Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πολιτική «διαμάχη» για τις αναστολές-Δύο εργαζόμενες από τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και το «Βοήθεια στο Σπίτι» αρνήθηκαν να εμβολιαστούν

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολιτικές διαστάσεις έχει λάβει το θέμα της αναστολής εργασίας, στην οποία τέθηκαν δύο εργαζόμενες από τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και το «Βοήθεια στο Σπίτι», επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν, όπως προβλέπει ο Νόμος.

Το Δ.Σ. του Κοινωνικού Οργανισμού αποφάσισε τις αναστολές, «ξεσηκώνοντας», ωστόσο, θύελλα αντιδράσεων από άλλες παρατάξεις, οι οποίες καταγγέλλουν τη δημοτική Αρχή για «διπροσωπία», καθώς όπως αναφέρουν είχε δεσμευτεί ότι θα προστάτευε τους εργαζόμενους, σεβόμενη το δικαίωμά τους να επιλέξουν αν θα εμβολιαστούν ή όχι. Ωστόσο, όπως καλά γνωρίζουν όλοι, αυτό θα ήταν αδύνατον, από τη στιγμή που ο Νόμος είναι ξεκάθαρος.
Μετά και τις αιχμηρές ανακοινώσεις της «Ώρα Πατρών» δια του επικεφαλής της παράταξης, Γιώργου Ρώρου, ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, Θεόδωρος Τουλγαρίδης επανέρχεται στο θέμα, ξεκαθαρίζοντας πως «η Δημοτική Αρχή έχοντας προτεραιότητα την προστασία της υγείας του λαού και των εργαζόμενων του Δήμου, από την αρχή της πανδημίας, ενημέρωσε τους εργαζόμενους και πήρε μέτρα για την προστασία της υγείας των ίδιων και των δημοτών που καθημερινά εξυπηρετούνται από τις δημοτικές υπηρεσίες. Η κυβέρνηση θέλοντας να μεταφέρει τις δικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας στο λαό, με την περίφημη «ατομική ευθύνη», νομοθέτησε και εφαρμόζει το αυταρχικό μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Αυτό το μέτρο αφορά και τις δομές του Κοινωνικού Οργανισμού.
Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, που αφήνει απροστάτευτο το λαό, εμείς ως διοίκηση του Οργανισμού καταβάλλουμε σοβαρή προσπάθεια να ενημερώσουμε και να πείσουμε όλους τους εργαζόμενους και τους εξυπηρετούμενους για την ανάγκη του εμβολιασμού. Επιμένουμε μέχρι τέλους να μη μείνει ούτε ένας ανεμβολίαστος, ούτε ένας απροστάτευτος.
Εκφράζουμε, για μια ακόμη φορά, την κάθετη διαφωνία και αντίθεση μας στο μέτρο της αναστολής εργασίας σε όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί».
Μάλιστα, όσον αφορά στις δύο συγκεκριμένες εργαζόμενες, ο κ. Τουλγαρίδης αναφέρει πως διερευνήθηκαν όλες οι δυνατές λύσεις και εξαντλήθηκε κάθε δυνατότητα να μετακινηθούν προσωρινά σε άλλο πόστο, αλλά κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τη σύμβασή τους. «Προσπαθήσαμε μέχρι τέλους μαζί με την υπηρεσία μας να πειστούν να εμβολιαστούν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, λόγω της άρνησής τους, ακόμα και να συναντηθούν με τους τρεις γιατρούς του Δ.Σ. Με τον υποφαινόμενο, τον κ. Σβώλη, από την παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» και τον κ. Μαρκέτο από την παράταξη «Ώρα Πατρών». Υποχρεωνόμαστε έτσι σήμερα –παρά την κάθετη διαφωνία μας- να αποφασίσουμε την αναστολή για τις εν λόγω εργαζόμενες, γιατί η προστασία της υγείας των παιδιών με αναπηρία, που μας εμπιστεύονται οι γονείς τους και των ανήμπορων συνανθρώπων μας του ΒσΣ, είναι το κυρίαρχο για μας», αναφέρει ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, υπενθυμίζοντας πως την πρόταση για αναστολή ψήφισαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων: Λαϊκή Συσπείρωση, Πάτρα Ενωμένη, Πρωτεύουσα Ξανά, Πάτρα η δική μας πόλη και Νέα Πάτρα.
«Απουσίαζε ο εκπρόσωπος της παράταξης Κοινοτικόν, ενώ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ με την γνωστή «ευθύνη» και «ευαισθησία» που τους διακατέχει, απείχε από την ψηφοφορία, παριστάνοντας τον Πόντιο Πιλάτο, στην μία περίπτωση, ενώ στην άλλη ακολουθώντας την τακτική του «ρίψασπη», δεν συμμετείχε στην συνεδρίαση, ούτε το τακτικό ούτε το αναπληρωματικό του μέλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, ούτε λίγο ούτε πολύ, χρεώνει στη Δημοτική Αρχή, ασυνέπεια, ανερμάτιστη συντηρητική πολιτική. Στις συνεδριάσεις «κρύβονται» μέσω της αποχής και της απουσίας τους, ενώ αμέσως μετά καταγγέλλουν την Δημοτική Αρχή και γι αυτό λέμε, ότι ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός τους δεν έχει τέλος», κατέληξε.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Επίθεση με μολότοφ στο Γ´ Αστυνομικό τμήμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίθεση με μολότοφ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Γ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip άγνωστοι πεταξαν μολότοφ στο κτήριο και έφυγαν.

Η ΕΛΑΣ έχει ξεκινήσει ήδη αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δραστών .

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Επίθεση με μολότοφ στο Γ’ Αστυνομικό Τμήμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίθεση αγνώστων με βομβες μολοτοφ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Γ’ Α.Τ Πατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες, λίγο μετά τις 05.00, πέταξαν  μολοτοφ  και τράπηκαν σε φυγή  με την ΕΛ.ΆΣ να τους αναζητά στην ευρύτερη περιοχή των ΤΕΙ.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Προς δημοπράτηση και η «Ερμού»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Χαράς ευαγγέλια χθες με την υπογραφή της σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, που ουσιαστικά αφορά ένα μεγάλο «λίφτινγκ» στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της νοτιοδυτικής Ελλάδας, το οποίο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, αφημένο επί 30 περίπου χρόνια.  Ωστόσο, μαθαίνουμε ότι είναι πολύ πιθανό, έως το τέλος του χρόνου να δημοπρατηθεί και η ενεργειακή αναβάθμιση ενός άλλου σημαντικού κτιρίου και πιο συγκεκριμένα, του Αστυνομικού Μεγάρου της οδού Ερμού, με προϋπολογισμό περίπου 2 εκ. ευρώ. Πρόκειται για άλλο ένα πολύ σημαντικό έργο που «έτρεξε» η Περιφέρεια σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το οποίο, ελπίζουμε να αλλάξει προς το καλύτερο, όχι μόνο τη λειτουργικότητα, αλλά και τη  μορφή του κτιρίου.

 

 

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

Περισσότερα
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα