Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μαθητές στιβαγμένοι εν μέσω πανδημίας-Σήμερα η κινητοποίηση εκπαιδευτικών και γονέων έξω από το 7ο ΓΕΛ για τις συγχωνεύσεις τμημάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Μαρίας Σπ. Ορφανού

Στο… πόδι βρίσκονται δεκάδες σχολεία σε όλη την Αχαΐα εξαιτίας των συγχωνεύσεων τμημάτων λίγο μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε ανακατατάξεις εξαντλώντας το περιθώριο του νόμου για 27 μαθητές ανά τμήμα έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, κυρίως, λόγω των κινδύνων μετάδοσης του κορωνοϊού, αλλά και της υποβάθμισης της εκπαιδευτικής λειτουργίας.
Μάλιστα, σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση έξω από το 7ο ΓΕΛ Πάτρας με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονέων, αλλά και εκπροσώπων συλλόγων και φορέων.
Χθες, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Πάτρας Τίμος Πατρινός τόνισε πως οι συγχωνεύσεις των τμημάτων, αποτελούν μέρος του ευρύτερου σχεδίου συρρίκνωσης του δημόσιου σχολείου. «Δεν αφορά μόνο την πανδημία το θέμα, αλλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σχολείο, το οποίο δεν έχει εκπαιδευτικούς και πλήττεται από την ελλιπή χρηματοδότηση», τόνισε, ενώ ως προς τον αριθμό των 27 μαθητών ανά τάξη υπογράμμισε πως δεν στέκεται στο ζήτημα της νομιμότητας αλλά τονίζει την ανάγκη μικρότερων σχολικών τμημάτων για μια αποτελεσματικότερη διδασκαλία.
Από την πλευρά του, το μέλος του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, Χρήστος Σιάχος, ανέφερε πως «το καλοκαίρι 17.000 μαθητές δεν έκαναν μηχανογραφικό δελτίο λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής. Τράπεζα θεμάτων στην Α’ και Β’ Λυκείου, συγχωνεύσεις. Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης, μία πολιτική που συρρικνώνει την παιδεία και ανοίγει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση. Ζητάμε λιγότερους μαθητές ανά τμήμα. Ο ρόλος μας είναι στα σχολεία κι όχι στους δρόμους που μας αναγκάζει να κατεβαίνουμε η κυβερνητική πολιτική».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της κα Ντίνας Μπελερή, μέλους του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας. «Το ζήτημα του αριθμού των μαθητών του τμήματος δεν έχει να κάνει μόνο τον κορωνοϊό, αλλά κυρίως παιδαγωγική και αποτελεί μόνιμο αίτημά μας. Αν ζήσουμε έστω και μία χρονιά με λιγότερα παιδιά στα τμήματα θα διαπιστώσουμε πως η εκπαίδευση θα βελτιωθεί και θα δοθεί ουσιαστική μόρφωση γιατί θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών και εξατομικευμένα. Δυστυχώς αυτό δεν το θέλει καμία κυβέρνηση», τόνισε η κα Μπελερή.
Τέλος, ο γραμματέας της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, Φώτης Βασιλακόπουλος επεσήμανε πως «στο αντίποδα των προτάσεών μας 15 μαθητές ανά τμήμα, το Υπουργείο προχωρά σε συγχωνεύσεις και μάλιστα στον μέγιστο αριθμό. Είναι μία επίθεση στο δημόσιο σχολείο και στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας που θεωρούμε ότι δεν είναι αδιανόητο να συμβαίνει».

ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΟΥΣΙΚΩΝ

Εξ άλλου, σε κατάληψη βρίσκεται και το Λύκειο Λουσικών. Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές με κοινή επιστολή τους προς τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ανδρέα Ζέρβα, εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στη συγχώνευση των δύο τμημάτων της Β΄ Λυκείου σε ένα, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «πρόκειται για μία αντιπαιδαγωγική και υγειονομικά επικίνδυνη απόφαση υπό τις παρούσες συνθήκες πανδημίας, η οποία βρίσκει όλους εμάς, γονείς, καθηγητές και μαθητές κάθετα αντίθετους. Γνωρίζουμε ότι και η δική σας θέση είναι αντίθετη με τις
συγχωνεύσεις πράγμα που φάνηκε και από το γεγονός ότι το καλοκαίρι εγκρίνατε τη λειτουργία δυο τμημάτων της Β΄Λυκείου στο σχολείο μας, πράγμα που επέτρεψε την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, την συστηματική εκπαιδευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη από τους καθηγητές των μαθητών που είχαν μεγάλες εκπαιδευτικές ανάγκες λόγω των δυο χρόνων τηλεκπαίδευσης. Επιπλέον ήταν δυνατό να λειτουργεί το σχολείο μας με όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα απέναντι στην πανδημία, με αποτέλεσμα να νιώθουν ασφάλεια τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί.
Η συγχώνευση βάζει τέρμα στις προσπάθειές των καθηγητών να στηρίξουν αποτελεσματικά τις μαθησιακές ανάγκες των μαθητών και μας εκθέτει όλους σε υγειονομικό κίνδυνο. Επιπλέον, η εξαγγελθείσα συγχώνευση γίνεται σαράντα ημέρες
αφότου έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχοκοινωνική ισορροπία των μαθητών για τους οποίους ανατρέπεται η μέχρι τώρα προσπάθεια προσαρμογής στη νέα σχολική χρονιά. Θα θέλαμε να στηρίξετε την ενέργειά μας αυτή αποσύροντας την οδηγία για συγχώνευση των τμημάτων».

 

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παιδί τεσσάρων ετών από τον Πύργο διασωληνωμένο με εγκεφαλίτιδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα παιδί, μόλις τεσσάρων ετών, από τον Πύργο, διακομίσθηκε σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, με εγκεφαλίτιδα.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες του Patrisnews, το παιδί εισήχθη χθες στο Νοσοκομείο του Πύργου, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του όμως, κρίθηκε απαραίτητο να διακομισθεί διασωληνωμένο σε Νοσοκομείο της Πάτρας.

Τι είναι η εγκεφαλίτιδα;

Η εγκεφαλίτιδα είναι λοιμώδης νόσος της εγκεφαλικής ουσίας και προκαλείται είτε από ιούς είτε από βακτήρια.

Ο τύπος της εγκεφαλίτιδας εξαρτάται από τον οργανισμό που προκαλεί την λοίμωξη.

Η ιογενής εγκεφαλίτιδα καθώς και η εγκεφαλίτιδα που ακολουθεί μία μεταδοτική αρρώστια της παιδικής ηλικίας είναι αρκετές σπάνιες.

 

 

https://www.patrisnews.com/pyrgos-diakomidi-paidioy-me-egkefalitida-sto-pgnp/

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Προσποιήθηκε τον αγοραστή και με τους κωδικούς τραπέζης μετέφερε σε λογαριασμό του 6.000 ευρώ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη.

Ειδικότερα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπό άνδρα, ο οποίος  είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα, αγγελία πώλησης ελαιολάδου και με το πρόσχημα αγοράς (90) κιλών, ο δράστης του ζήτησε τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού, προκειμένου να του καταθέσει το χρηματικό ποσό των 330 ευρώ.

Στην συνέχεια, ο παθόντας έλαβε μήνυμα με φερόμενο αποστολέα τράπεζα, ζητώντας του να επιβεβαιώσει τους τραπεζικούς  του κωδικούς και τα στοιχεία του, με αποτέλεσμα ο δράστης, να πραγματοποιήσει μεταφορά του χρηματικού ποσού των 6.000 ευρώ από λογαριασμό του παθόντα σε λογαριασμό τρίτου.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Χριστούγεννα είναι…»-Ολοκληρώνεται ο στολισμός στην πλατεία Γεωργίου 

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκινούν την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου, οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Την έναρξη των εκδηλώσεων θα σηματοδοτήσει το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου υπό τους ήχους της μπάντας του δήμου, ενώ χορωδίες της πόλης θα ερμηνεύσουν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Στο χώρο της πλατείας θα πραγματοποιηθεί επίσης συναυλία jazz και παράσταση κλασσικού μπαλέτου.
Με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων, ο Πολιτιστικός Οργανισμός ξεκινά την ίδια ώρα στην πλατεία Γεωργίου συγκέντρωση παιχνιδιών (όχι μεταχειρισμένων), βιβλίων (όχι μεταχειρισμένων), καθώς και αγαθών μακράς διάρκειας (Μακαρόνια, όσπρια, ρύζι, συσκευασμένο αλεύρι, γάλα, φρυγανιές και ειδών ατομικής υγιεινής), για παιδιά και οικογένειες που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς καθώς και για όσους ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Καλεί τους πολίτες να ανταποκριθούν στην προσπάθεια για την ανακούφισή τους.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/12 ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Άναμμα φώτων Χριστουγεννιάτικου Δέντρου με την συνοδεία της μπάντας του Δήμου και των χορωδιών της πόλης.
*Η μπάντα του Δήμου θα ανέβει από την πλατεία Τριών Συμμάχων την Αγίου Νικολάου με τελικό προορισμό την Πλατεία Γεωργίου
Ώρα 19.00 – 21.00: Χορωδίες της πόλης θα τραγουδούν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
ΔΕΥΤΕΡΑ 13/12 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/12
Η όπερα «Μάρκος Μπότσαρης» του Παύλου Καρρέρ θα παρουσιαστεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 20.00, αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Αίθουσα εκδηλώσεων Δημοτικού Ωδείου, ώρα 20:00.
Συναυλία για τσέλο και πιάνο. Συμμετέχουν Β. Ιβανόφ (βιολί), Σβ. Χμούροβα (βιόλα), Γ. Μπεσσόνοβ (τσέλο), Β. Καραπετιάν (μπάσο), Γκ. Μποτίνη (πιάνο)
ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Αίθουσα εκδηλώσεων Δημοτικού Ωδείου, ώρα 20:00.
Συμμετέχουν Μ. Σαφάροβα (βιολί), Γ. Τόκαρεβ (βιολί), Ρ. Σμαγκούλοβ (βιόλα), Ν. Κομισσάροβ (τσέλο), Β. Καραπετιάν (μπάσο)
ΤΡΙΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
«Τα μπαλωμένα Χριστούγεννα», στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, ώρα 18:00 με τον Κώστα Μακρή. Είσοδος ελεύθερη.
TΕΤΑΡΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
«Ο Καλικάντζαρος που δεν ήθελε να είναι καλικάντζαρος», Εργατικό Κέντρο Πάτρας
ώρα 18:00 με τον Χρήστο Καλπουζάνη. Είσοδος ελεύθερη.
TΕΤΑΡΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Ώρα 19:30. Μουσικοχορευτικό – Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα στο χριστουγεννιάτικο χωριό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από την ορχήστρα και την χορωδία του χορευτικού με εορταστικό χαρακτήρα στο πνεύμα των ημερών και το χορευτικό θ΄ αποδώσει παραδοσιακά έθιμα των Χριστουγέννων.
ΠΕΜΠΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
«Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Καραγκιόζη», Εργατικό Κέντρο Πάτρας, ώρα 18:00 με τον Κων/νο Λαλιώτη. Είσοδος ελεύθερη.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
«Τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη», Εργατικό Κέντρο Πάτρας, ώρα 18:00 με τον Μπάμπη Μακρή. Είσοδος ελεύθηρη.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/12
Κάλαντα από τους συλλόγους της πόλης μας στην Πλατεία Γεωργίου
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης:
– Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων
– Παραστάσεις θεάτρου σκιών
– Η Δημοτική Μουσική στις γειτονιές της πόλης
– Εικαστικές παρεμβάσεις
– Υπαίθριες εκθέσεις με χριστουγεννιάτικο θέμα από τις μόνιμες συλλογές της Δ. Βιβλιοθήκης Δ.
Πατρέων
– Τοποθέτηση κατασκευής Face Hall στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων
– Εικαστικό Εργαστήρι στα σπιτάκια στην Πλατεία Γεωργίου
– Δώρα από το Εικαστικό Εργαστήρι στις κοινωνικές δομές του Δήμου. Επιμέλεια από το Εικαστικό Εργαστήρι και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
-Η Θεατρική Ομάδα «Ήθος Ποιεί» του Πολιτιστικού Συλλόγου Λεύκας θα βρεθεί στις 17,18 και 19 Δεκεμβρίου κοντά στους πυρόπληκτους της Εύβοιας με τη θεατρική παράσταση «Τα κίτρινα γάντια».

Περισσότερα
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα