Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κορονοϊός: Σκέψεις για νέα προνόμια στους εμβολιασμένους

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη Βουλή μεταφέρεται σήμερα η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού.

Μητσοτάκης και Τσίπρας αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους με σημεία αιχμής την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος «Ελευθερία», την στρατηγική για την προμήθεια φαρμάκων κατά του κορονοϊού, την επιδημιολογική επιτήρηση αλλά και τις δαπάνες για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Η «Ώρα του Πρωθυπουργού» ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Παρασκευή, αλλά αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας.

Νέες καμπάνιες ενημέρωσης και κίνητρα στο τραπέζι

Η πορεία των εμβολιασμών προκαλεί έντονη ανησυχία στο κυβερνητικό επιτελείο, καθώς έχουν καταγράψει «βουτιά». Δεν ξεπερνούν τις 6.000 ημερησίως, παρά τους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους και τις «ελευθερίες» σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο.

Στην κυβέρνηση υπάρχει η σκέψη για νέες καμπάνιες ενημέρωσης με στοχευμένο χαρακτήρα. Δηλαδή καμπάνιες που θα «τρέξουν» κυρίως σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, και θα στοχεύουν σε συγκεκριμένες κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες.

Στο τραπέζι συζητείται και η παροχή επιπλέον κινήτρων στους ανεμβολίαστους, ωστόσο, όπως παραδέχονται κυβερνητικά στελέχη, δεν φαίνεται να υπάρχουν και πολλά… δέλεαρ που δεν έχουν ήδη εφαρμοστεί.

Παράλληλα η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα προανήγγειλε ότι θα δοθεί σύντομα μια τηλεφωνική γραμμή και ψηφιακός τρόπος επικοινωνίας με το υπουργείο Υγείας, όπου ειδικοί θα απαντούν στις απορίες των πολιτών γύρω από τα εμβόλια.

Τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, όσο και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους έχουν ξεκινήσει τις περιοδείες σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, προκειμένου να κινητοποιήσουν τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας να κάνουν το επόμενο βήμα…

Παράλληλα κινητές μονάδες εμβολιασμού συνεχίζουν τις επισκέψεις σε απομακρυσμένες περιοχές, για να διευκολύνουν τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Ανησυχία για τους χαμηλούς ρυθμούς του εμβολιασμού.
Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής δεν είναι ενθαρρυντικά

Στο κυβερνητικό επιτελείο έχουν τη βεβαιότητα ότι οι αρνητές δεν πρόκειται να πειστούν με οποιοδήποτε τρόπο. Δεδομένου ότι το ποσοστό του σκληρού πυρήνα των αρνητών εκτιμάται γύρω στο 13-14% του πληθυσμού, η προσοχή εστιάζεται στους υπόλοιπους πολίτες που είναι ακόμη επιφυλακτικοί…

Κι ενώ ο χειμώνας είναι ήδη εδώ, το πολυπόθητο τείχος ανοσίας δεν έχει ακόμη χτιστεί.

Η προσδοκία ήταν από τα τέλη Αυγούστου ως τις αρχές Νοεμβρίου να έχουν γίνει 1 εκατομμύριο επιπλέον εμβολιασμοί, ώστε να θωρακιστεί επαρκώς η κοινότητα.

Τα στοιχεία του Οκτωβρίου είναι… απογοητευτικά
Ενώ τον Σεπτέμβρη ο ημερήσιος ρυθμός έφτασε τις 20.000 εμβολιασμούς, το πρώτο δεκαπενθήμερο του τρέχοντος μηνός έκαναν «βουτιά».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μέχρι σήμερα με μία δόση έχει εμβολιαστεί έως τώρα το 62% του γενικού πληθυσμού, όταν ο στόχος είναι τουλάχιστον το 70% για να υπάρξει ένα ικανοποιητικό ποσοστό ανοσίας.

Στον ενήλικο πληθυσμό το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι στο 71,3%.

newsit.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement