Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: «Παρασυρθήκαμε, αλλά δεν ασκήσαμε βία…»-Ελεύθερα τα δύο ανήλικα αδέλφια που διώκονται για τη ληστεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Μη μπορώντας να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, ζήτησαν συγγνώμη για την πράξη τους, την οποία απέδωσαν σε μια εφηβική επιπολαιότητα και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ο λόγος για τα δύο ανήλικα Πατρινόπουλα, τα οποία συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής για την επίθεση σε βάρος ανήλικου πεζού στο συγκρότημα της Veso Mare. Οι δύο ανήλικοι οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Ανακριτή Πατρών προκειμένου να απολογηθούν καθώς σε βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας και της παράβασης του νόμου για τα όπλα και κρατούνταν στην Ασφάλεια από το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα δύο αδέλφια από κοινού αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο 17χρονου πεζού, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας κουκούλες, ενώ ανέφερε πως άσκησαν βία σε βάρος του ανήλικου, όμως οι ίδιοι απολογούμενοι το αρνήθηκαν κατηγορηματικά.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, Κωνσταντίνο Κρεμμύδα, πρόκειται για δύο νεαρά παιδιά, άριστοι και οι δύο, ο ένας μαθητής και ο άλλος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο, οι οποίοι παρασύρθηκαν από την παρέα τους. «Ο τρίτος νεαρός, ο οποίος διέφυγε της σύλληψης, τους προέτρεψε να προχωρήσουν στην πράξη αυτή για να επιδείξουν την ίδια δύναμη, στο πλαίσιο μιας νεανικής επιπολαιότητας».

Υπογράμμισε επίσης πως «από την πρώτη στιγμή οι εντολείς μου παραδέχθηκαν την πράξη τους. Έχουν κατανοήσει πλήρως την απαξία αυτής και έχουν ζητήσει επανειλημμένως συγγνώμη και προτίθεται να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να επανορθώσουν. Δήλωσαν πως σε καμία περίπτωση δεν άσκησαν βία. Εισαγγελέας και Ανακριτής τους έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία, καθώς αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement