Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΝΔ Αχαΐας: Το 80% στις (κανονικές) κάλπες-Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τους εκλογικούς καταλόγους

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκδόθηκαν χθες οι πρώτοι εκλογικοί κατάλογοι των εγγεγραμμένων μελών της ΝΔ στην Αχαΐα, που αφορούν τους εκλογείς που θα προσέλθουν στις… κανονικές κάλπες και αυτό που σε πρώτη φάση φαίνεται, είναι ότι τουλάχιστον το 80% του «γαλάζιου» εκλογικού σώματος στο νομό, θα συμμετέχει στη δια ζώσης ψηφοφορία.

Οι εκλογικοί κατάλογοι της ψηφοφορίας με φυσική παρουσία που έφτασαν και στα χέρια των υποψηφίων, εμπεριέχουν έναν αριθμό που υπερβαίνει τα 8.400 άτομα επί συνόλου 10.348 εγγεγραμμένων, αν και προφανώς υπάρχει ακόμα το ερωτηματικό με τις τυχόν διαγραφές που θα υπάρξουν, λόγω των καταγγελιών που είχαν γίνει. Και για τον λόγο αυτό εξάλλου, όπως έγραψε η «Γ» από χθες, υπάρχει μία καθυστέρηση ως προς την ολοκλήρωση των εκλογικών καταλόγων της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, αφού το πρόβλημα κατά κύριο λόγο είχε εντοπιστεί στις «ηλεκτρονικές συμμετοχές».
Οι κατάλογοι της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αναμένονται σήμερα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μία τελευταία διασταύρωση, προκειμένου να απαλειφθούν ενδεχόμενα λάθη που μπορεί να έχουν γίνει (διπλοεγγραφές, κλπ).
Για τον λόγο αυτό εξάλλου, ακόμα και οι εκλογικοί κατάλογοι που ήδη εκδόθηκαν δεν θεωρούνται ως οι οριστικοί και ενδεχομένως υποστούν ορισμένες τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, δείχνουν ότι το σημαντικά μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων έχει επιλέξει να ψηφίσει με αυτοπρόσωπη παρουσία στα εκλογικά κέντρα, ενώ το ποσοστό όσων ψηφίσουν ηλεκτρονικά δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 20%.
Θεωρητικά, μόνο 1.938 άτομα θα συμπεριλαμβάνονται στον εκλογικό κατάλογο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (εφόσον οι εκλογείς είναι 10.348), αλλά κατά πάσα πιθανότητα, τελικά θα είναι μάλλον λιγότεροι λόγω των διαγραφών που θα υπάρξουν.

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement