Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αντώνης Κουνάβης: «Δεν περισσεύει κανείς, στόχος η αναγέννηση της οργάνωσης»

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Αχαϊας (ΔΕΕΠ), αναλύει στη «Γ» τα σχέδια του για την επόμενη ημέρα της κάλπης και στέλνει ηχηρό μήνυμα ενότητας

Δημοσιεύθηκε

στις

Κύριε Κουνάβη, κατά πόσο είστε ικανοποιημένος από την απήχηση της υποψηφιότητας σας;

 

Δεν είμαι, απλώς, ικανοποιημένος. Θα έλεγα ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Δεν σας κρύβω ότι νιώθω πολλές φορές και συγκινημένος, όταν παλιοί φίλοι και συναγωνιστές μού σφίγγουν το χέρι και μού λένε: «Αντώνη, είμαστε μαζί σου, προχώρα!».

Είναι οι στιγμές που αισθάνομαι ότι πήρα τη σωστή απόφαση, την κατάλληλη συγκυρία. Φυσικά απομένει να επιβεβαιωθεί και από το αποτέλεσμα της κάλπης, για το οποίο είμαι αισιόδοξος. Και η αισιοδοξία μου απορρέει ακριβώς από την εντυπωσιακή απήχηση της υποψηφιότητας μου.

 

Πού αποδίδετε αυτή τη μεγάλη αποδοχή;

Πιστεύω ότι πολλά μέλη του κόμματος μας αντιλαμβάνονται ότι είμαι ένας από αυτούς. Και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι οι περισσότεροι με αποκαλούν με το μικρό μου όνομα. Αυτό για μένα είναι και το μεγαλύτερο «παράσημο», μια χειροπιαστή ένδειξη εκτίμησης και σεβασμού στο πρόσωπο μου, που ανταποδίδω με κάθε ευκαιρία και με πολλαπλούς τρόπους.

Όπως ξέρετε κι εσείς, από την κοινωνία προέρχομαι, στον Άγιο Διονύσιο μεγάλωσα, παιδί μιας λαϊκής, έντιμης, οικογένειας. Δεν είμαι κανένας πορφυρογέννητος ούτε κρατώ από κάποιο «τζάκι», φέροντας ένα βαρύγδουπο επώνυμο.

Ξεκίνησα από πολύ χαμηλά για να φτάσω σήμερα στο σημείο να είμαι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας. Τίποτα δεν μου χαρίστηκε στη ζωή.

Όσο για την κομματική διαδρομή μου, αυτή είναι ευρέως γνωστή και χαρακτηρίζεται από τη συνέπεια και την ακλόνητη πίστη στις αρχές μας. Από τη ΜΑΚΙ και την ΟΝΝΕΔ, έως σήμερα, ανήκα και ανήκω στη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη, για την εμπέδωση των ιδεών, των αξιών και των ιδανικών της οποίας, έδωσα μάχες σε δύσκολους καιρούς.

 

Γιατί αποφασίσατε να διεκδικήσετε την προεδρία της ΔΕΕΠ;  

Η αλήθεια είναι ότι το σκεφτόμουν από καιρό, αλλά την τελική απόφαση την πήρα κατόπιν προτροπών πολλών φίλων, με τους οποίους με συνδέουν κοινοί αγώνες. Θα έλεγα ότι είναι αυτοί που με «έσπρωξαν» ώστε να θέσω υποψηφιότητα για την προεδρία της ΔΕΕΠ, ως πρώτος μεταξύ ίσων, και με τη ρητή δέσμευση ότι θα πορευτούμε και πάλι μαζί, αυτή τη φορά για την αναγέννηση της Οργάνωσης μας. Αυτός, πιστεύω, πρέπει να είναι ένας κοινός στόχος. Με μένα μπροστάρη, η δική μας γενιά καλείται να κάνει πάλι το καθήκον της έναντι της παράταξης μας, από ένα διαφορετικό και πολύ υπεύθυνο μετερίζι.

Επιπλέον, σε ό, τι με αφορά, οφείλω να διευκρινίσω ότι η υποψηφιότητα μου δεν έχει ως αυτοσκοπό μια υψηλή κομματική ή κρατικοδίαιτη θέση, ούτε καθοδηγείται από προσωπικές φιλοδοξίες. Πιστεύω ότι το καταλαβαίνετε αυτό.

Η υποψηφιότητα μου έχει ως γνώμονα την αναγέννηση της ΔΕΕΠ, έχοντας ως οδηγό τις ακλόνητες αρχές και αξίες της σύνθεσης και τις ενότητας, της σύμπνοιας και της ομοψυχίας.

 

Γιατί λέτε ότι  θέτετε ως στόχο την αναγέννηση της ΔΕΕΠ;       

Διότι είναι κοινή διαπίστωση ότι η πρώην ΝΟΔΕ και νυν ΔΕΕΠ έχει περιέλθει εδώ και αρκετούς μήνες σε αδράνεια, με την οποία, προσωπικά, δεν μπορώ να συμβιβαστώ, ιδίως τώρα που η Νέα Δημοκρατία έχει στα χέρια της τη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν επιτρέπεται να επισκέπτεται υπουργός της κυβέρνησης μας την Πάτρα και να μην προσκαλείται στα γραφεία της ΔΕΕΠ, να μην έχει επαφές με τον πρόεδρο της και τα στελέχη της. Αυτό για μένα είναι αδιανόητο.

Δυστυχώς, έως και σήμερα, η ΔΕΕΠ φαίνεται ότι έχει πέσει σε έναν βαθύ λήθαργο. Μοιάζει με ένα κοιμώμενο γίγαντα, που επιβάλλεται να ξυπνήσει. Και θα ξυπνήσει. Όχι βέβαια μόνος του. Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη.

 

Κι εσείς, τι θα κάνετε για να το αλλάξετε αυτό;

Εάν τα μέλη του κόμματος μας μού κάνουν την ύψιστη τιμή και με αναδείξουν πρόεδρο της ΔΕΕΠ, αρχικά θα πράξω τα απολύτως αυτονόητα. Πρώτη προτεραιότητα μου θα είναι η λειτουργία σύγχρονων γραφείων, που θα είναι ανοικτά για όλες και για όλους. Η ύπαρξη τους είναι αναγκαία και ως ένα εμβληματικό σημείο αναφοράς του κόμματος μας.

Η Νέα Δημοκρατία στην Πάτρα, κατ’ επέκταση στην Αχαΐα, πρέπει να έχει ένα «σπίτι» που να αρμόζει στην Ιστορία της και σε ένα κόμμα εξουσίας.

 

Ξεκινάτε, λοιπόν, από τα γραφεία…

Ναι, αλλά τα γραφεία, αν και απολύτως απαραίτητα, δεν είναι πανάκεια, δεν πρέπει να έχουν έναν διακοσμητικό ρόλο. Πρέπει να είναι η έδρα μιας δραστήριας και εξωστρεφούς Οργάνωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, θα επιδιώξω να βρούμε με τους βουλευτές μας και τα στελέχη μας έναν κοινό βηματισμό, ώστε  να συντονιστούμε για την προώθηση λύσεων που αφορούν όλα τα μεγάλα προβλήματα του νομού μας.

Ως εκ τούτου, αντιλαμβάνεστε ότι η ΔΕΕΠ θα έχει έναν παρεμβατικό ρόλο, αποτελώντας παράλληλα τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του κόμματος μας, σε τοπικό επίπεδο, και της κυβέρνησης. Άλλωστε, αυτή είναι και η αποστολή της.

 

Πάντως, η πορεία προς τις εκλογές σημαδεύτηκε από πολλά «παρατράγουδα». Ποιο είναι τα σχόλιο σας επ’ αυτών; 

Δυστυχώς, κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι επιχείρησαν να στιγματίσουν μια μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας για την παράταξη μας, επιχειρώντας με λαθροχειρίες του παρελθόντος να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα των εκλογών. Πρόκειται για μια μικρή μειοψηφία, το σχέδιο της οποίας έπεσε στο κενό.

 

Ας επικεντρωθούμε, λοιπόν, στη μεγάλη εικόνα, η οποία δείχνει ότι η  εκλογική βάση μας διευρύνθηκε εντυπωσιακά.

Τελικά, και για να μείνουμε στα «μελανά σημεία», ποιος από τους δύο υποψηφίους για την προεδρία της ΔΕΕΠ είναι ανεμβολίαστος; Μήπως είστε εσείς;

Είμαι πλήρως εμβολιασμένος, έχω και το  σχετικό πιστοποιητικό. Ακολούθησα την οδό της λογικής, υπακούοντας την επιστήμη και σεβόμενος τις κυβερνητικές προτροπές. Αλλά το εμβόλιο το έκανα συνειδητά. Ούτε καν μου πέρασε από το μυαλό να μην εμβολιαστώ.

 

 Εάν εκλεγείτε πρόεδρος της ΔΕΕΠ ποιοι θα είναι οι στενοί συνεργάτες σας;

Δεν θα σας απαντήσω με ονόματα, γιατί πιστεύω ότι δεν είναι της παρούσης στιγμής. Θα αρκεστώ να σας επισημάνω ότι για μένα δεν θα περισσεύει καμία και κανένας. Όλες και όλοι μπορούν να αξιοποιηθούν και να προσφέρουν, ώστε η ΔΕΕΠ να είναι αυτή που πρέπει και μπορεί να είναι: Μια ζωντανή Οργάνωση που θα δίνει διαρκώς το πολιτικό στίγμα της.

 

 Κι ένα μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στα μέλη της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των εκλογών της προσεχούς Κυριακής;

Καλώ όλα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας να συμμετάσχουν μαζικά στις εσωκομματικές εκλογές, διότι με την ψήφο μας δυναμώνουμε το κόμμα μας, την πατρίδα μας.

Η Νέα Δημοκρατία ανήκει σε όλες και όλους, ανήκει στα μέλη της, στους φίλους της, σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες!

 

 Ο Κατσουγκράκης δεν είναι αντίπαλος μου

Ποια είναι η άποψη σας για τον αντίπαλο σας, τον Νίκο Κατσουγκράκη;

Επιτρέψτε μου να σας επισημάνω ότι δεν αντιμετωπίζω τον Νίκο Κατσουγκράκη ως αντίπαλο μου, αλλά ως ένα αξιοσέβαστο στέλεχος της παράταξης μας, που είναι κι αυτός υποψήφιος για την προεδρία της ΔΕΕΠ.

Η διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών είναι η επιτομή της  δημοκρατίας σε ό,τι αφορά το κόμμα μας. Και στις εσωκομματικές εκλογές δεν μπορεί να κατεβαίνει μόνο ένας υποψήφιος. Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ΚΚΕ, δεν είναι ένα σταλινικού τύπου κόμμα. Όσες και όσοι μετέχουν στα συμβούλια των Οργανώσεων της εκλέγονται με δημοκρατικές διαδικασίες, καλή ώρα όπως θα γίνει και για τη ΔΕΕΠ

Την επομένη των εκλογών, με τον Νίκο θα είμαστε μαζί. Μην έχετε καμία αμφιβολία γι’ αυτό.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΜΑΡΙΝΟΣ Κ. ΓΡΑΨΑΣ

 

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ABBEY: Η κάμερα λύνει το «μυστήριο»-Περιέλουσαν το χώρο με εύφλεκτο υλικό-

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα άτομο κρατώντας μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό άρχισε να «καταβρέχει» τον εξωτερικό χώρο του καταστήματος εστίασης, ο οποίος τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Τρίτης, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στην Πάτρα.

Οι κινήσεις του έχουν αποτυπωθεί ξεκάθαρα στο κλειστό κύκλωμα καταγραφής του ίδιου του καταστήματος, μαρτυρούν πως η πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το κατάστημα Αbbey στα Ψηλαλώνια οφείλεται σε εμπρησμό από πρόθεση.

Πληροφορίες της «Γ» αναφέρουν πως στο βίντεο που βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρμοδίων προανακριτικών αρχών, έχει αποτυπωθεί η δράση ενός ατόμου που κατεβαίνει από δίκυκλο κρατώντας μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό (εικάζεται πως ήταν βενζίνη) και άρχισε να περιλούζει τον εξωτερικό χώρο ενώ φέρεται να κατευθύνθηκε και στο εσωτερικό της καφετέριας.

ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως φέρεται να υπήρχε και δεύτερο άτομο, που έφθασε με αυτοκίνητο στο σημείο και βοήθησε στο έργο του εμπρησμού, τοποθετώντας αντικείμενα π.χ. τα μπουκάλια με το εύφλεκτο υλικό σε σημεία ώστε το κατάστημα να τυλιχθεί στις φλόγες και να καεί ολοσχερώς.

«ΣΑΡΩΝΟΥΝ» ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Αξιωματικοί που διερευνούν το περιστατικό, εκτιμούν ότι πιθανότατα στο όχημα να επέβαινε και τρίτο άτομο. Οι έρευνες επικεντρώνονται στο να εντοπιστούν οι πινακίδες από το δίκυκλο και το όχημα, ώστε να φθάσουν στους δράστες του εμπρησμού και να διακριβωθούν τα κίνητρά τους, για τον λόγο αυτό γίνεται «σάρωση» στα κλειστά κυκλώματα της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να δώσουν τις απαντήσεις που όλοι περιμένουν…

Υπενθυμίζεται πως στις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης ακούστηκαν εκρήξεις, το κατάστημα παραδόθηκε ολοκληρωτικά στις φλόγες, ενώ ζημιές υπέστη και το διπλανό κατάστημα το “Παναχαϊκόν” στην πλευρά που γειτνιάζει με το Abbey.

H Πυροσβεστική κατάφερε να σβήσει την φωτιά στις 6 τα ξημερώματα, ενώ η ζημιά εκτιμάται πως ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ εφόσον εκτός από τον εξοπλισμό που έγινε στάχτη, υπέστη μεγάλες ζημιές το νεοκλασικό κτήριο που στεγαζόταν η επιχείρηση.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ρήμαξαν» τη… δημιουργία-Θλιβερά απομεινάρια μέσα στη βροχή τα άρματα και οι κατασκευές των πληρωμάτων του Καρναβαλιού

Δημοσιεύθηκε

στις

Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια από τότε που τα πληρώματα του Πατρινού Καρναβαλιού βρέθηκαν στο… δρόμο προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη μετατροπή των παλιών αποθηκών του ΑΣΟ σε πολυχώρο πολιτισμού και αναψυχής.

Μάλιστα, η δημοτική Αρχή τότε είχε επιρρίψει ακόμη και ευθύνες στα πληρώματα ότι η καθυστέρηση απομάκρυνσής τους από το χώρο μετέθεσε χρονικά την έναρξη των εργασιών.
Από τότε όμως μέχρι σήμερα, όχι μόνο το έργο δεν έχει ξεκινήσει, αλλά και τα πληρώματα παραμένουν άστεγα, παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή υπήρξε δέσμευση εκ μέρους του Δήμου ότι θα αναζητηθεί άλλος κλειστός και ασφαλής χώρος.

Και μπορεί η πανδημία να αποτέλεσε άλλοθι στην αδιαφορία της δημοτικής Αρχής, όμως οι θλιβερές εικόνες από τα εγκαταλελειμμένα και κατεστραμμένα άρματα και κατασκευές των πληρωμάτων δεν αφήνουν την ανάγκη να γίνει… ιστορία!

Πλατφόρμες και κατασκευές που οι καρναβαλιστές είχαν δημιουργήσει δαπανώντας χρήματα και χρόνο αφέθηκαν στο έλεος των καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η επιδιόρθωσή τους.
Απομεινάρια μιας άλλης εποχής στην οποία η δημιουργία και η εθελοντική προσφορά στο Πατρινό Καρναβάλι επιβραβεύονταν. Τα κουφάρια των καρναβαλικών κατασκευών σε μία άκρη του Καρναβαλικού Συνεργείου στο Πετρωτό, πεταμένα άναρχα και μισοδιαλυμένα είναι ότι έχει απομείνει από τις δημιουργίες που συνέβαλαν καθοριστικά στην αναβάθμιση του Πατρινού Καρναβαλιού.
Και μπορεί, όπως άλλωστε αποδείχτηκε και πρόσφατα, τα πληρώματα και οι καρναβαλιστές να κρατούν όρθιο το θεσμό, όμως και γι’ αυτή την κατάντια κάποιοι είναι υπεύθυνοι!..

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Φουντώνει» η παραβατικότητα των ανηλίκων-Η ανάλυση του Άγγελου Τσιγκρή στη “Γ”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο βουλευτής, Άγγελος Τσιγκρής με την επιστημονική κατάρτιση του ως καθηγητής Εγκληματολογίας, αναλύει στη «Γ» ένα κοινωνικό φαινόμενο που έχει προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις και στην Αχαΐα..

Του Διονύση Ζακυνθινού

Έντονο προβληματισμό προκαλεί το φαινόμενο της παραβατικότητας ανηλίκων, το οποίο έχει προσλάβει, και σε τοπικό επίπεδο, ανησυχητικές διαστάσεις.
Η «Γ» απευθύνθηκε στον βουλευτή Αχαϊας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελο Τσιγκρή, ο οποίος, με την επιστημονική ιδιότητα του καθηγητή Εγκληματολογίας αναλύει τις αιτίες της παραβατικής συμπεριφοράς ανηλίκων, σκιαγραφώντας παράλληλα το προφίλ τους.
Όπως εξηγεί, για να υπάρξει πιθανότητα τέλεσης εγκληματικών πράξεων από ανηλίκους, πρέπει να υπάρξει ένας συνδυασμός φτώχειας, εγκληματικού παρελθόντος της ίδιας της οικογένειας, καθώς και έλλειψης ελέγχου των γονέων προς το παιδί.
Επιπλέον, σημειώνει ότι οι ανήλικοι που διολισθαίνουν σε παραβατικές συμπεριφορές είναι συνήθως αγόρια μέσης ηλικίας

TI ΑΠΑΝΤΗΣΕ

Ποια είναι τα αίτια που έχουν επιφέρει την έξαρση της παραβατικής συμπεριφοράς ανηλίκων;

Έχει αποδειχθεί ότι ο χαλαρός έλεγχος στο πλαίσιο της οικογένειας και η έλλειψη επικοινωνίας, ανάμεσα στον γονιό και στο παιδί, ευνοούν την παραβατικότητα. Εάν λείπει αυτό το στοιχείο της επικοινωνίας με τους γονείς, αντίστοιχα το παιδί αδιαφορεί για το σχολείο και εμπλέκεται σε ομάδες άλλων νεαρών, που μπορεί να εκδηλώσουν παραβατική συμπεριφορά.
Πολυετείς επιστημονικές έρευνες απέδειξαν ότι οι οικογένειες, των νεαρών παραβατών έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Το ένα χαρακτηριστικό είναι ότι, συνήθως, πρόκειται για φτωχές οικογένειες. Ωστόσο, δεν είναι μόνον η φτώχεια που προκαλεί την εγκληματικότητα. Πολύ συχνά η φτώχεια ωθεί τους νέους να ξεπεράσουν άλλους συνομηλίκους τους από εύπορες οικογένειες και να μεγαλουργήσουν.

Και κάπως έτσι, διαμορφώνεται ένα πρόσφορο έδαφος για εφήβους να εκδηλώσουν παραβατικές συμπεριφορές…

Για να υπάρξει πιθανότητα τέλεσης εγκληματικών πράξεων από ανήλικους, πρέπει να υπάρξει ένας συνδυασμός φτώχειας, εγκληματικού παρελθόντος της ίδιας της οικογένειας και έλλειψης ελέγχου των γονέων προς το παιδί. Πρέπει, δηλαδή, να συμπέσουν ταυτόχρονα τρεις παράγοντες προκειμένου να υπάρξει σοβαρή πιθανότητα να εκδηλώσει κάποιος ανήλικος παραβατική συμπεριφορά.
Οι ανήλικοι με παραβατικό ιστορικό (π.χ. τέλεση κλοπών, πρόκληση επεισοδίων στα γήπεδα και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας), παρουσιάζουν αντίστοιχα προβλήματα στην οικογένεια και το σχολείο, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε παραβατικές ομάδες, προκειμένου να αναπληρώσουν εκεί την ανθρώπινη επικοινωνία και την αναγνώριση που τους λείπει.
Η εγκληματολογική έρευνα, αναφορικά με τους έφηβους παραβάτες, έχει αποδείξει ότι πρόκειται κυρίως για αγόρια, μέσης ηλικίας. Η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους εμφανίζεται γενικά να είναι αρκετά καλή, καθώς εργάζονται συνήθως και οι μητέρες τους, αλλά περιστασιακά και οι ίδιοι.

Να θεωρήσουμε ότι στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η σχολική βία;

Οι παραβατικές παρέες των νέων σχολικής ηλικίας είναι σχετικά πολυμελείς και στελεχώνονται κυρίως με άτομα του ιδίου φύλου. Τα μέλη της παρέας προέρχονται κυρίως από το σχολείο, αλλά επίσης από τη γειτονιά, τον χώρο εργασίας και τους τόπους νυκτερινής διασκέδασης.
Στην παρέα μετέχουν συνήθως για να βρουν φίλους, χωρίς να έχουν συνήθως κάποιον αρχηγό ή ιεραρχική δομή, ώστε να μπορεί να γίνει λόγος για «συμμορίες ανηλίκων».
Οι έφηβοι παραβάτες επιδίδονται συχνά σε αντισυμβατικές ενέργειες, όπως αγορά, πώληση και χρήση ναρκωτικών ουσιών, πρόκληση ζημιών σε σχολικό χώρο, κλοπές σε κατάστημα, επεισόδια στο γήπεδο, συμπλοκές με τρίτους, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, κλοπές χρήσης ή εξαρτημάτων μεταφορικού μέσου, απειλές κατά συνομηλίκων, διαρρήξεις κατοικιών και αυτοκινήτων, πώληση κλοπιμαίων, κλπ.

Πώς μπορεί να προληφθεί η παραβατικότητα των ανηλίκων;

Για να προληφθεί μια μελλοντική έξαρση της παραβατικότητας των ανηλίκων και της νεανικής βίας θα πρέπει (μεταξύ άλλων) να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στους νέους, να επαναπροσδιορισθούν οι στόχοι της νέας γενιάς και να διασφαλισθούν τα μέσα για την επίτευξή τους, να μειωθεί η ανεργία, να ενσωματωθούν οι μειονοτικές ομάδες του πληθυσμού. Επίσης θα πρέπει να στηριχθούν οι θεσμοί της οικογένειας και του σχολείου και να οικοδομηθεί μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης.

ΑΛΜΑΤΩΔΗΣ ΑΥΞΗΣΗ

Σε ό,τι αφορά την έκταση του προβλήματος, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, το 2019 είχαμε 261 ανήλικους δράστες παραβατικών ενεργειών, το 2020 είχαμε 1.370 και το 2021, μόνο τα πρώτα δύο τετράμηνα, σημειώθηκαν 877 περιστατικά.
Τα βασικά αδικήματα για τα οποία αναπτύχθηκε η παραβατική συμπεριφορά αφορούσαν, σε συντριπτικό βαθμό, ληστείες, κλοπές, ναρκωτικά και περιπτώσεις ξυλοδαρμών.

ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 11525

Οι τηλεφωνικές κλήσεις που δέχεται η Συμβουλευτική Γραμμή 11525 της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» για το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι δεκάδες. Οι κλήσεις προέρχονται κυρίως από γονείς παιδιών, τα οποία έχουν υπάρξει θύματα σχολικού εκφοβισμού, αλλά και από γονείς παιδιών που ασκούν bullying (μπούλινγκ) ενώ καλούν και κηδεμόνες παιδιών, τα οποία είναι μάρτυρες βίαιων περιστατικών.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα