Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Φοιτητής από τη … Χίο θέλει να ψηφίσει στα Καλάβρυτα, ενώ στην Αιγιάλεια κάποιοι δεν… γνωρίζουν ότι είναι μέλη της Ν.Δ.

Δημοσιεύθηκε

στις

Αχαΐα: Φοιτητής από τη … Χίο θέλει να ψηφίσει στα Καλάβρυτα, ενώ στην Αιγιάλεια κάποιοι δεν… γνωρίζουν ότι είναι μέλη της Ν.Δ.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την προσφυγή στις κάλπες των μελών της ΝΔ στο πλαίσιο των εσωκομματικών εκλογών για τα τοπικά όργανα, που θα διεξαχθούν στις 24 Οκτωβρίου.

‘Όπως είναι γνωστό θα πραγματοποιηθούν εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη των Προέδρων των Διοικουσών Επιτροπών Εκλογικών Περιφερειών, των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των ΔΕΕΠ, των Προέδρων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των ΔΗΜΤΟ και των Συνέδρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνολικές εγγραφές μελών έφτασαν τις 134.802. Το 29% αφορά σε γυναίκες, ενώ το 71% σε άνδρες.
Στην κάλπη έχουν δηλώσει πως θα προσέλθουν 101.856 μέλη της ΝΔ (80%), ενώ στην ηλεκτρονική ψηφοφορία θα συμμετάσχουν 32.946 μέλη (20%).
Νέοι έως 35 ετών είναι το 22% του εκλογικού σώματος. Τα νέα μέλη, δηλαδή όσοι έκαναν για πρώτη φορά εγγραφή στο κόμμα φτάνουν το 26%.

10.348 ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ

Σε ότι αφορά την Αχαΐα, οι εγγραφές ανήλθαν συνολικά σε 10.348, αλλά όπως έγραψε από χθες η «Γ» στην κεντρική διοίκηση του κόμματος έχουν φτάσει καταγγελίες για μεγάλο αριθμό εγγραφών, σε Καλάβρυτα, Αιγιάλεια, αλλά και νότιο τομέα της Πάτρας, των οποίων η γνησιότητα αμφισβητείται.
Μάλιστα ο υποψήφιος πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Καλαβρύτων, Νίκος Παπαβραμόπουλος έστειλε σχετική επιστολή στην κεντρική διοίκηση του κόμματος, ενώ ενημερώθηκαν και συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Ο κ. Παπαβραμόπουλος καταγγέλλει ονομαστικά φοιτητή από τη Χίο, ο οποίος επιθυμεί να ψηφίσει στα Καλάβρυτα, αλλά και έχει κάνει 50 εγγραφές, ενώ επισημαίνει ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του, είναι αποφασισμένοι να παραιτηθούν εάν δεν αποκατασταθούν αυτές οι αρρυθμίες.
Σημειώνεται ότι στην Τοπική Καλαβρύτων, υποψήφιοι πρόεδροι είναι ο Νίκος Παπαβραμόπουλος και ο νυν πρόεδρος, Νίκος Τσάμης ενώ στις εκλογές της 24ης Οκτωβρίου θα στηθούν δύο κάλπες, μία στα Καλάβρυτα και μία στην Κλειτορία.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Μαζική ήταν η προσέλευση μελών και στην Δημοτική Τοπική Οργάνωση της ΝΔ στην Αιγιάλεια καθώς είχαν εγγραφεί 2.814 μέλη, υπερδιπλάσια σε σχέση με τις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές όπου είχαν εγγραφεί 1.190 νέα μέλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» οι δυο υποψήφιοι πρόεδροι της ΔΗΜ.ΤΟ, Βασίλης Σταθακάρος και Γιώργος Παναγιωτόπουλος, με επιστολή τους, επίσης στην Κεντρική Διοίκηση του κόμματος, καταγγέλλουν ότι «άνθρωποι ξένοι προς την Αιγιάλεια, είναι εγγεγραμμένοι για να ψηφίσουν στην τοπική οργάνωση μας».
Μάλιστα αναφέρουν ότι «σε δειγματοληπτική έρευνα που έγινε κάποιοι δεν γνώριζαν καν για την εγγραφή τους», ζητώντας να διερευνηθούν όλα τα περιστατικά που προσβάλουν το κύρος και τη διαφάνεια της εκλογικής διαδικασίας και της παράταξης πριν φυσικά διαμορφωθεί ο τελικός εκλογικός κατάλογος».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κεντρικό σύστημα του κόμματος ήδη επεξεργάζεται τα στοιχεία και προβαίνει σε διασταυρώσεις, μεταξύ των οποίων και της IP των υπολογιστών καθώς και της πιστωτικής κάρτας μέσω της οποίας καταβλήθηκαν οι συνδρομές για τις συγκεκριμένες εγγραφές.

AΥΞΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΠΑΝΤΟΥ

Σε γενικές γραμμές πάντως, μεγάλη ήταν η αύξηση μελών σε όλες τις τοπικές οργανώσεις της τοπικής ΝΔ, ενώ επίσης προβληματισμό έχει προκαλέσει και ο μεγάλος αριθμός εγγραφών στο Νότιο Τομέα της Πάτρας.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Σε ό,τι αφορά τα εκλογικά κέντρα, μέχρι σήμερα το απόγευμα αναμένεται να έχουν «κλειδώσει» όλα στο νομό. Το βασικό ερωτηματικό έχει να κάνει με το εκλογικό κέντρο του Νοτίου Διαμερίσματος, καθώς όλα τα υπόλοιπα είναι μάλλον γνωστά. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό το κέντρο Πόλης θα ψηφίσει στο Στρούμπειο, ο Βόρειος Τομέας στα γραφεία του Αρκτικού Διαμερίσματος της Πάτρας, η Δυτική Αχαία στο πολιτιστικό κέντρο «Μ. Μερκούρη», στο Αίγιο οι κάλπες θα στηθούν στο πνευματικό κέντρο, στον Ερύμανθο θα χρησιμοποιεί μάλλον το δημοτικό κατάστημα και στα Καλάβρυτα, θα στηθούν δύο κάλπες, μία στο ΚΕΠ Κλειτοριάς και άλλη μία στο πνευματικό κέντρο Καλαβρύτων.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

87 τόνοι νερού σε έξι ώρες!-Έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του Χ. Μπονάνου χθες για τις πλημμύρες στη Δυτ. Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Έκτακτη σύσκεψη για τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Δυτική Αχαΐα και τις ζημιές που έχουν προκληθεί, πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς, η Επιστημονική Συνεργάτιδα του Αντιπεριφερειάρχη, Ουρανία Σπυρίδωνος, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας, Αριστοτέλης Κορκός, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας, Παναγιώτης Φλωράτος, ο Προϊστάμενος  Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας, Παναγιώτης Γουναρόπουλος και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αχαΐας, Ιωάννης Μπάφας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, αφού ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο, ζήτησε με έγγραφό του να κηρυχθεί η πληγείσα περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Επίσης, από τους παρόντες ανιχνεύθηκαν οι αιτίες των πλημμυρικών φαινομένων και αφενός επισημάνθηκε ότι (σύμφωνα με τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού Αράξου) έπεσαν 87 τόνοι νερού σε έξι ώρες, γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ενώ αφετέρου, υπήρξαν μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την ανεπάρκεια των τεχνικών έργων της σιδηροδρομικής γραμμής, εγκλωβίζοντας τα νερά στις παρακείμενες εκτάσεις. Επιπλέον, οι μικρές διατομές στη διαδρομή ρεμάτων και ποταμών, ήσαν πρόσθετα στοιχεία που συνετέλεσαν στα πλημμυρικά φαινόμενα.

Σε πρώτο επίπεδο, αποφασίστηκε να ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών από τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και της Περιφέρειας προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων. Παράλληλα, στην περιοχή με απόφαση του κ. Μπονάνου , δρουν τουλάχιστον πέντε (5) ιδιώτες εργολάβοι, με στόχο να παρεμβαίνουν άμεσα όπου υφίσταται ανάγκη.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Η ωραία κοιμωμένη το ’σκασε!» στο θέατρο «Act»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η παιδική σκηνή του θεάτρου «Act» παρουσιάζει την ολοκαίνουργια θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους «Η ωραία κοιμωμένη το ’σκασε!» βασισμένη στο γνωστό παραμύθι των Αδερφών Γκριμ το οποίο με τη σειρά του βασίζεται σε ένα διήγημα του Σαρλ Περώ που περιλαμβάνεται στο βιβλίο «Ιστορίες της μαμάς μου της χήνας». Η παράσταση κάνει πρεμιέρα αύριο στις 12 το μεσημέρι και θα ανεβαίνει κάθε Κυριακή, ενώ προβλέπονται ειδικές παραστάσεις για σχολεία τις καθημερινές, κατόπιν συνεννόησης με την Γεωργία Ηλιοπούλου στα τηλέφωνα 6944379220 – 2610439637.

Με καταιγιστικό χιούμορ και χαρούμενα τραγούδια η παράσταση αφηγείται μια φρέσκια εκδοχή του κλασικού παραμυθιού. Μέσα από συμβολισμούς και μεταφορές αποπειράται να υπενθυμίσει στους μεγάλους τη μαγεία της παιδικότητας και να μιλήσει στα παιδιά, με πολύ διασκεδαστικό τρόπο, για την αληθινή αγάπη και για την αξία του να βρίσκει κανείς το δικό του εαυτό όσο ξεχωριστός κι όσο διαφορετικός κι αν είναι.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Γεωργία Ηλιοπούλου, το κείμενο και τους στίχους των τραγουδιών ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση ο Διονύσης Μπάστας. Η σκηνογραφία και τα κοστούμια είναι της Μαρίας Βασιλάκη, η κινησιολογία και οι χορογραφίες της Μαριμίλλης Ασημακοπούλου και οι θεατρικοί φωτισμοί του Ιωάννη Αναστασόπουλου.

Όπως αναφέρει η σκηνοθέτις «μπορούν οι πριγκίπισσες να ’ναι γενναίες και οι πρίγκιπες πεντάμορφοι; Πώς είναι μια πριγκίπισσα στο μυαλό μας; Όμορφη, γλυκιά και λουλουδένια, απαλή και μεταξένια; Τι συμβαίνει όμως αν η πριγκίπισσα αυτή είναι διαφορετική; Αν της αρέσουν τα πατίνια και τα παγωτίνια; Αν φοράει παντελόνια και κρεμιέται απ’ τα μπαλκόνια; Αν θέλει να ταξιδεύει και τον κόσμο να μαθαίνει; Αν οι πρίγκιπες την κοιμίζουν και τα βατράχια της μοσχομυρίζουν;

Τι πρέπει να κάνει ένας πρίγκιπας για να κατακτήσει μια πριγκίπισσα; Ως πού θα φτάσει; Θα ’ναι ήρωας; Ωραίος; Έξυπνος; Γενναίος; Μήπως θα ‘ναι αυτός που θ’ ακούσει την καρδιά της και τα όνειρά της; Πώς είναι να ‘χεις για γονείς δύο Βασιλείς; Τα άγχη, οι αγωνίες έχουν διαφορά αν το κεφάλι σου κορόνα φορά; Αν το βασίλειο μάλιστα είναι και μαγικό και πάει η κατάρα σύννεφο, είναι να είσαι ποτέ χαλαρός και ήρεμος; Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν γρήγορα, ας μάθουμε ν’ αγαπάμε τον εαυτό μας και τους άλλους όπως πραγματικά είμαστε. Όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι είμαστε ίσοι».

Παίζουν και τραγουδούν: Άννα Ζιάκκα, Γιώργος Κομνηνόγλου, Νικόλας Τσίχλας, Μαίρη Χρυσανθακοπούλου.

Εισιτήρια: 7€ (παιδικό) 8€ (ενηλίκων). Προπώληση: viva.gr

Πληροφορίες: 2610272037 – 6936122263.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Στην Ομοσπονδία Τριτέκνων ο Δημήτριος Μπαρμπούνης – Ποιοί εξελέγησαν στο νέο Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας εξελέγη ο Δημήτριος Μπαρμπούνης, επί σειρά ετών πρόεδρος του ΔΣ τριτέκνων της Δυτικής Αχαΐας.

Σήμερα προσήλαθν στις κάλπες τα μέλη του Συλλόγου και εξελέγησαν νέα πρόσωπα, ως εξής:
Σκετζου Κωνσταντίνα
Λοτσάρη Αργυρώ
Δριμαλας Θεόδωρος
Παναγοπούλου Αδαμαντία
Νιφορα Παναγιώτα
Καρυωτης Γεώργιος
Λιακεα Ελένη
Ελεγκτική επιτροπή
Κάνιστρας Βασίλειος
Παναγιωτόπουλος Ανδρέας
Για την ΟΠΟΤΤΕ ( Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδος ) εξελέγη ο Μπάρμπουνης Δημήτριος
Το νέο ΔΣ θα συνέλθει σε σώμα τις επόμενες ημέρες

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Περισσότερα
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα