Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Όχι στις συγχωνεύσεις- Ηχηρό μήνυμα εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών στην κινητοποίηση έξω από το 7ο ΓΕΛ

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Την κάθετη αντίθεσή τους στο σχέδιο των συγχωνεύσεων τμημάτων σε σχολεία της Αχαΐας εν μέσω συνθηκών πανδημίας, εξέφρασαν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, σε κινητοποίηση που διοργάνωσε χθες το μεσημέρι έξω από το 7ο ΓΕΛ Πάτρας η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Πατρέων.

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις τμημάτων έχει προκαλέσει αναστάτωση σε δεκάδες εκπαιδευτικές κοινότητες, αφού δημιουργούνται τμήματα με 27 έως 30 μαθητές, σε μία περίοδο, που το επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού είναι επιβαρυμένο.

Παρών στην κινητοποίηση ήταν και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, εκπροσωπώντας τη Δημοτική Αρχή. Όπως ανέφερε «ο Δήμος δεν στηρίζει απλώς, είναι μέσα στην κινητοποίηση. Τα παιδιά μας έχουν δίκιο. Η κυβέρνηση κάνει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που θα έπρεπε να έχει πράξει για να στηρίξει και να αναβαθμίσει τη δημόσια παιδεία, τη δημόσια εκπαίδευση. Αντί να μειώνει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, τον αυξάνει και μάλιστα σε μια περίοδο έκτακτων συνθηκών που προκαλεί ο covid, βάζοντας έτσι και σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών μας και των οικογενειών τους. Αυτό πρέπει να σταματήσει, είναι εκ των ων ουκ άνευ, πρέπει η κυβέρνηση να δώσει χρήματα για τη δημόσια παιδεία. Γιατί τώρα η δημόσια παιδεία υποβαθμίζεται και με το ένα της δάχτυλο η κυβέρνηση δείχνει την ιδιωτική εκπαίδευση».


Ροή ειδήσεων

Advertisement