Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ν. Φαρμάκης στο Olympia Forum: «Έργα ύψους 120 εκ. ευρώ και 340 επενδυτικά σχέδια υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στην Ηλεία»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

«Βήμα το βήμα και μέρα τη μέρα, οικοδομούμε την Ηλεία της νέας εποχής, μία Περιφερειακή Ενότητα υψηλής ισχύος. Μαζί θα διεκδικήσουμε όσα δικαιούται η Ηλεία και μαζί θα εργαστούμε για να γίνει όπως ονειρευόμαστε. Δεν θα μας σταματήσει τίποτα και δεν θα κρυφτούμε πίσω από καμία δυσκολία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης κατά τον χαιρετισμό του στο «Olympia Forum II» που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία. 

Στο συνέδριο, που οργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στις προσπάθειες που καταβάλλονται με στόχο την ανάπτυξη της Ηλείας, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα, αλλά η συνεργασία με τους Δήμους και τους φορείς της Ηλείας θα συνεχιστεί και μόνο καλά αποτελέσματα θα έχει για όλους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο Περιφερειάρχης έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Δυτικής Ελλάδας, μέσα σε μόλις δύο χρόνια μία σειρά έργων συνολικού προϋπολογισμού περίπου 60 εκατ. ευρώ στην Ηλεία. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται έργα των Δήμων της Ηλείας, από τα οποία τα 27 εκατ ευρώ έχουν τεθεί σε τροχιά υλοποίησης, ενώ για τα νοσοκομεία της περιοχής, υλοποιούνται 33 νέα έργα με προϋπολογισμό 70 εκατ ευρώ.

Συμπεριλαμβάνοντας και τα χρηματοδοτούμενα έργα του ΕΣΠΑ, ο συνολικός προϋπολογισμός φθάνει τα 120 εκ. ευρώ, ενώ αναφέρθηκε και σε έργα που δρομολογήθηκαν από τη νέα Περιφερειακή Αρχή, ενώ μέχρι πρότινος υπήρχαν μόνο ως τίτλοι επί σειρά ετών. 

«Οι πολίτες της Ηλείας αρχίζουν να βλέπουν πραγματικά έργα και όχι μόνο λόγια και υποσχέσεις» είπε ο κ. Φαρμάκης και έγινε πιο συγκεκριμένος, ως προς το είδος των έργων: «Σε φάση υλοποίησης βρίσκονται έργα ύψους 47 εκ. ευρώ περίπου που αφορούν σε έργα βελτίωσης και συντήρησης του οδικού δικτύου,  19 εκ. ευρώ αφορούν σε έργα βελτίωσης, συντήρησης και παρακολούθησης του δικτύου ύδρευσης, 17 εκ. ευρώ αφορούν σε αντιπλημμυρικά και λοιπά έργα αντιμετώπισης κινδύνων και ενίσχυσης της πολιτικής προστασίας, άλλα 9 εκ. ευρώ αφορούν σε έργα ενεργειακής αναβάθμισης και άλλα τόσα περίπου σε έργα αναβάθμισης σχολικών κτιρίων. Τέλος, 5 εκ. ευρώ περίπου αφορούν πολιτιστικές και τουριστικές υποδομές, ενώ 2 εκ. ευρώ αφορούν αθλητικές υποδομές» τόνισε, προσθέτοντας ότι στα παραπάνω ποσά και έργα, δεν υπολογίζονται οι δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, στήριξης του αγροδιατροφικού τομέα, τουριστικής προβολής, πολιτισμού, κοινωνικής συνοχής και περιφερειακής ανθεκτικότητας, οι ενεργειακές κοινότητες, αλλά και οι λοιπές δράσεις για τα επιχειρηματικά πάρκα, το επενδυτικό προφίλ το ψηφιακό Σχέδιο Δράσης, κ.ά.

Σε ό,τι αφορά την επιχειρηματικότητα επεσήμανε ότι αυτή την στιγμή στην Ηλεία υλοποιούνται 340 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού μεγαλύτερου των 16 εκ. ευρώ. «Νομίζω ότι 340 νέες επενδύσεις στην Ηλεία, που μάλιστα υλοποιούνται εν μέσω υγειονομικής κρίσης, αποτελούν μία ισχυρή απόδειξη, όχι μόνο της επενδυτικής διάθεσης που υπάρχει για την περιοχή, αλλά και των δυνατοτήτων που έχει η Ηλεία και οι οποίες, αναμφίβολα, είναι πολύ μεγάλες», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, παραπέμποντας και στις νέες ευκαιρίες που δημιουργούνται  στη νέα προγραμματική περίοδο 2021 -2027.

Ιδιαίτερη αναφορά ο Περιφερειάρχης έκανε «στις ημέρες της μεγάλης και άνισης μάχης με τις φλόγες», καταθέτοντας το προσωπικό του στίγμα για τον τρόπο που βίωσε τις καταστροφικές πυρκαγιές, επισημαίνοντας :  «Αυτή η εμπειρία με έχει σημαδέψει. Παράλληλα όμως, με έχει πεισμώσει ακόμα περισσότερο. Να είστε βέβαιοι: Θα ξανακάνουμε αυτόν τον τόπο όπως πριν και ακόμα καλύτερο!»

  • Ο Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη στο  «Olympia Forum II», στην Αρχαία Ολυμπία, στον σύνδεσμο: https://youtu.be/y1Znx_GCdbo


Ροή ειδήσεων

Advertisement