα της κυκλικής οικονομίας, δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους της ΒΙ.ΠΕ. τον πρώτο Διαγωνισμό Καινοτομίας “Beyond Circularity”. Οι δράσεις και το πάθος των συμμετεχόντων ειλικρινά μας εντυπωσίασαν και είμαστε χαρούμενοι που μπορέσαμε μέσω του διαγωνισμού να στηρίξουμε έμπρακτα την επέκτασή τους».

Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και διαχείριση Οργανωμένων Υποδοχέων Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων (ΟΥΜΕΔ), καθώς και στην πώληση ή μίσθωση βιομηχανικών οικοπέδων εντός αυτών. Οι επιχειρήσεις που εγκαθίστανται εντός των ΟΥΜΕΔ της ΕΤΒΑ απολαμβάνουν σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως καθαρές χρήσεις γης, αυξημένους συντελεστές δόμησης, φορολογικές απαλλαγές και ταχύτερες αδειοδοτικές διαδικασίες, και έχουν στη διάθεσή τους όλες τις αναγκαίες υποδομές για την περιβαλλοντικά σωστή λειτουργία τους.
Επίσης, η ΕΤΒΑ συνεργάζεται ανελλιπώς με την Πολιτεία για την αναβάθμιση και τη συμπλήρωση των δημόσιων υποδομών που εξυπηρετούν τους ΟΥΜΕΔ και για τη συνεχή βελτίωση του θεσμικού πλαισίου. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα 29 ΟΥΜΕΔ σε όλη την Ελλάδα και διαχειρίζεται τους 25 εξ αυτών. Ανήκει κατά 65% στον Όμιλο Τράπεζας Πειραιώς και κατά 35% στην ΕΕΣΥΠ.

Ο κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο κ. Μιχάλης Δρίτσας, Διευθυντής Γραφείου του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, απονέμουν το πρώτο βραβείο στην υβριδική εταιρεία Αγροτεχνολογίας Solmeyea, στην κατηγορία Company Solution.


Η κα Θέμις Ευτυχίδου, Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, απονέμει το πρώτο βραβείο στην MOA (Mineral and Ore Auction), στην κατηγορία Idea Solution.

Συζήτηση με θέμα «Τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας και η αξιοποίηση νέων πράσινων τεχνολογιών στην βιομηχανική συμβίωση». Κα Μαίρη Νικολάου, Επικεφαλής Ανάπτυξης και Αδειοδοτήσεων της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ, κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κλεομένης Μπάρλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας και ιδιοκτήτης της εταιρείας CBL στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών και κα Θέμις Ευτυχίδου, Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παρωχημένο αφήγημα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Στο σύνηθες, παρωχημένο, ιδεολογικό αφήγημα του ΚΚΕ κατέφυγε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης κατά την ομιλία του για την απελευθέρωση της Πάτρας. Καμία έκπληξη. Θα ξάφνιαζε ευχάριστα ο δήμαρχος αν ανέφερε ότι αντίσταση δεν έκανε μόνο ο ΕΛΑΣ, αλλά και ο ΕΔΕΣ, καθώς και άλλες αντιστασιακές ομάδες, όπως και αν αναγνώριζε ότι σελίδες δόξας έγραψαν και οι ελληνικές δυνάμεις, μαχόμενες εναντίον του Άξονα  στη Μέση Ανατολή.

Ευτυχώς, όμως, που το συγκεκριμένο αφήγημα το πιστεύουν στο πέρασμα των χρόνων όλο και λιγότεροι, που είναι πλέον μια ισχνή μειοψηφία.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πέθαναν και κηδεύονται την Τρίτη (4/10)

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Την πολυαγαπημένη μας

ΕΛΕΝΗ ΝΙΚ. ΡΗΓΑΤΟΥ

(ΕΤΩΝ 88)

Κηδεύουμε την Τρίτη 4-10-2022 και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Α΄ Κοιμητηρίου Πατρών.

Τα αδέλφια της: Λεμονιά και Αντώνιος Βλαχάκης, Παναγιώτα Ρηγάτου. Τα ανίψια της: Οικογένειες Νικολάου Ρηγάτου, Ιωάννη Ρηγάτου, Νικολάου Βλαχάκη, Βασίλειος Βλαχάκης. Οι λοιποί συγγενείς.

Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

Τον αγαπημένο μας

ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΝΙΚ. ΠΑΠΑΚΟ

(ΕΤΩΝ 86)

Κηδεύουμε την Τρίτη 4-10-2022 και ώρα 4 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Β΄ Δημοτικού Κοιμητηρίου Λεύκας Πατρών.

Τα παιδιά του: Νικόλαος και Αρετή Παπάκου, Γεώργιος και Μαρία Παπάκου. Τα εγγόνια του: Αθανάσιος, Ευγενία, Χρύσα, Χαράλαμπος, Αθανασία. Οι αδελφοί. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ. Σολωμού 132 & Β. Ηπείρου, Πάτρα. Τηλ./Fax: 2610-316.106, κιν.: 6972-119.124.

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΩΛΗ ΜΟΥΚΑ

(ΕΤΩΝ 83)

Κηδεύουμε την Τρίτη 4-10-2022 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Β΄ Δημοτικού Κοιμητηρίου Λεύκας Πατρών.

Η σύζυγός του: Παρασκευή. Τα παιδιά του: Χρήστος και Αλεξάνδρα Μούκα, Γεώργιος και Ανθή Μούκα, Ελένη και Στέφανος Καΐσης, Σπύρος και Νέτα Μούκα. Τα εγγόνια του. Τα ανίψια του. Οι λοιποί συγγενείς.

Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

Την αγαπημένη μας

ΘΕΩΝΗ ΓΕΩΡΓ. ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ

(ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗ – ΕΤΩΝ 59)

Κηδεύουμε την Τρίτη 4-10-2022 και ώρα 4 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Βαλμαντούρας.

Ο σύζυγος: Γεώργιος. Τα παιδιά της: Παναγιώτης και Κατερίνα Κανελλάκη, Νικόλαος και Νικολέτα Κανελλάκη, Βασίλειος Κανελλάκης, Θεοφάνης Κανελλάκης. Τα αδέλφια της: Παρασκευή (Πρεσβυτέρα) (χήρα Ιερέως) Νικ. Ζαχαράκη, Βασιλική και Ιωάννης Σκαμπαρδώνης, Ευαγγελία και Βασίλειος Ασημακόπουλος, Νικόλαος και Γιαννούλα Παντελή, Χρήστος και Χαρίκλεια Παντελή, Αναστασία (χήρα) Θεοφ. Παντελή, Μαρία (χήρα) Γεωργ. Παντελή, Βασίλειος και Μαρία Κανελλάκη, Διονύσιος Κανελλάκης. Οι εγγονές της: Θεώνη, Νικολίτσα. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών και Μνημοσύνων ΜΙΧΑΗΛ ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ. Γεωργίου Παπανδρέου 73 (πρώην Καλαβρύτων). Τηλ.: 2610-342.446, κιν.: 6974-761.782, 6974-761.783. e-mail: [email protected]. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

 

Την αγαπημένη μας

ΒΑΣΙΛΙΚΗ (χήρα) ΑΓΓΕΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ

(ΕΤΩΝ 83)

Κηδεύουμε την Τρίτη 4-10-2022 και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στις Λυγιές Θέας.

Τα παιδιά: Δημήτριος και Μαρία Ευαγγελίου, Γεωργία και Γεώργιος Δαρβίρας, Βασίλειος Ευαγγελίου, Νικόλαος Ευαγγελίου. Τα εγγόνια: Βασιλική Ευαγγελίου, Γιάννης και Στυλιανή Δαρβίρα, Αγάπη Ευαγγελίου. Τα δισέγγονα: Μαρία, Παναγιώτης, Γεώργιος. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.

ΓΙΑΝΝ. ΛΥΡΑΣ. Αγίας Τριάδος 25 (πλησίον Πέντε Δρόμων), Πάτρα. Τηλ.: 2610-337.126, 340.873, κιν.: 6932-318.103, fax: 2610-340.871, e-mail: [email protected]

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Revenge porn στην Πάτρα: «Είναι σαν βιασμός, καταστράφηκε η ζωή μου» λέει θύμα του κυκλώματος

Δημοσιεύθηκε

στις

Θύμα του κυκλώματος revenge porn στην Πάτρα συγκλονίζει μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο. «Είμαι συντετριμμένη. Μου έχει καταστρέψει τη ζωή», είπε ένα από τα 141 θύματα.

Είδε τον εαυτό της σε ένα από τα 141 αρχεία μαζικού revenge porn στην Πάτρα. Μιλά για τον Γολγοθά που ανεβαίνει από τότε που έμαθε ότι κυκλοφορούν στο διαδίκτυο βίντεο από προσωπικές της στιγμές.

«Κάποιες φίλες μου – δύο συγκεκριμένα – είδαν το βίντεο και με ενημέρωσαν. Και από εκεί και πέρα ξεκίνησε ο Γολγοθάς μου. Έχουν διαρρεύσει αυτά τα βίντεο και στο εξωτερικό», αποκαλύπτει στην κάμερα του Live News.

Σοκαρισμένη είδε βίντεο που είχε μοιραστεί με τον τότε σύντροφο της να φιγουράρουν μέχρι και σε site του εξωτερικού.

«Δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα πραγματικά γιατί είναι και κάποια βίντεο που είχα συναινέσει για ιδιωτική χρήση και κάποια που δεν τα γνώριζα καν», συμπληρώνει.

Revenge porn στην Πάτρα: «Με εκβίαζε»

Μόλις αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, η ίδια επικοινώνησε άμεσα με τον πρώην της, ζητώντας του να «κατέβει» το επίμαχο υλικό. Αντ’ αυτού τον διασυρμό διαδέχτηκαν οι απειλές:

«Άρχισε να μου λέει ”έλα να βρεθούμε να τα πούμε από κοντά”. Μεταξύ σοβαρού και αστείου ”πόσα μου δίνεις να τα κατεβάσω” και εγώ να είμαι σε έξαλλη κατάσταση. Γι’ αυτό σας είπα έμμεσοι εκβιασμοί».

Η γυναίκα απευθύνεται σε δικηγόρο και έκτοτε χάνει τα ίχνη του πρώην συντρόφου της. Οι απειλές όμως δεν σταμάτησαν εκεί.

«Δύο συγγενικά του πρόσωπα με πήραν τηλέφωνο εκ μέρους του για να μου πουν ότι ο τάδε θα ήθελε να βρεθείτε και είχαν το θράσος να μου πουν ότι αυτά δεν είναι ωραία πράγματα, δηλαδή το ότι απευθύνθηκα σε δικηγόρο, και να βρούμε μία μέση λύση».

«Παραιτήθηκα από τη δουλειά μου»

Η νεαρή γυναίκα αναγκάστηκε να παραιτηθεί ακόμη και από τη δουλειά της την περασμένη Παρασκευή καθώς, όπως λέει, στην κλειστή κοινωνία της Πάτρας η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου με το επίμαχο υλικό διακινείται από κινητό σε κινητό.

«Το γνωρίζουν στην δουλειά γιατί είναι και μικρός ο κύκλος εδώ όπως καταλαβαίνετε. Εγώ παραιτήθηκα την Παρασκευή γιατί δεν μπορούσα αυτή την κατάσταση. Οπότε έχω μείνει και χωρίς δουλειά».

Άκαρπες βγήκαν οι συζητήσεις με site του εξωτερικού καθώς ζητούσαν χρηματικό ποσό από την ίδια για να κατεβάσουν τα ροζ βίντεο.

«Θέλει χρηματικό ποσό για να το κατεβάσω εγώ. Είναι κύκλωμα. Δεν ξέρω αν είναι μόνος ή πενήντα από πίσω – δεν με ενδιαφέρει γιατί η Δικαιοσύνη θα το βρει. Αλλά σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουνε και σίγουρα έχουν βγάλει πάρα πολλά χρήματα».

Η ίδια με βοήθεια του δικηγόρου της, επιχειρεί να εντοπίσει τον δράστη που καταγγέλλει και να δώσει ένα τέλος στον εφιάλτη που ζει τους τελευταίους μήνες.

Revenge porn στην Πάτρα: Βασανιστικές μέθοδοι

Ο δικηγόρος του θύματος, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος ανέφερε στο Live News πως «τα χρηματικά οφέλη που αποκομίζουν οι επιτήδειοι είναι τεράστια»!

Είναι ένα κύκλωμα που αποτελείται και από άντρες και από γυναίκες που μετέρχονταν και βασανιστικούς μεθόδους σε βάρος κάποιος θυμάτων, σημείωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος, ενώ για το θύμα που εκπροσωπεί τόνισε ότι ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να κυκλοφορήσει έξω.

 

Revenge porn στην Πάτρα: «Είναι σαν βιασμός, καταστράφηκε η ζωή μου» λέει θύμα του κυκλώματος

πηγή: MEGA

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα