Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Kαμία συγχώνευση τμημάτων-Παράσταση διαμαρτυρίας γονέων και μαθητών του Λυκείου Καστριτσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 10 το πρωί γονείς και μαθητές του Λυκείου Καστριτσίου, αντιδρώντας στη συγχώνευση των τμημάτων.

Όπως αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους προς τον Διευθυντή β’ βάθμιας, Ανδρέα Ζέρβα «με έκπληξη και έντονη απογοήτευση πληροφορηθήκαμε την εντολή σας προς τη διεύθυνση του Λυκείου Καστριτσίου να προχωρήσει σε συγχώνευση των τεσσάρων τμημάτων της β-λυκείου του σχολείου σε τρία, με 27 μαθητές το καθένα. Πληροφορούμαστε επίσης ότι αντίστοιχες εντολές δόθηκαν και σε άλλα σχολεία της Πάτρας.
Θεωρούμε πως για μια σειρά από λόγους: παιδαγωγικούς, εκπαιδευτικούς, υγειονομικής προστασίας, ομαλής επανένταξης στο σχολείο μετά από 1,5 χρονιές τηλε-εκπαίδευσης, σταθερού σχολικού περιβάλλοντος κ.α. η ενέργειά σας αυτή υποβαθμίζει δραματικά τη σχολική μονάδα στο σύνολό της. Δεν συνιστά αναβάθμιση αλλά υποβάθμιση.
Για αυτούς του λόγους γονείς και μαθητές του σχολείου απορρίπτουμε την συγχώνευση και διεκδικούμε το σχολείο να συνεχίσει να λειτουργεί σύμφωνα με τον προ διμήνου εγκεκριμένο προγραμματισμό και χωρίς εκπαιδευτικά κενά».
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α’ ΕΛΜΕ
Επίσης, το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, καλεί σε συγκέντρωση-διαμαρτυρία έξω από το
7ο ΓΕΛ (Τέρμα Κορίνθου-Σουνίου 111-115), αύριο στις 12:30 το μεσημέρι με θέμα: «Συγχωνεύσεις τμημάτων-κενά στα σχολεία». Μάλιστα, για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, προκηρύσσει και δίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 14:00.
ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ
Στη Βουλή τέθηκε το θέμα της συγχώνευσης σχολικών τμημάτων στην Αχαΐα μετά από ερώτηση που κατέθεσαν προς την Υπουργό Παιδείας, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και οι Κ. Μάρκου και Σ. Αναγνωστοπούλου.
Όπως αναφέρουν «εδώ και αρκετές μέρες επικρατεί μεγάλη αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, μετά από δημοσιεύματα και ανακοινώσεις Συλλόγων Γονέων που μιλούν για επικείμενες συγχωνεύσεις τμημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια
της χώρας. Στην Αχαΐα υπολογίζεται ότι θα συγχωνευτούν έως και 30 τμήματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία τμημάτων 27 και 28 μαθητών. Ταυτόχρονα προωθείται και η αναστολή σχολικών μονάδων, όπως το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Πάτρας, η συγχώνευση τμημάτων ένταξης αλλά και μετακινήσεις μαθητών ειδικών σχολείων εν μέσω της σχολικής χρονιάς.
Επειδή αυτές οι ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας θα έχουν άμεσες και πολύ
σοβαρές συνέπειες στην ήδη ευάλωτη και με πολλά προβλήματα δημόσια
εκπαίδευση, ερωτάται η Υπουργός σε τι θα εξυπηρετήσουν οι συγχωνεύσεις πέρα από την αποφυγή πρόσληψης εκπαιδευτικών, πόσοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί προσλήφθηκαν φέτος και ποια υγειονομικά μέτρα πρόληψης της covid-19 μπορούν να τηρηθούν σε μια σχολική τάξη στην οποία φοιτούν πάνω από 25 μαθητές;».

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement