Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ν. Φαρμάκης στο Olympia Forum: «Έργα ύψους 120 εκ. ευρώ και 340 επενδυτικά σχέδια υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στην Ηλεία»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

«Βήμα το βήμα και μέρα τη μέρα, οικοδομούμε την Ηλεία της νέας εποχής, μία Περιφερειακή Ενότητα υψηλής ισχύος. Μαζί θα διεκδικήσουμε όσα δικαιούται η Ηλεία και μαζί θα εργαστούμε για να γίνει όπως ονειρευόμαστε. Δεν θα μας σταματήσει τίποτα και δεν θα κρυφτούμε πίσω από καμία δυσκολία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης κατά τον χαιρετισμό του στο «Olympia Forum II» που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία. 

Στο συνέδριο, που οργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στις προσπάθειες που καταβάλλονται με στόχο την ανάπτυξη της Ηλείας, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα, αλλά η συνεργασία με τους Δήμους και τους φορείς της Ηλείας θα συνεχιστεί και μόνο καλά αποτελέσματα θα έχει για όλους.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο Περιφερειάρχης έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Δυτικής Ελλάδας, μέσα σε μόλις δύο χρόνια μία σειρά έργων συνολικού προϋπολογισμού περίπου 60 εκατ. ευρώ στην Ηλεία. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται έργα των Δήμων της Ηλείας, από τα οποία τα 27 εκατ ευρώ έχουν τεθεί σε τροχιά υλοποίησης, ενώ για τα νοσοκομεία της περιοχής, υλοποιούνται 33 νέα έργα με προϋπολογισμό 70 εκατ ευρώ.

Συμπεριλαμβάνοντας και τα χρηματοδοτούμενα έργα του ΕΣΠΑ, ο συνολικός προϋπολογισμός φθάνει τα 120 εκ. ευρώ, ενώ αναφέρθηκε και σε έργα που δρομολογήθηκαν από τη νέα Περιφερειακή Αρχή, ενώ μέχρι πρότινος υπήρχαν μόνο ως τίτλοι επί σειρά ετών. 

«Οι πολίτες της Ηλείας αρχίζουν να βλέπουν πραγματικά έργα και όχι μόνο λόγια και υποσχέσεις» είπε ο κ. Φαρμάκης και έγινε πιο συγκεκριμένος, ως προς το είδος των έργων: «Σε φάση υλοποίησης βρίσκονται έργα ύψους 47 εκ. ευρώ περίπου που αφορούν σε έργα βελτίωσης και συντήρησης του οδικού δικτύου,  19 εκ. ευρώ αφορούν σε έργα βελτίωσης, συντήρησης και παρακολούθησης του δικτύου ύδρευσης, 17 εκ. ευρώ αφορούν σε αντιπλημμυρικά και λοιπά έργα αντιμετώπισης κινδύνων και ενίσχυσης της πολιτικής προστασίας, άλλα 9 εκ. ευρώ αφορούν σε έργα ενεργειακής αναβάθμισης και άλλα τόσα περίπου σε έργα αναβάθμισης σχολικών κτιρίων. Τέλος, 5 εκ. ευρώ περίπου αφορούν πολιτιστικές και τουριστικές υποδομές, ενώ 2 εκ. ευρώ αφορούν αθλητικές υποδομές» τόνισε, προσθέτοντας ότι στα παραπάνω ποσά και έργα, δεν υπολογίζονται οι δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, στήριξης του αγροδιατροφικού τομέα, τουριστικής προβολής, πολιτισμού, κοινωνικής συνοχής και περιφερειακής ανθεκτικότητας, οι ενεργειακές κοινότητες, αλλά και οι λοιπές δράσεις για τα επιχειρηματικά πάρκα, το επενδυτικό προφίλ το ψηφιακό Σχέδιο Δράσης, κ.ά.

Σε ό,τι αφορά την επιχειρηματικότητα επεσήμανε ότι αυτή την στιγμή στην Ηλεία υλοποιούνται 340 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού μεγαλύτερου των 16 εκ. ευρώ. «Νομίζω ότι 340 νέες επενδύσεις στην Ηλεία, που μάλιστα υλοποιούνται εν μέσω υγειονομικής κρίσης, αποτελούν μία ισχυρή απόδειξη, όχι μόνο της επενδυτικής διάθεσης που υπάρχει για την περιοχή, αλλά και των δυνατοτήτων που έχει η Ηλεία και οι οποίες, αναμφίβολα, είναι πολύ μεγάλες», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, παραπέμποντας και στις νέες ευκαιρίες που δημιουργούνται  στη νέα προγραμματική περίοδο 2021 -2027.

Ιδιαίτερη αναφορά ο Περιφερειάρχης έκανε «στις ημέρες της μεγάλης και άνισης μάχης με τις φλόγες», καταθέτοντας το προσωπικό του στίγμα για τον τρόπο που βίωσε τις καταστροφικές πυρκαγιές, επισημαίνοντας :  «Αυτή η εμπειρία με έχει σημαδέψει. Παράλληλα όμως, με έχει πεισμώσει ακόμα περισσότερο. Να είστε βέβαιοι: Θα ξανακάνουμε αυτόν τον τόπο όπως πριν και ακόμα καλύτερο!»

  • Ο Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη στο  «Olympia Forum II», στην Αρχαία Ολυμπία, στον σύνδεσμο: https://youtu.be/y1Znx_GCdbo

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

87 τόνοι νερού σε έξι ώρες!-Έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του Χ. Μπονάνου χθες για τις πλημμύρες στη Δυτ. Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Έκτακτη σύσκεψη για τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Δυτική Αχαΐα και τις ζημιές που έχουν προκληθεί, πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς, η Επιστημονική Συνεργάτιδα του Αντιπεριφερειάρχη, Ουρανία Σπυρίδωνος, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας, Αριστοτέλης Κορκός, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας, Παναγιώτης Φλωράτος, ο Προϊστάμενος  Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας, Παναγιώτης Γουναρόπουλος και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αχαΐας, Ιωάννης Μπάφας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, αφού ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο, ζήτησε με έγγραφό του να κηρυχθεί η πληγείσα περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Επίσης, από τους παρόντες ανιχνεύθηκαν οι αιτίες των πλημμυρικών φαινομένων και αφενός επισημάνθηκε ότι (σύμφωνα με τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού Αράξου) έπεσαν 87 τόνοι νερού σε έξι ώρες, γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ενώ αφετέρου, υπήρξαν μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την ανεπάρκεια των τεχνικών έργων της σιδηροδρομικής γραμμής, εγκλωβίζοντας τα νερά στις παρακείμενες εκτάσεις. Επιπλέον, οι μικρές διατομές στη διαδρομή ρεμάτων και ποταμών, ήσαν πρόσθετα στοιχεία που συνετέλεσαν στα πλημμυρικά φαινόμενα.

Σε πρώτο επίπεδο, αποφασίστηκε να ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών από τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και της Περιφέρειας προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων. Παράλληλα, στην περιοχή με απόφαση του κ. Μπονάνου , δρουν τουλάχιστον πέντε (5) ιδιώτες εργολάβοι, με στόχο να παρεμβαίνουν άμεσα όπου υφίσταται ανάγκη.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Η ωραία κοιμωμένη το ’σκασε!» στο θέατρο «Act»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η παιδική σκηνή του θεάτρου «Act» παρουσιάζει την ολοκαίνουργια θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους «Η ωραία κοιμωμένη το ’σκασε!» βασισμένη στο γνωστό παραμύθι των Αδερφών Γκριμ το οποίο με τη σειρά του βασίζεται σε ένα διήγημα του Σαρλ Περώ που περιλαμβάνεται στο βιβλίο «Ιστορίες της μαμάς μου της χήνας». Η παράσταση κάνει πρεμιέρα αύριο στις 12 το μεσημέρι και θα ανεβαίνει κάθε Κυριακή, ενώ προβλέπονται ειδικές παραστάσεις για σχολεία τις καθημερινές, κατόπιν συνεννόησης με την Γεωργία Ηλιοπούλου στα τηλέφωνα 6944379220 – 2610439637.

Με καταιγιστικό χιούμορ και χαρούμενα τραγούδια η παράσταση αφηγείται μια φρέσκια εκδοχή του κλασικού παραμυθιού. Μέσα από συμβολισμούς και μεταφορές αποπειράται να υπενθυμίσει στους μεγάλους τη μαγεία της παιδικότητας και να μιλήσει στα παιδιά, με πολύ διασκεδαστικό τρόπο, για την αληθινή αγάπη και για την αξία του να βρίσκει κανείς το δικό του εαυτό όσο ξεχωριστός κι όσο διαφορετικός κι αν είναι.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Γεωργία Ηλιοπούλου, το κείμενο και τους στίχους των τραγουδιών ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση ο Διονύσης Μπάστας. Η σκηνογραφία και τα κοστούμια είναι της Μαρίας Βασιλάκη, η κινησιολογία και οι χορογραφίες της Μαριμίλλης Ασημακοπούλου και οι θεατρικοί φωτισμοί του Ιωάννη Αναστασόπουλου.

Όπως αναφέρει η σκηνοθέτις «μπορούν οι πριγκίπισσες να ’ναι γενναίες και οι πρίγκιπες πεντάμορφοι; Πώς είναι μια πριγκίπισσα στο μυαλό μας; Όμορφη, γλυκιά και λουλουδένια, απαλή και μεταξένια; Τι συμβαίνει όμως αν η πριγκίπισσα αυτή είναι διαφορετική; Αν της αρέσουν τα πατίνια και τα παγωτίνια; Αν φοράει παντελόνια και κρεμιέται απ’ τα μπαλκόνια; Αν θέλει να ταξιδεύει και τον κόσμο να μαθαίνει; Αν οι πρίγκιπες την κοιμίζουν και τα βατράχια της μοσχομυρίζουν;

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

Τι πρέπει να κάνει ένας πρίγκιπας για να κατακτήσει μια πριγκίπισσα; Ως πού θα φτάσει; Θα ’ναι ήρωας; Ωραίος; Έξυπνος; Γενναίος; Μήπως θα ‘ναι αυτός που θ’ ακούσει την καρδιά της και τα όνειρά της; Πώς είναι να ‘χεις για γονείς δύο Βασιλείς; Τα άγχη, οι αγωνίες έχουν διαφορά αν το κεφάλι σου κορόνα φορά; Αν το βασίλειο μάλιστα είναι και μαγικό και πάει η κατάρα σύννεφο, είναι να είσαι ποτέ χαλαρός και ήρεμος; Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν γρήγορα, ας μάθουμε ν’ αγαπάμε τον εαυτό μας και τους άλλους όπως πραγματικά είμαστε. Όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι είμαστε ίσοι».

Παίζουν και τραγουδούν: Άννα Ζιάκκα, Γιώργος Κομνηνόγλου, Νικόλας Τσίχλας, Μαίρη Χρυσανθακοπούλου.

Εισιτήρια: 7€ (παιδικό) 8€ (ενηλίκων). Προπώληση: viva.gr

Πληροφορίες: 2610272037 – 6936122263.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Στην Ομοσπονδία Τριτέκνων ο Δημήτριος Μπαρμπούνης – Ποιοί εξελέγησαν στο νέο Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας εξελέγη ο Δημήτριος Μπαρμπούνης, επί σειρά ετών πρόεδρος του ΔΣ τριτέκνων της Δυτικής Αχαΐας.

Σήμερα προσήλαθν στις κάλπες τα μέλη του Συλλόγου και εξελέγησαν νέα πρόσωπα, ως εξής:
Σκετζου Κωνσταντίνα
Λοτσάρη Αργυρώ
Δριμαλας Θεόδωρος
Παναγοπούλου Αδαμαντία
Νιφορα Παναγιώτα
Καρυωτης Γεώργιος
Λιακεα Ελένη
Ελεγκτική επιτροπή
Κάνιστρας Βασίλειος
Παναγιωτόπουλος Ανδρέας
Για την ΟΠΟΤΤΕ ( Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδος ) εξελέγη ο Μπάρμπουνης Δημήτριος
Το νέο ΔΣ θα συνέλθει σε σώμα τις επόμενες ημέρες

Περισσότερα
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα