Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι τιμές – φωτιά «φρενάρουν» τις παραγγελίες-Έτοιμοι οι πρατηριούχοι για την διάθεση πετρελαίου θέρμανσης στην Πάτρα 

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Πρεμιέρα έκανε την περασμένη Παρασκευή η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και στην αγορά της Πάτρας, με την τιμή να είναι αυξημένη, καθώς κυμαίνεται από το 1,13 ευρώ ανά λίτρο σε σχέση με πέρυσι που η εκκίνηση της περιόδου θέρμανσης ήταν στα 0,8 ευρώ.

Την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης το ενδιαφέρον των Πατρινών καταναλωτών ήταν αυξημένο προς τα πρατήρια υγρών καυσίμων για να πληροφορηθούν για το ύψος της τιμής, αλλά όχι για να κάνουν ακόμα τις παραγγελίες τους εφόσον οι περισσότεροι τις μετέθεσαν για αργότερα προσβλέποντας σε μείωση της τιμής.
Οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων υγρών καυσίμων της Πάτρας εκτιμούν πως το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί το ενδιαφέρον των καταναλωτών, αν και φοβούνται πως θα είναι περιορισμένο σε σχέση με πέρυσι, είτε επειδή η πλειονότητα διαθέτει απόθεμα πετρελαίου από την περσινή περίοδο και δεν βιάζεται να προχωρήσει σε ανεφοδιασμό, είτε επειδή ελπίζουν σε καλύτερες τιμές το επόμενο διάστημα.
Κάτι που εξαρτάται από την εξέλιξη των διεθνών τιμών του πετρελαίου και της ισοτιμίας ευρώ – δολαρίου. Στη λήξη της περιόδου θέρμανσης, τον περασμένο Απρίλιο η τιμή του πετρελαίου διαμορφώθηκε κοντά στο 1 ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ροή ειδήσεων

Advertisement