Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

Πάτρα: Ξεκινούν μαθήματα χορού από τον Μίλτο Νίκα

Δημοσιεύθηκε

στις

Μαθήματα θεάτρου ξεκινούν σε λίγες μέρες στον νέο χώρο του Mosaic στην Πάτρα. Γνωρίστε την τέχνη του Θεάτρου μέσα από τον νέο κύκλο θεατρικών μαθημάτων με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Μίλτο Νίκα, ο οποίος συμπληρώνει φέτος δεκαπέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας στη θεατρική εκπαίδευση.
Με διασκεδαστικό τρόπο θα αναζητήσετε τις βασικές αρχές υποκριτικής, κίνησης, λόγου και θα ανακαλύψετε τη χαρά της θεατρικής πράξης. Ασκήσεις φαντασίας, ορθοφωνία, τεχνικές αυτοσχεδιασμού, οι σύγχρονες σχολές υποκριτικής και τρόποι εφαρμογής τους, πώς χτίζεται ένας ρόλος, δραματουργική επεξεργασία και ανάλυση θεατρικών κειμένων, οι σκέψεις ως υποκριτικό εργαλείο, είναι ενδεικτικά κάποια από τα θέματα των θεατρικών συναντήσεων.
Στόχος είναι μέσα από το θέατρο και μαζί με τους συμπαίκτες σας, να ξυπνήσετε τη φαντασία και τη δημιουργική σας ατομικότητα, να αναγνωρίσετε και να αναπτύξετε τον εσωτερικό σας κόσμο, να δυναμώσετε την ικανότητα επικοινωνίας και έκφρασης.
Τα μαθήματα θα έχουν διάρκεια τριών ωρών την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα ή Τετάρτη απόγευμα, και θα φιλοξενηθούν στον νέο χώρο πολιτισμού του MOSAIC στο Μαρκάτο (Ερμού 112). Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 6937430969.


Ο Μίλτος Νίκας γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε θέατρο στον Θεατρικό Οργανισμό «Εστία» του Γιάννη Ρήγα και στη Δραματική Σχολή «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας». Εργάστηκε ως ηθοποιός για 15 χρόνια στην Αθήνα ενώ τα τελευταία χρόνια μένει κι εργάζεται στην Πάτρα. Ασχολείται με τη θεατρική εκπαίδευση από το 2006, δίδαξε στο «Θεατρικό Σχολείο» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, συμμετείχε στο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πατρών «Εκπαίδευση Παιδιών Ρομά» και είναι ιδρυτικό μέλος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Σπινθήρας».
Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Andrew Visnevski, Robert Sturua, Γιάννη Ρήγα, Γιάννη Κακλέα, Θοδωρή Αμπαζή, Βάνα Πεφάνη, Φωτεινή Παπαδόδημα, Σωτήρη Καραμεσίνη, Αλίκη Δανέζη Κνούτσεν, Ελένη Μποζά, Ταμίλλα Κουλίεβα.
Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: «Ως Πότε…», «Οι Αταίριαστοι», «Η Εταιρεία», «8 γυναίκες κατηγορούνται», «Έρωτας στη Μόσχα», «Ο Χρόνος είναι ένα παιδί που παίζει», «Ψύλλοι στα αυτιά», «31», «Γιαννούλα», «Patrasso», «Μέρα ή Νύχτα», «Ο Συμβολαιογράφος», «Θα σου χαρίσω μια λέξη», «Το έκτο πάτωμα», «9 Σταγόνες». Έχει ασχοληθεί με το θέατρο ντοκιμαντέρ και έχει γράψει τα θεατρικά έργα: «31» για την ιστορία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» και «Patrasso-οι Πόλεις ξεχνάνε;» για την ιστορία των Ιταλών της Πάτρας.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement