Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Ερασιτεχνικό

Την Δευτέρα η κλήρωση της Γ’ Κατηγορίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Δευτέρα (18/10) οι ομάδες της Γ’ Κατηγορίας θα μπουν στην  κληρωτίδα για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11π.μ. στα γραφεία της Ένωσης χωρίς την παρουσία των παραγόντων λόγω covid.

Να θυμίσουμε ότι το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο Ομίλους, με γεωγραφικά κριτήρια. Από την Γ’ Κατηγορία θα προβιβαστούν συνολικά δύο σωματεία, ένα από κάθε Όμιλο. Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου (Α’ φάση), οι τέσσερις πρώτες ομάδες από κάθε Όμιλο ξεχωριστά θα αγωνιστούν σε αγώνες ΠΛΕΙ-ΟΦ (β’ φάση) για την ανάδειξη του πρωταθλητή σε κάθε Όμιλο.

Τα τέσσερα (4) πρώτα σωματεία κάθε Ομίλου θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες (εντός-εκτός), στην Β΄ φάση του πρωταθλήματος. Η βαθμολογία με την οποία θα ξεκινούν οι αγώνες της Β’ φάσης, θα προκύπτει ως εξής:

Το σωματείο που κατέλαβε την 4η θέση θα ξεκινήσει με μηδέν (0) βαθμούς. Στη συνέχεια θα γίνεται αφαίρεση των βαθμών που συγκέντρωσε το κάθε σωματείο από αυτά που κατέλαβαν την 1η, 2η και 3η θέση στην Α’ φάση με τους βαθμούς που συγκέντρωσε το σωματείο που κατέλαβε την 4η θέση και η διαφορά αυτή θα διαιρείται δια του 3. Το πηλίκο που θα προκύπτει θα είναι οι βαθμοί που ξεκινούν τα σωματεία τους αγώνες ΠΛΕΙ-ΟΦ (Β’ φάση).

Σε περίπτωση που το πηλίκο είναι δεκαδικός αριθμός, εάν είναι από 0,5 και άνω το κλάσμα θα προσμετράτε σε ακέραια μονάδα, υπέρ του σωματείου (π.χ. 2,5 το σωματείο θα ξεκινήσει με 3 βαθμούς), ενώ αν είναι κάτω από 0,5 θα προσμετράτε κατά του σωματείου (π.χ. 2,4 το σωματείο θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς).

Τα σωματεία που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση στην τελική κατάταξη των ΠΛΕΙ-ΟΦ (Β’ φάσης) σε κάθε Όμιλο, αναδεικνύονται πρωταθλητές της Γ’ Κατηγορίας και προβιβάζονται στην Β’ Κατηγορία.

Στην περίπτωση που προβιβαστεί στην Γ’ Εθνική ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Αχαΐας, θα προβιβαστεί ακόμα ΜΙΑ (1) ομάδα από την Γ’ Κατηγορία, η οποία θα προκύψει από αγώνα ΜΠΑΡΑΖ, σε ουδέτερη έδρα, ανάμεσα στα σωματεία που κατέλαβαν την 2η θέση σε κάθε Όμιλο από την Β’ φάση.

Ροή ειδήσεων

Advertisement