Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Δημιουργική απασχόληση στα δημοτικά ΚΔΑΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Πλειάδα θεματικών δράσεων επικεντρωμένες στην δημιουργική απασχόληση των παιδιών, υλοποίησαν το τελευταίο 10ήμερο τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Αιγιαλείας που λειτουργούν υπό την ευθύνη και εποπτεία του Νομικού Προσώπου του Δήμου.

Ειδικότερα, κατά την περίοδο που μας πέρασε, το Β’ ΚΔΑΠ Αιγίου αφιερώθηκε στο όργωμα και τη σπορά. Μέσω ποικίλων δράσεων κατά τις οποίες οι μικροί αποκόμισαν γνώσεις για την πολύτιμη αυτή διαδικασία, με αναδρομή στο παρελθόν και τις μεθόδους που χρησιμοποιούσαν οι γεωργοί, σε σύγκριση με το παρόν.

Το Α’ ΚΔΑΠ Αιγίου κατά την περίοδο που μας πέρασε εξερεύνησε τους υπέροχους και γεμάτους μηνύματα μύθους του Αισώπου! Με γλωσσικές ασκήσεις , φύλλα εργασίας, κατασκευές και θεατρικό παιχνίδι, οι εκπαιδευτικοί έφεραν κοντά στους ξεχωριστούς του μύθους που όχι μόνο μας διασκέδασαν αλλά και δίδαξαν!

Ανατολικά, το ΚΔΑΠ Ακράτας, την περασμένη εβδομάδα (04/10- 08/10) απασχόλησε τη μικρή συντροφιά του με το «Ταξίδι στο διάστημα», επειδή ήταν «Παγκόσμια εβδομάδα διαστήματος». Τα παιδιά ταξίδεψαν εικονικά μέσω Η/Υ σε όλους τους πλανήτες, μαθαίνοντας για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και είδαν την ιστορία του «Μικρού πρίγκιπα».

Στο ΚΔΑΠ Διακοπτού την περασμένη εβδομάδα ( 4/10-8/10) τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την κρητική παράδοση και κουλτούρα. Έμαθαν για αρκετά από τα έθιμα και τις παραδόσεις της Κρήτης καθώς και για τα κρητικά παραδοσιακά προϊόντα.

Τέλος στα δυτικά του δήμου στο ΚΔΑΠ Συμπολιτείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ζώων, κατά την εβδομάδα που ολοκληρώνεται συζήτησαν για τα ζωάκια στο σπίτι, διάβασαν τις ιστορίες τους και δημιούργησαν με διάφορα υλικά τις γατούλες τους. Τέλος δημιούργησαν και φθινοπωρινά τοπία με τη μέθοδο της χαρακτικής σε χαρτί.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement