Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

O «Μπάλλος»  τρομάζει  την Ελλάδα

Συναγερμός από τα σοβαρά προβλήματα προκάλεσε το νέο κύμα κακοκαιρίας σε Αττική, Εύβοια, Ιόνιο, τη «γλίτωσε» η Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

 

Με τα γνωστά μικρής έκτασης προβλήματα που προκαλούνται μετά από κάθε βροχόπτωση σε κεντρικούς δρόμους, λόγω της συγκέντρωσης του νερού, «γλίτωσε» η Πάτρα από τον «Μπάλλο», ο οποίος ωστόσο, επέβαλε τον… ρυθμό του σε δεκάδες άλλες περιοχές της χώρας.

Πάντως, ο μηχανισμός σε τοπικό επίπεδο βρίσκεται σε εγρήγορση και ετοιμότητα, καθώς το κύμα κακοκαιρίας θα επιμείνει και σήμερα. Συγκεκριμένα, σε πλήρη εφαρμογή τέθηκε και σε τοπικό επίπεδο το σχέδιο ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού για την πολιτική προστασία.

Η Περιφερειακή Συντονίστρια Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Ελλάδας Ευσταθία Γιαννιά βρίσκονταν στο επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής μαζί με όλους τους εκπροσώπους αρχών και φορέων που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Όργανο όπου παρακολουθούσαν την κατάσταση σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.

Μάλιστα, λόγω του «Μπάλλου» συγκροτήθηκαν και δύο επιπλέον επιχειρησιακά σχέδια σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία για να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και παρακολούθηση της κατάστασης.

ΜΠΟΝΑΝΟΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ 11 ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος δήλωσε πως «πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο ακραίας εξέλιξης του καιρικού φαινομένου που μπορεί να αποβεί επικίνδυνη. Προς τούτο ενεργοποιούμε όλους τους μηχανισμούς αποτροπής απευκταίων εξελίξεων. Ήδη σε δεκαπέντε περιοχές (Σέλεμνος, Ξυλοκέρα, Παναγίτσα, Χάραδρος, Μαλαμαμούτης, Μαλιάγκου, Ξηρόμερα, Διακονιάρης, Ξηροπόταμος, Μανωλιάς και Μηλιάγκου) που θεωρούνται επικίνδυνες λόγω των υπαρχόντων ρεμάτων, των χαμηλών γεφυριών και της εδαφικής τους κατάστασης έχουν γίνει τα απαιτούμενα έργα».

 

 

 

 

Κέρκυρα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί από την έντονη βροχόπτωση πολλοί δρόμοι του επαρχιακού, αλλά και εθνικού δικτύου της Κέρκυρας, με την κακοκαιρία «Μπάλλος» να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο νησί.

Η περιοχή κηρύχθηκε αργά χθες το απόγευμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Από την κακοκαιρία εγκλωβίστηκαν άνθρωποι στον οικισμό Μωραΐτικα και για τον απεγκλωβισμό τους έσπευσε στην περιοχή Super Puma. Την ίδια στιγμή, απεγκλωβισμούς από πλημμυρισμένα αυτοκίνητα προχώρησε νωρίτερα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού που τρέχει να προλάβει τις δεκάδες κλήσεις για βοήθεια.

Επίσης, ο όγκος του νερού και η χαμηλή ορατότητα, παρέσυραν ΙΧ αυτοκίνητο που έπεσε σε τάφρο στην περιοχή Τρία Γεφύρια, έξω από την πόλη, ενώ  κατάρρευσε τμήμα τοιχίου που περικλείει τον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο, στην καρδιά της πόλης, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί. Τέλος, σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν και στο αεροδρόμιο, καθώς μόνο το πρωί δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο νησί επτά αεροπλάνα που έρχονταν από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από Αγγλία, Ιταλία και Ιρλανδία.

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr και σήμερα αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές Ιονίου και Αιγαίου καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement