Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Κοτόπουλο Cordon Blue

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 φέτες στήθος κοτόπουλου, χτυπημένες καλά να γίνουν πολύ λεπτές

8 φέτες μπέικον

4 φέτες έμενταλ

1 ρηχό πιάτο με αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1-2 αυγά χτυπημένα, σε ρηχό πιάτο

1 ρηχό πιάτο με φρυγανιά τριμμένη

20 γρ. μαλακό βούτυρο

Για το σερβίρισμα

σος μαγιονέζας

πράσινη σαλάτα

Εκτέλεση:

Σε κάθε φέτα κοτόπουλου βάζετε 2 φέτες μπέικον, τη μία δίπλα στην άλλη. Από πάνω τοποθετείτε από 1 φέτα τυρί. Κλείνετε το κοτόπουλο αναδιπλώνοντας κάθε φέτα στη μέση. Βουτάτε κάθε φιλέτο πρώτα στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Βάζετε τα φιλέτα στο ψυγείο για 30΄ και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία (αλεύρι, αυγό, φρυγανιά) για να φτιάξετε καλή και σωστή κρούστα. Σε τηγάνι λιώνετε το μαλακό βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά τηγανίζετε τα φιλέτα για 5΄ από κάθε πλευρά. Δοκιμάζετε αν έχει γίνει το κοτόπουλο βυθίζοντας ένα μυτερό μαχαίρι μέχρι το κέντρο. Δεν θα πρέπει να βγει ροζ υγρό, γιατί τότε το κοτόπουλο είναι άψητο. Σερβίρετε αμέσως με τηγανητές πατάτες, μια ωραία σος μαγιονέζα και πράσινη σαλάτα.


Ροή ειδήσεων

Advertisement