Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα της προώθησης των οίνων της Δυτικής Ελλάδας στην Άπω Ανατολή – Ν. Φαρμάκης: «Στόχος μας η μετατροπή των αγροτοδιατροφικών προϊόντων σε σπεσιαλιτέ»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

«Ξεκινήσαμε με την προώθηση των κρασιών ΠΟΠ και ΠΓΕ της Δυτικής Ελλάδας στις αγορές της Ιαπωνίας και της Κορέας, ένα πρόγραμμα, ύψους 1,8 εκ. ευρώ περίπου, με εξαιρετικά μέχρι τώρα αποτελέσματα. Συνεχίζουμε με δύο ακόμα προγράμματα, ύψους 5 εκ. ευρώ,  για την προώθηση φρούτων και λαχανικών, όπως είναι για παράδειγμα οι φράουλες, αλλά και οι βρώσιμες ελιές της Δυτικής Ελλάδας, στις χώρες της Ε.Ε. Στόχος μας είναι η μετατροπή των προϊόντων μας σε σπεσιαλιτέ, δηλαδή η ανάδειξή τους ως κορυφαία ποιοτικά προϊόντα της Ευρώπης και η ένταξή τους στην ελίτ των αγροτοδιατροφικών προϊόντων της ηπείρου μας»

Στις προσπάθειες που καταβάλει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την προώθηση στις διεθνείς αγορές των ποιοτικών αγροτικών της προϊόντων, αναφέρθηκε εκτενώς ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, ανοίγοντας την εκδήλωση για την  παρουσίαση του προγράμματος «Προώθηση οίνων της ΠΔΕ σε αγορές τρίτων χωρών» που έχει ως χώρες – στόχους την Κορέα και την  Ιαπωνία.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Αχαΐας και Ηλείας, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, στο ξενοδοχείο «MY Way» στην Πάτρα, έγινε ο απολογισμός των δράσεων που υλοποιήθηκαν κατά το πρώτο έτος του προγράμματος, καθώς και ο προγραμματισμός των δράσεων της νέας περιόδου.

Κατά τη συζήτηση καταδείχθηκε η σημασία της συνέχισης αντίστοιχων προγραμμάτων, ενώ διπλωμάτες μετέφεραν την επιθυμία να πραγματοποιηθεί ταξίδι γνωριμίας στις συγκεκριμένες αγορές από τους ίδιους  τους οινοποιούς. 

Παράλληλα, ο κ. Φαρμάκης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Περιφέρεια για την στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, τονίζοντας: «Πλέον στρέφουμε την πυξίδα μας, προς μία αγροτική παραγωγή συνυφασμένη με την καινοτομία και τον σεβασμό στο περιβάλλον. Δημιουργώντας ενεργειακές κοινότητες για την ενεργειακή απελευθέρωση των αγροτών μας, στηρίζοντας το εδαφολογικό εργαστήριο, αλλά και δημιουργώντας πολιτικές για τη διαχείριση της πρωτογενούς παραγωγής σε προστατευόμενες ζώνες μεγάλης οικολογικής σημασίας».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης συνδέθηκαν μέσω skype και μετέφεραν την εμπειρία τους από τις χώρες που υπηρετούν, οι επικεφαλής γραφείων ΟΕΥ της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκιο (Ιαπωνία), Αθανάσιος Καραπέτσας και της Σεούλ  (Κορέα), Κωνσταντίνος Δίκαρος

Συμμετείχαν επίσης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Τάκης Παπαδόπουλος, οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος, η Προϊσταμένη του τμήματος Προγραμματισμού, Μελετών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Αγροδιατροφής της ΠΔΕ, Πόπη Αγγελή, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΔΕ, Βασίλης Μιχαλόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της WIN Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Αραμπατζής, ο Διευθυντής VINNOVATION, Wine Expert, Γρηγόρης Μιχαήλος καθώς και οινοποιοί από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Αυλαία» με θετικές εντυπώσεις

Ολοκληρώθηκε η εικαστική έκθεση «Προς Επισκευήν Ολομελείας – μια διαφορετική προσέγγιση της ελληνικής επανάστασης από τους εικαστικούς του σήμερα»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η εικαστική έκθεση «Προς Επισκευήν Ολομελείας – μια διαφορετική προσέγγιση της ελληνικής επανάστασης από τους εικαστικούς του σήμερα» με τους χώρους της Αγοράς «Αργύρη» και της Δημοτικής Πινακοθήκης, οι οποίοι φιλοξενούσαν ταυτόχρονα τα εκθέματα, να έχουν υποδεχθεί εκατοντάδες επισκέπτες. Παράλληλα «συγκινητική» ήταν η ανταπόκριση των σχολείων από όλες της βαθμίδες της περιοχής, τα οποία επισκέφτηκαν τους χώρους της έκθεσης και ξεναγήθηκαν σε αυτή.

Η έκθεση διήρκεσε από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου και ήταν ενταγμένη στις εκδηλώσεις του Δήμου για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση του ’21. Οργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, με τη συμμετοχή εκατόν δεκαπέντε εικαστικών οι οποίοι παρουσίασαν εκατόν σαράντα οκτώ έργα τους.

Μέσα από τα έργα και τη θεματολογία τους, επιχειρήθηκε η αποτύπωση την σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, με άξονα το μείζον γεγονός της επανάστασης του 1821. Η έκθεση περιλάμβανε όλες τις σύγχρονες μορφές έκφρασης, όπως ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, video, φωτογραφία, εγκαταστάσεις.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Οι δράσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού που πραγματοποιούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση θα συνεχιστούν και τον μήνα Νοέμβριο. Στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης θα ανοίξει τις πύλες της η έκθεση με τίτλο, «Η Αχαΐα στην Επανάσταση του 1821. Διήγηση συμβάντων μέσα από τα τεκμήρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών». Στα μέσα Δεκεμβρίου θα

παρουσιαστεί στο κοινό της περιοχής και η όπερα «Μάρκος Μπότσαρης».

ΓΕΡΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

Με αφορμή την ολοκλήρωση της έκθεσης η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη σε δήλωσή της επισημαίνει: «O Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων με τη συμμετοχή όλων των δομών του, ξεδιπλώνει από την αρχή της χρονιάς, μια «βεντάλια» εκδηλώσεων σε όλη την έκταση του Δήμου Πατρέων, αφιερωμένες στην επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. Στο πλαίσιο αυτό, επί ένα μήνα αντικρύσαμε και «συνομιλήσαμε» με τα έργα σημερινών καλλιτεχνών, οι οποίοι δεν μένουν αδιάφοροι στα μεγάλα γεγονότα που έδειξαν το δρόμο για την εξέλιξη της κοινωνίας καθώς και το δρόμο του αγώνα και αντλούν την έμπνευσή τους από την πηγή του λαού που δεν σκύβει το κεφάλι και μάχεται για την ελευθερία του από κάθε μορφής σκλαβιά».

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός έχει προχωρήσει στην παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού (video) μέσα από το οποίο επιχειρείται η ξενάγησηστην έκθεση και η ανάδειξη της ταυτότητάς της. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε όσους δεν είχαν την τύχη να την επισκεφτούν, να έρθουν σε επαφή με τα εκθέματα της.

Το σχετικό υλικό είναι αναρτημένο και στο κανάλι του οργανισμού στο

you tube στη διεύθυνση https://youtu.be/UWcYEO30kdA

 

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το «Παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ στο θέατρο Όροφως

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Σήμερα (21.00) και αύριο (20.00) στην σκηνή του Θεάτρου Όροφως (Όθωνος Αμαλίας 112) θα ανέβει η παράσταση «Το Παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ  σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Θοδωρή Γκόγκου. Ο Νικολάι Γκόγκολ, πατέρας του ρωσικού πεζογραφικού ρεαλισμού έγραψε το ομώνυμο διήγημα το 1842, παραμένει όμως εξαιρετικά επίκαιρο. Κεντρικός ήρωας του έργου είναι ένας ταπεινός υπάλληλος της δημόσιας υπηρεσίας, ο οποίος κατορθώνει με στερήσεις να αγοράσει ένα πολυπόθητο πανωφόρι. Αυτό είναι το όνειρό του… ένα παλτό. Με αυτό έχει συνδέσει την αντίληψη για σπουδαιότητα και κοινωνική επιβολή. Το παλτό θα τον κάνει καλύτερο, πιο σημαντικό στην κοινωνία. Όμως το ίδιο παλτό θα τον στοιχειώσει κι όταν το χάσει θα έρθει αντιμέτωπος με δοκιμασίες που θα υποχρεωθεί να διαχειριστεί για να το ξαναβρεί.

Τηλεφωνικές κρατήσεις: 2611810983, 6939835990.

Γενική είσοδος: 10 €, Μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων): 8€.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο… ακριβός χειμώνας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

«Χειμώνα με κρύο» δεν έχουμε δει ακόμα. Κατά συνέπεια, οι καταναλωτές κρατάνε ακόμα στάση αναμονής και περιμένουν να δουν και τι θα γίνει με το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης, προκειμένου να προχωρήσουν σε παραγγελίες, που πάντως ασφαλώς θα είναι «ψαλιδισμένες» σε σχέση με πέρυσι. Επίσης, οι περισσότεροι λογαριασμοί ρεύματος που φτάνουν σε πολίτες, δεν περιλαμβάνουν πολύ σημαντικές αυξήσεις. Όμως, ο μεγάλος φόβος είναι το… «μπουγιουρντί» του επόμενου 4μήνου. Και τότε θα φανεί πραγματικά, πόσα νοικοκυριά θα τεθούν εκτός προϋπολογισμών. Με λίγα λόγια, είναι νωρίς ακόμα για να υπάρχει πλήρης εικόνα του «ακριβού χειμώνα»…

 

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα