Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επιστρέφει ο… «εφιάλτης»-Αυξήθηκαν τα ενεργά κρούσματα στην Αχαΐα, ενώ μειώθηκε ο αριθμός των εμβολιασμών

Published

on

Επιστρέφει ο εφιάλτης της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα αλλά και στην περιοχή μας, καθώς η Αχαΐα συγκαταλέγεται στις δέκα περιοχές που μετρούν «τριψήφιο» αριθμό νέων περιστατικών.

Χθες καταγράφηκε έκρηξη κρουσμάτων με τον αριθμό των νέων διαγνώσεων να «αγγίζει» τις 4.000 – ανακοινώθηκαν 3.739.
Η Αχαΐα έσπασε το “φράγμα” των εκατό κρουσμάτων – καταμετρήθηκαν 106 νέα- ενώ όλη η Δυτική Ελλάδα έφθασε τα 170 καθώς η Αιτωλοακαρνανία μετρά 49 μολύνσεις και η Ηλεία παραμένει χαμηλά με 15.

Η ανησυχία είναι έντονη στην περιοχή μας καθώς τα στοιχεία δείχνουν αύξηση των νέων μολύνσεων, την ώρα που τα ποσοστά εμβολιασμού παραμένουν σε μέτρια επίπεδα.

Χ. Μπονάνος: «Από τα 318 φθάσαμε τα 470!»

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας τα εξής: «Μέσα σε δυο εβδομάδες ανεβήκαμε στα 470 ενεργά κρούσματα από τα 318. Οι εμβολιασμοί κινούνται σε μέτρια επίπεδα, στα 870 ημερησίως.

Όσο κρατάει ο καιρός χρειάζεται να τους επιταχύνουμε πριν μπούμε σε κλειστούς χώρους. Τα κρούσματα στην περιφερειακή μας ενότητα ανέβηκαν. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Έχουμε χαλαρώσει όλοι, έχουμε κουραστεί, αλλά πρέπει να αντέξουμε στην πειθαρχία των υγειονομικών κανόνων. Εμβολιαστείτε», αναφέρει, προτρέποντας τους Αχαιούς να θωρακιστούν απέναντι στην πανδημία.
Παράλληλα, καλεί τους επιχειρηματίες «να συμβάλλουν ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες στον συνωστισμό των κλαμπ, για την προφύλαξη των νέων παιδιών που διψούν για διασκέδαση αλλά θα πρέπει να προστατευθούν από τον εφιάλτη».

Γ. Καρβέλης: «ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ»

«Η μετάλλαξη Δέλτα εξακολουθεί και μας χτυπά την πόρτα. Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Τα κρούσματα αλλά και οι νοσηλείες έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα» δήλωσε χθες ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, εκφράζοντας την αγωνία του για την πορεία της πανδημίας. Κάλεσε τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να προστρέξουν στην εμβολιαστική διαδικασία, υπογραμμίζοντας πως είναι αναγκαία η τήρηση των μέτρων που προτείνουν οι ειδικοί.

72 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΕ ΠΓΝΠ – ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ

Οι αριθμοί στις νοσηλείες δείχνουν πως ο ύπουλος ιός παραμένει και πλήττει περισσότερους ασθενείς σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα όπου η αύξηση είναι ορατή. Χθες νοσηλεύονταν 72 ασθενείς στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας ως εξής: στο ΠΓΝΠ 30 νοσούντες στις Κλινικές Covid, δύο περιστατικά στην Παιδιατρική Κλινική και 10 στην ΜΕΘ, ενώ στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» 27 στην Κλινική και 3 στην ΜΕΘ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement