Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φρενίτιδα εγγραφών και… γκρίζες ζώνες

Στα 10.348 τα μέλη της ΝΔ στην Αχαΐα, αλλά και σοβαρές καταγγελίες για εκατοντάδες εγγραφές στην περιοχή των Καλαβρύτων

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Στα 10.348 μέλη «έκλεισε» ο… δείκτης εγγραφής μελών στην τοπική Νέα Δημοκρατία χθες τα ξημερώματα, επιβεβαιώνοντας τις χθεσινές πληροφορίες που έκαναν λόγο για 10.000 ή και περισσότερες εγγραφές στην τοπική κομματική οργάνωση ενόψει των εσωκομματικών εκλογών, αλλά και ένα πρωτοφανές ρεκόρ που κατατάσσει τη ΝΔ Αχαΐας ως τη μεγαλύτερη κομματική οργάνωση στη χώρα (αναλογικά με τον πληθυσμό)!

Την ίδια ώρα, ωστόσο, αρκετά είναι τα γκρίζα σύννεφα που έχουν συσσωρευτεί με έναν αριθμό εγγραφών στην περιοχή των Καλαβρύτων, ο οποίος αμφισβητείται ως προς τη γνησιότητά τους.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Συγκεκριμένα, τεράστια αίσθηση προκάλεσε σε όλους ο πολύ μεγάλος αριθμός εγγραφών στα Καλάβρυτα, που σύμφωνα με πληροφορίες ξεπέρασε τις 1.000. Το γεγονός φέρεται να θορύβησε τους υποψήφιους και κατά τη διάρκεια ελέγχου που έγινε, εντοπίστηκε ένας αριθμός περίπου 300 εγγραφών που έχουν το ίδιο τηλέφωνο και το ίδιο mail, χωρίς να έχουν διεύθυνση. Μάλιστα, τα ερωτηματικά πολλαπλασιάστηκαν όταν έγινε αντιληπτό ότι καμία εκ των εγγραφών δεν αφορούσε κατοίκους της περιοχής των  Καλαβρύτων, αλλά πολίτες που φέρονται να κατοικούν στη Ζαχάρω, το Θέρμο, την Κέρκυρα, το Σοφικό Κορινθίας, την Μεγαλόπολη ή ακόμα και την Μαλεσίνα, το Άργος Ορεστικού και την Κω!

Το αποτέλεσμα ήταν, ένας εκ των δύο υποψηφίων προέδρων, ο κ. Νίκος Παπαβραμόπουλος να προβεί σε έγγραφη καταγγελία προς τα κεντρικά της ΝΔ και συγκεκριμένα, προς τον Γραμματέα Οργανωτικού, Στέλιο Κονταδάκη, ενώ γνώστης των καταγγελιών έγινε και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Θανάσης Νέζης. Επιπλέον, ο κ. Παπαβραμόπουλος επικοινώνησε και τηλεφωνικά με τον κ. Κονταδάκη, θέτοντας την παραίτησή του στη διάθεση του κόμματος, με τον τελευταίο να τον βεβαιώνει ότι θα υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης και εφόσον διαπιστωθεί «λαθροχειρία», τότε θα υπάρξει η παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κεντρικό σύστημα του κόμματος ήδη επεξεργάζεται τα στοιχεία και προβαίνει σε διασταυρώσεις, μεταξύ των οποίων και της IP των υπολογιστών καθώς και της πιστωτικής κάρτας μέσω της οποίας καταβλήθηκαν οι συνδρομές για τις συγκεκριμένες εγγραφές.

Σημειώνεται ότι στην Τοπική Καλαβρύτων, υποψήφιοι πρόεδροι είναι ο Νίκος Παπαβραμόπουλος και ο νυν πρόεδρος, Νίκος Τσάμης ενώ στις εκλογές της 24ης Οκτωβρίου θα στηθούν δύο κάλπες, μία στα Καλάβρυτα και μία στην Κλειτορία.

ΜΕΓΑΛΟ ΡΕΚΟΡ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Μαζική ήταν η προσέλευση μελών και στην Δημοτική Τοπική Οργάνωση της ΝΔ στην Αιγιάλεια καθώς μέχρι χθες τα ξημερώματα είχαν εγγραφεί 2.814 μέλη, υπερδιπλάσια σε σχέση με τις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές όπου είχαν εγγραφεί 1.190 νέα μέλη. «Η ανταπόκριση των μελών είναι μια αναγνώριση του σημαντικού έργου που έχει παράγει η απερχόμενη διοίκηση, με καίριες παρεμβάσεις για τα χρόνια που προηγήθηκαν αλλά και πλούσιο πρόγραμμα δράσης για τα χρόνια που ακολουθούν. Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε πλέον ότι η ΔΗΜΤΟ Αιγιαλείας είναι πλέον από τις πολυπληθέστερες οργανώσεις του κόμματος πανελλαδικά, ένδειξη της ισχύος του κόμματός μας στην ευρύτερη περιφέρεια» ανέφερε στη «Γ» ο νυν πρόεδρος της οργάνωσης Βασίλης Σταθακάρος ο οποίος θα είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ. Αντίπαλοι του Βασίλη Σταθακάρου για την προεδρία της Τοπικής θα είναι οι Γεώργιος Παναγιωτόπουλος και Θεοφάνης Ραμπαβίλας. Στην Αιγιάλεια έχουν υποβληθεί και 25 υποψηφιότητες για το ΔΣ της οργάνωσης.

ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΠΑΝΤΟΥ

Σε γενικές γραμμές πάντως, μεγάλη ήταν η αύξηση μελών σε όλες τις τοπικές οργανώσεις της τοπικής ΝΔ. Ασφαλώς, εκεί όπου ο ανταγωνισμός είναι πιο έντονος υπήρξε μεγαλύτερη ροή εγγραφών. Σε κάθε περίπτωση, όπως γράψαμε και στο χθεσινό φύλλο, η ΝΔ βγαίνει ωφελημένη από τη διαδικασία καθώς σε έναν νομό όπου δεν έχει το πολιτικό πλεονέκτημα καταγράφει μία τεράστια αύξηση μελών που ισοδυναμεί περίπου με το πλήθος των ατόμων που είχαν προσέλθει στις εσωκομματικές κάλπες για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος…

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement