Παρασκευή 27 Μαΐου 2022
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Συγχωνεύσεις εν μέσω πανδημίας-Στο «πόδι» γονείς και μαθητές της Α’ Τάξης του Γυμνασίου Καστριτσίου-Στοιβάζουν σε τρία 81 μαθητές

Δημοσιεύθηκε

στις

Εν μέσω πανδημίας το Υπουργείο Παιδείας αποφασίζει τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε γυμνάσια και λύκεια της χώρας, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις.

Μια τέτοια απόφαση αφορά και το Γυμνάσιο Καστριτσίου, όπου αποφασίστηκε η συγχώνευση της Α’ Τάξης, των τεσσάρων τμημάτων σε τρία των 27 μαθητών.
Οι γονείς των μαθητών αντιδρούν έντονα στο ενδεχόμενο αυτό, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «αδιανόητα αντιπαιδαγωγική και υγειονομικά επικίνδυνη απόφαση υπό τις παρούσες συνθήκες πανδημίας».

Με επιστολή τους, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας, αλλά και σε τοπικούς φορείς, 109 γονείς μαθητών, αναφέρουν-μεταξύ άλλων-ότι «η εξαγγελθείσα συγχώνευση των τεσσάρων τμημάτων γίνεται σαράντα ημέρες αφότου έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το διδακτικό πρόγραμμα των μαθητών/μαθητριών, τη διαπροσωπική σχέση που έχουν ήδη αναπτύξει με τους καθηγητές τους και φυσικά τους ίδιους τους συμμαθητές/συμμαθήτριές τους, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου τμήματος στο οποίο εντάχθηκε κάθε ένα από τα παιδιά μας και δραστηριοποιείται από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς».

άλλο σημείο της επιστολής τονίζεται: «Μετά τη συγχώνευση θα προκύψουν τρία τμήματα που το καθένα τους θα έχει 27 παιδιά. Χρειάζεται άραγε να σχολιάσει κανείς τι σημαίνει αυτό για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης; Πόσω μάλλον για αυτά τα συγκεκριμένα παιδιά, που εδώ και ενάμισι χρόνο αναγκάστηκαν λόγω της πανδημίας να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο σπίτι μέσα από μία οθόνη και τη δυσλειτουργική πλατφόρμα του Webex.

Σας θυμίζουμε ότι ειδικά η περιοχή της Αχαΐας υπήρξε πολλές φορές και για μεγάλο χρονικό διάστημα -μεγαλύτερο εκείνων της Αττικής- «κόκκινη» περιοχή επιδημιολογικά, γεγονός που επιβάρυνε ακόμη περισσότερο τα παιδιά των σχολείων της περιοχής και όξυνε έτσι τις διαπεριφερειακές ανισότητες στην εκπαίδευση»

Αξίζει εδώ να επισημανθεί ότι στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν οι γονείς για να συζητηθεί το θέμα, εκφράστηκε ευρύτατα η άποψη ότι ουδείς μπορεί να προβλέψει τις αντιδράσεις οποιουδήποτε γονέα σε περίπτωση σοβαρής νόσησης του παιδιού του από Covid, οι οποίες, με τη συνδρομή δικηγόρων ενδέχεται να στραφούν και ποινικά, σε προσωποποιημένο επίπεδο, εναντίον όσων προσυπογράψουν και εκτελέσουν μια τέτοια απόφαση.

Οι γονείς και οι μαθητές/μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου του Γυμνασίου Καστριτσίου καταθέτουν, μέσω της επιστολής, την οργή τους, για την εξαγγελθείσα συγχώνευση και ζητούν να στηριχτεί η συλλογική προσπάθειά μας να αποσυρθεί η εν λόγω απόφαση και παράλληλα διατρανώνουν την αποφασιστικότητά τους για ανάληψη κλιμακούμενων δράσεων προκειμένου η συγχώνευση να μην υλοποιηθεί.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

«Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι ανακοινώσεις για συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων στην Πάτρα όπως και σε όλη την Ελλάδα», αναφέρει η Ένωση Γονέων Δήμου Πατρέων, αναφέροντας πως από τις μέχρι τώρα πληροφορίες στην περιοχή μας καταγράφονται συγχωνεύσεις έως και 30 τμημάτων στη Δευτεροβάθμια με κατεύθυνση να φτιαχτούν τμήματα 27 και 28 μαθητών αλλά και με αναστολές σχολικών μονάδων (Ειδικό Νηπιαγωγείο Κωφών), συγχωνεύσεις τμημάτων ένταξης, ακόμα και μετακινήσεις μαθητών ειδικών σχολείων εν μέσω της σχολικής χρονιάς.

«Όλα αυτά προκειμένου να μην ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ για προσλήψεις εκπαιδευτικών. Φτάνει πια! Καταλάβετε πως δεν μπορείτε να παίζετε ούτε με τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, ούτε με την υγεία τους!», αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Ένωση απαιτώντας να μην κλείσει ούτε ένα τμήματα, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών και να είναι 15 μαθητές ανά τάξη.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Ξεκινά η λειτουργία Pοst Covid Ιατρείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκινά από αύριο (Πέμπτη 26 Μαΐου), η λειτουργία Pοst Covid Ιατρείου στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαβρύτων.

Οι ανάγκες της περιοχής που προέκυψαν λόγω της πανδημίας συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον της 6ης ΥΠΕ, η οποία σε συνεργασία με την Διοίκηση του Νοσοκομείου, προχώρησαν τις διαδικασίες για να λειτουργήσει εκεί η συγκεκριμένη υγειονομική δομή.

Στο Γ.Ν. Καλαβρύτων, παρατηρήθηκε αύξηση στον αριθμός της προσέλευσης των ασθενών με γενικές εκδηλώσεις του συνδρόμου post covid και γενικώς αυξημένη νοσηρότητα αλλά και επιδείνωση των χρόνιων νοσημάτων τους.

To Ιατρείο post covid, θα λειτουργεί κατόπιν ραντεβού κάθε Πέμπτη από 9:30 έως 14 :00 με υπεύθυνη την ιατρό Ε.Σ.Υ Διευθύντρια Παθολογίας κ. Κάμπος- Μαρτίνεζ Έλσα – Βικτώρια.

Βάσει των επίσημων συστάσεων του ΕΟΔΥ-Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας Ελλάδος στο ιατρείο θα γίνεται:

Παθολογική εκτίμηση, Ακτινογραφία θώρακος, Γενικός εργαστηριακός έλεγχος (Γενική αίματος, TKE,CRP, σάκχαρο, HbA1c, SGOT, SGPT, γGT, ALP, αμυλάση, ολική -άμεσος-έμμεσος χολερυθρίνη, Κρεατινίνη,ουρία, Νάτριο, Κάλιο, ασβέστιο, αλβουμίνη,CPK, CPK MB, TROPONIN, Β12, Φερριτίνη, T.S.H.,T4, PT, APTT,D-Dimer, γενική ούρων),

Καρδιολογική εκτίμηση και Τρίπλεξ καρδιάς και Σπιρομέτρηση (ανάλογα με τα ευρήματα και συμπτώματα της αναπνευστικής λειτουργίας )

Aξίζει να σημειωθεί ότι στο ειδικό ιατρείο COVID του Γ.Ν. Καλαβρύτων, έχουν διαγνωσθεί από τον Απρίλιο του 2021 έως σήμερα 1300 περιστατικά οξείας λοίμωξης. Από αυτά τα περιστατικά περίπου το 90% αφορά πολίτες της περιοχής. Οι ηλικίες κυμαίνονται από 1 έως 95 χρονών (μέσος όρος 42,5 έτη) . Παιδιατρικά περιστατικά (ηλικίες κάτω των 16 ετών):47. Ενήλικες: 1253.

Στο μεταξύ λόγω γεωγραφικών/πολιτισμικών συνθηκών καθώς και των αποστάσεων από τα μεγάλα νοσοκομεία, το νοσοκομείο παραμένει το πιο προσιτό σημείο για την φροντίδα τους.

Περισσότερα

Χωρίς κατηγορία

«Ηλεκτροσόκ» για τον Δήμο-Εκτινάχθηκε το κόστος του δημοτικού φωτισμού μετά την «έκρηξη» των λογαριασμών ρεύματος

Δημοσιεύθηκε

στις

THΣ ΜΑΡΙΑΣ Σ. ΟΡΦΑΝΟΥ

Κατά 81,3% αυξήθηκε το κόστος του δημοτικού φωτισμού το α’ τετράμηνο του 2022 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, εξαιτίας της εκρηκτικής αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος που δεν «καίει» μόνο τα νοικοκυριά, αλλά και τους Οργανισμούς Τοπικούς Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών, Διονύση Πλέσσα, η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, μόνο για τον δημοτικό φωτισμό αντιστοιχεί μέχρι σήμερα σε 1,2 εκατ. ευρώ περισσότερα, μόνο για τους τέσσερις πρώτους μήνες του χρόνου, ενώ βάσει των υπολογισμών το ετήσιο κόστος από 3,8 εκατ. ευρώ θα ξεπεράσει τα 6 εκατ. ευρώ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ταμεία του Δήμου, τα οποία θα είναι μείον, αφού παρά τις αυξήσεις η δημοτική Αρχή επέλεξε και για το 2022 να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση των ανταποδοτικών τελών.

«Είναι αδύνατον ο Δήμος να καταφέρει να καλύψει το επιπρόσθετο αυτό κόστος από ιδίους πόρους. Ο ηλεκτροφωτισμός είναι στα δημοτικά τέλη, τα οποία όπως γνωρίζετε όχι μόνο δεν αυξήσαμε, αλλά απεναντίας μειώσαμε για αρκετές ακόμη, κατηγορίες συμπολιτών μας. Η αύξηση μόνο το α’ τετράμηνο του δημοτικού φωτισμού αγγίζει το 81,3%, ενώ αν συμπεριληφθεί σε αυτό το κόστος, η αύξηση στα καύσιμα, αλλά και στα υλικά που προμηθεύεται ο Δήμος για έργα και επισκευές, αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλη είναι η επιβάρυνση των δημοτικών ταμείων», τόνισε στη «Γ» ο κ. Πλέσσας, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση οφείλει να καλύψει το επιπρόσθετο αυτό κόστος με έκτακτη χρηματοδότηση των ΟΤΑ. «Άμεσα οφείλει η κυβέρνηση να λάβει μέτρα καλύπτοντας το επιπρόσθετο αυτό κόστος που η ίδια επέτρεψε να δημιουργηθεί. Δεν μπορεί κι αυτό να μετακυλήσει στις πλάτες των δημοτών, οι οποίοι ήδη είναι αντιμέτωποι με την ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια και τα βασικά είδη για τη διαβίωσή τους», επεσήμανε ο κ. Πλέσσας.

Περισσότερα

Χωρίς κατηγορία

«Ήρθαμε για να μείνουμε…»-Τι απαντά η «Εμπορική Ανανέωση» στην επίθεση λάσπης που δέχεται

Δημοσιεύθηκε

στις

Απάντηση στο ερώτημα γιατί αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το «Ενωτικό Εμπόριο» αποσύροντας τη στήριξή τους στον πρώην πρόεδρο, Κώστα Ζαφειρόπουλο έδωσαν με ανακοίνωσή τους, τα ιδρυτικά μέλη της «Εμπορικής Ανανέωσης», Γ. Ρούπας, Τ. Γουρδούπης και Μ. Παντελής.

Όπως επισημαίνουν «η «Εμπορική Ανανέωση» ήρθε για να μείνει!.. Ανεξάρτητα και ασυμβίβαστα, η «Εμπορική Ανανέωση» ακολουθεί την δική της αυτόνομη πορεία στο δρόμο για ένα δυνατό και παραγωγικό εμπόριο, ρυθμιστή της τοπικής οικονομίας που θα δίνει διέξοδο στις χιλιάδες των μελών του, παραδοσιακούς και νέους.

Ωστόσο, η πρωτοφανής αυτή απήχηση του συνδυασμού, έχει αρχίσει να ενοχλεί.

Κυρίως, εκείνους που έχουν μάθει να λειτουργούν παρασκηνιακά και εγωκεντρικά, μετατρέποντας μία δημοκρατική και ανοικτή διαδικασία, όπως οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου, σε υπόθεση μιας κλειστής ομάδας που έχει ήδη μοιράσει θέσεις και αξιώματα, αδιαφορώντας για την απόφαση των συναδέλφων.

Για πρώτη και τελευταία φορά, τα ιδρυτικά μέλη της «Εμπορικής Ανανέωσης»,  Ρούπας Γιάννης (ΡΟΥΠΑΣ hairshops), Παντελής Μιχάλης (Αυtolisi Παντελής) και Γουρδούπης Τάκης (ΓΟΥΡΔΟΥΠΗΣ βιομηχανικά) και προκειμένου να μην υπάρχει καμία σκιά στον έντιμο και καθαρό τους αγώνα, διευκρινίζουν πως «σκοπός μας δεν ήταν η συγκρότηση ενός νέου συνδυασμού, παρά το γεγονός ότι αρκετοί συνάδελφοι, μας παρακινούσαν αμέσως μόλις εκδηλώσαμε το ενδιαφέρον μας να ασχοληθούμε πιο ενεργά με τον Εμπορικό Σύλλογο. Συνυπογράψαμε το κείμενο στήριξης στο συνδυασμό «Ενωτικό Εμπόριο» πιστεύοντας στις αρχές και στους σκοπούς του, όπως μας περιγράφηκαν. Ωστόσο πολύ γρήγορα διαπιστώσαμε πως υπάρχει συλλογικό κενό, ενώ την ίδια ώρα, χάθηκε ο προσανατολισμός της μάχης, αφού κάποιοι βλέπουν τις εκλογές ως πεδίο εκδικητικής αντιπαράθεσης»

Ακόμη αναφέρονται σε παρασκηνιακές διεργασίες  που γίνονταν με διανομή αξιωμάτων και ξεκαθαρίζουν ότι «δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να χρησιμοποιήσει το όνομα και τη διαδρομή μας για να χτίσει πάνω στα γκρεμίσματα με τα ίδια παλιά υλικά», επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «όραμα μας με εκατοντάδες συναδέλφους για έναν Εμπορικό Σύλλογο ισχυρό, αυτόνομο και πρωταγωνιστή στην τοπική κοινωνία αι οικονομία, χωρίς στεγανά και διαχωριστικές γραμμές».

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα