Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

ΔΕΗ: Ψηφίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου – Τι αλλάζει από εδώ και πέρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας, δίνοντας έτσι το «πράσινο φως» για να εισέλθει σε νέα τροχιά ανάπτυξης και επενδύσεων.

Για ιστορική ευκαιρία, να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά, έκανε λόγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Γιώργος Στάσσης.

Οι μέτοχοι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη ΔΕΗ, υπερψηφίζοντας με ποσοστό άνω του 91% όλα τα θέματα της σημερινής γενικής συνέλευσης. Με τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν, η εταιρεία θα χρηματοδοτήσει το μεγάλο επενδυτικό της πρόγραμμα, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός, ότι η αύξηση κεφαλαίου αποτελεί τη μοναδική επιλογή που δεν επιβαρύνει τον ισολογισμό της εταιρείας και παρέχει ελκυστικά κεφάλαια με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

Τα θέματα της γενικής συνέλευσης
Ειδικότερα, η σημερινή Γενική Συνέλευση ενέκρινε την αύξηση κεφαλαίου κατά τουλάχιστον 575 εκατ. ευρώ, μέσω της οποίας το ποσοστό του Δημοσίου θα συρρικνωθεί περίπου στο 34%, ενώ εξουσιοδοτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο σχετικά με τους όρους διάθεσης των 232 εκατομμυρίων προς έκδοση μετοχών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement