Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνάντηση Τσιγκρή – Σκρέκα για ανεμογεννήτριες Λεοντίου και στέγες αμιάντου Πάτρας

Published

on

Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής συναντήθηκε την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και συζήτησαν για περιβαλλοντολογικά θέματα της Αχαΐας.

Ειδικότερα, ο Αχαιός βουλευτής μετέφερε στον Υπουργό τις αντιδράσεις των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Λεοντίου Αχαΐας, για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα όρια της κοινότητας τους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τέσσερις ανεμογεννήτριες, οι οποίες έχουν αδειοδοτηθεί να τοποθετηθούν έξω ακριβώς από τον οικισμό, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την κτηνοτροφική παραγωγή, αλλά και για το περιβάλλον, αφού η συγκεκριμένη περιοχή έχει χαρακτηριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως “Natura 2000”.

Επίσης, ο Άγγελος Τσιγκρής ζήτησε από τον Κώστα Σκρέκα, να βρεθεί η πλέον κατάλληλη λύση, προκειμένου να απομακρυνθεί ο επικίνδυνος αμίαντος από τις στέγες των εργατικών κατοικιών του Αγίου Νεκταρίου της Πάτρας, χωρίς να επιβαρύνονται οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα να σηκώσουν αυτό το οικονομικό βάρος.

Να σημειωθεί ότι ο Αχαιός βουλευτής στις 16.12.2019 είχε καταθέσει ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος (Αριθμός πρωτοκόλλου: 2627 / 16.12.2019) με την οποία ζητούσε την άμεση απομάκρυνση του επικίνδυνου αμιάντου από τις στέγες του Αγίου Νεκταρίου της Πάτρας χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement