Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Όλοι μπορούν να σώσουν μια ζωή

Συμβουλές για πρώτες βοήθειες έδωσαν χθες οι διασώστες του ΕΚΑΒ Πάτρας στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και Αγίου Νικολάου

Published

on

 

 

 

«Μάθημα» πρώτων βοηθειών στους διερχόμενους από το κέντρο της Πάτρας, πραγματοποίησαν χθες οι διασώστες του ΕΚΑΒ Πάτρας.

Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας Γκέλυ Κανελλοπούλου και οι διασώστες Παναγιώτης Μικές, Δημήτρης Κοντός, Χρήστος Παπαπέτρου, Νίκος Νικολακόπουλος και Παναγιώτης Κορωνιός «εκπαίδευσε» τους πολίτες για το πώς θα σώσουν ζωές προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες, καθώς ακόμα και το ένα λεπτό είναι πολύτιμο για έναν άνθρωπο που κινδυνεύει.

Οι άνθρωποι που έχουν σώσει εκατοντάδες ζωές σε ένα υπαίθριο «μάθημα» για τις πρώτες βοήθειες για αρκετές ώρες επιμόρφωσαν τους διερχόμενους πολίτες, από τη συμβολή των πεζοδρόμων Ρήγα Φεραίου και Αγίου Νικολάου, ανάμεσά τους και αρκετοί νέοι, που βρήκαν πολύ ενδιαφέρουσα την εμπειρία αυτή.

Η δράση έγινε με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς – Restart a Heart Day”. Το ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας θέλησε να ενημερώσει τους πολίτες για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Η ενημέρωση, στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στη συμβολή των πεζοδρόμων Αγίου Νικολάου και Ρ. Φεραίου. Παράλληλα, αντίστοιχες δράσεις έγιναν στο Αγρίνιο στον πεζόδρομο Χ. Τρικούπη, στη Ζαχάρω στην κεντρική πλατεία, στην Κεφαλονιά στο Λιθόστρωτο Αργοστολίου πλησίον Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνα, στη Ζάκυνθο στην πλατεία Σολωμού. «Στόχος μας ήταν η ευαισθητοποίηση, πληροφόρηση και εκπαίδευση των πολιτών στην αντιμετώπιση μιας καρδιακής ανακοπής. Όλοι μπορούν να σώσουν μια ζωή» ανέφεραν στο μήνυμά τους οι διασώστες του ΕΚΑΒ Πάτρας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement