Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αναστάτωση στο Πανεπιστήμιο Πατρών-Τέσσερα κρούσματα Covid -19 στο Γεωλογικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Τέσσερα κρούσματα φοιτητών που διαγνώστηκαν θετικοί στη νόσο COVID-19έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στο Γεωλογικό Τμήμα εκ των οποίων δύο είναι δευτεροετείς και δυο τριτοετείς.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Παρασκευάς Ξυπολιάς σε ανάρτησή του στις ανακοινώσεις του Τμήματος απευθύνει έκκληση στους φοιτητές να ακολουθούν πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο τις ώρες που βρίσκεστε στο Πανεπιστήμιο και παράλληλα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναθροίσεις τους στη πόλη.
Παράλληλα, στην ανακοίνωση απευθύνει παράκληση στους μη εμβολιασμένους φοιτητές να πραγματοποιούν συστηματικά εργαστηριακό έλεγχο (rapid test) για την νόσο, 48 ώρες πριν τη Τρίτη και 48 ώρες πριν τη Παρασκευή όπως προβλέπει το πρωτόκολλο.

Σε ερώτηση που απηύθυνε η «Γ» στον Πρόεδρο του Τμήματος για το ποιο είναι το ποσοστό των εμβολιασμένων φοιτητών, αν τηρούνται οι έλεγχοι στο Πανεπιστήμιο, πως κατά την γνώμη του μπορεί να αναχαιτισθεί το γεγονός για να μην επεκταθούν οι μολύνσεις ο Καθηγητής Ξυπολιάς απάντησε πως ήδη το 72% των φοιτητών είναι εμβολιασμένο και οι έλεγχοι γίνονται από τον αρμόδιο ελεγκτή με απόλυτη τάξη και σχολαστικότητα.

Ο ίδιος πάντως διαβεβαιώνει τους φοιτητές πως αν νοσήσουν το Τμήμα θα μεριμνήσει να αναπληρώσουν τις απουσίες των εργαστηρίων αρκεί να αποθηκεύουν το θετικό rapid test (ή PCR) και να το επιδείξουν σ’ αυτόν ή στον Αναπληρωτή Πρόεδρο Καθηγητή Ε. Σώκο μετά την άρση της καραντίνας τους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement