Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αντώνης Κουνάβης: «Δεν περισσεύει κανείς, στόχος η αναγέννηση της οργάνωσης»

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Αχαϊας (ΔΕΕΠ), αναλύει στη «Γ» τα σχέδια του για την επόμενη ημέρα της κάλπης και στέλνει ηχηρό μήνυμα ενότητας

Published

on

Κύριε Κουνάβη, κατά πόσο είστε ικανοποιημένος από την απήχηση της υποψηφιότητας σας;

 

Δεν είμαι, απλώς, ικανοποιημένος. Θα έλεγα ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Δεν σας κρύβω ότι νιώθω πολλές φορές και συγκινημένος, όταν παλιοί φίλοι και συναγωνιστές μού σφίγγουν το χέρι και μού λένε: «Αντώνη, είμαστε μαζί σου, προχώρα!».

Είναι οι στιγμές που αισθάνομαι ότι πήρα τη σωστή απόφαση, την κατάλληλη συγκυρία. Φυσικά απομένει να επιβεβαιωθεί και από το αποτέλεσμα της κάλπης, για το οποίο είμαι αισιόδοξος. Και η αισιοδοξία μου απορρέει ακριβώς από την εντυπωσιακή απήχηση της υποψηφιότητας μου.

 

Πού αποδίδετε αυτή τη μεγάλη αποδοχή;

Πιστεύω ότι πολλά μέλη του κόμματος μας αντιλαμβάνονται ότι είμαι ένας από αυτούς. Και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι οι περισσότεροι με αποκαλούν με το μικρό μου όνομα. Αυτό για μένα είναι και το μεγαλύτερο «παράσημο», μια χειροπιαστή ένδειξη εκτίμησης και σεβασμού στο πρόσωπο μου, που ανταποδίδω με κάθε ευκαιρία και με πολλαπλούς τρόπους.

Όπως ξέρετε κι εσείς, από την κοινωνία προέρχομαι, στον Άγιο Διονύσιο μεγάλωσα, παιδί μιας λαϊκής, έντιμης, οικογένειας. Δεν είμαι κανένας πορφυρογέννητος ούτε κρατώ από κάποιο «τζάκι», φέροντας ένα βαρύγδουπο επώνυμο.

Ξεκίνησα από πολύ χαμηλά για να φτάσω σήμερα στο σημείο να είμαι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας. Τίποτα δεν μου χαρίστηκε στη ζωή.

Όσο για την κομματική διαδρομή μου, αυτή είναι ευρέως γνωστή και χαρακτηρίζεται από τη συνέπεια και την ακλόνητη πίστη στις αρχές μας. Από τη ΜΑΚΙ και την ΟΝΝΕΔ, έως σήμερα, ανήκα και ανήκω στη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη, για την εμπέδωση των ιδεών, των αξιών και των ιδανικών της οποίας, έδωσα μάχες σε δύσκολους καιρούς.

 

Γιατί αποφασίσατε να διεκδικήσετε την προεδρία της ΔΕΕΠ;  

Η αλήθεια είναι ότι το σκεφτόμουν από καιρό, αλλά την τελική απόφαση την πήρα κατόπιν προτροπών πολλών φίλων, με τους οποίους με συνδέουν κοινοί αγώνες. Θα έλεγα ότι είναι αυτοί που με «έσπρωξαν» ώστε να θέσω υποψηφιότητα για την προεδρία της ΔΕΕΠ, ως πρώτος μεταξύ ίσων, και με τη ρητή δέσμευση ότι θα πορευτούμε και πάλι μαζί, αυτή τη φορά για την αναγέννηση της Οργάνωσης μας. Αυτός, πιστεύω, πρέπει να είναι ένας κοινός στόχος. Με μένα μπροστάρη, η δική μας γενιά καλείται να κάνει πάλι το καθήκον της έναντι της παράταξης μας, από ένα διαφορετικό και πολύ υπεύθυνο μετερίζι.

Επιπλέον, σε ό, τι με αφορά, οφείλω να διευκρινίσω ότι η υποψηφιότητα μου δεν έχει ως αυτοσκοπό μια υψηλή κομματική ή κρατικοδίαιτη θέση, ούτε καθοδηγείται από προσωπικές φιλοδοξίες. Πιστεύω ότι το καταλαβαίνετε αυτό.

Η υποψηφιότητα μου έχει ως γνώμονα την αναγέννηση της ΔΕΕΠ, έχοντας ως οδηγό τις ακλόνητες αρχές και αξίες της σύνθεσης και τις ενότητας, της σύμπνοιας και της ομοψυχίας.

 

Γιατί λέτε ότι  θέτετε ως στόχο την αναγέννηση της ΔΕΕΠ;       

Διότι είναι κοινή διαπίστωση ότι η πρώην ΝΟΔΕ και νυν ΔΕΕΠ έχει περιέλθει εδώ και αρκετούς μήνες σε αδράνεια, με την οποία, προσωπικά, δεν μπορώ να συμβιβαστώ, ιδίως τώρα που η Νέα Δημοκρατία έχει στα χέρια της τη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν επιτρέπεται να επισκέπτεται υπουργός της κυβέρνησης μας την Πάτρα και να μην προσκαλείται στα γραφεία της ΔΕΕΠ, να μην έχει επαφές με τον πρόεδρο της και τα στελέχη της. Αυτό για μένα είναι αδιανόητο.

Δυστυχώς, έως και σήμερα, η ΔΕΕΠ φαίνεται ότι έχει πέσει σε έναν βαθύ λήθαργο. Μοιάζει με ένα κοιμώμενο γίγαντα, που επιβάλλεται να ξυπνήσει. Και θα ξυπνήσει. Όχι βέβαια μόνος του. Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη.

 

Κι εσείς, τι θα κάνετε για να το αλλάξετε αυτό;

Εάν τα μέλη του κόμματος μας μού κάνουν την ύψιστη τιμή και με αναδείξουν πρόεδρο της ΔΕΕΠ, αρχικά θα πράξω τα απολύτως αυτονόητα. Πρώτη προτεραιότητα μου θα είναι η λειτουργία σύγχρονων γραφείων, που θα είναι ανοικτά για όλες και για όλους. Η ύπαρξη τους είναι αναγκαία και ως ένα εμβληματικό σημείο αναφοράς του κόμματος μας.

Η Νέα Δημοκρατία στην Πάτρα, κατ’ επέκταση στην Αχαΐα, πρέπει να έχει ένα «σπίτι» που να αρμόζει στην Ιστορία της και σε ένα κόμμα εξουσίας.

 

Ξεκινάτε, λοιπόν, από τα γραφεία…

Ναι, αλλά τα γραφεία, αν και απολύτως απαραίτητα, δεν είναι πανάκεια, δεν πρέπει να έχουν έναν διακοσμητικό ρόλο. Πρέπει να είναι η έδρα μιας δραστήριας και εξωστρεφούς Οργάνωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, θα επιδιώξω να βρούμε με τους βουλευτές μας και τα στελέχη μας έναν κοινό βηματισμό, ώστε  να συντονιστούμε για την προώθηση λύσεων που αφορούν όλα τα μεγάλα προβλήματα του νομού μας.

Ως εκ τούτου, αντιλαμβάνεστε ότι η ΔΕΕΠ θα έχει έναν παρεμβατικό ρόλο, αποτελώντας παράλληλα τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του κόμματος μας, σε τοπικό επίπεδο, και της κυβέρνησης. Άλλωστε, αυτή είναι και η αποστολή της.

 

Πάντως, η πορεία προς τις εκλογές σημαδεύτηκε από πολλά «παρατράγουδα». Ποιο είναι τα σχόλιο σας επ’ αυτών; 

Δυστυχώς, κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι επιχείρησαν να στιγματίσουν μια μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας για την παράταξη μας, επιχειρώντας με λαθροχειρίες του παρελθόντος να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα των εκλογών. Πρόκειται για μια μικρή μειοψηφία, το σχέδιο της οποίας έπεσε στο κενό.

 

Ας επικεντρωθούμε, λοιπόν, στη μεγάλη εικόνα, η οποία δείχνει ότι η  εκλογική βάση μας διευρύνθηκε εντυπωσιακά.

Τελικά, και για να μείνουμε στα «μελανά σημεία», ποιος από τους δύο υποψηφίους για την προεδρία της ΔΕΕΠ είναι ανεμβολίαστος; Μήπως είστε εσείς;

Είμαι πλήρως εμβολιασμένος, έχω και το  σχετικό πιστοποιητικό. Ακολούθησα την οδό της λογικής, υπακούοντας την επιστήμη και σεβόμενος τις κυβερνητικές προτροπές. Αλλά το εμβόλιο το έκανα συνειδητά. Ούτε καν μου πέρασε από το μυαλό να μην εμβολιαστώ.

 

 Εάν εκλεγείτε πρόεδρος της ΔΕΕΠ ποιοι θα είναι οι στενοί συνεργάτες σας;

Δεν θα σας απαντήσω με ονόματα, γιατί πιστεύω ότι δεν είναι της παρούσης στιγμής. Θα αρκεστώ να σας επισημάνω ότι για μένα δεν θα περισσεύει καμία και κανένας. Όλες και όλοι μπορούν να αξιοποιηθούν και να προσφέρουν, ώστε η ΔΕΕΠ να είναι αυτή που πρέπει και μπορεί να είναι: Μια ζωντανή Οργάνωση που θα δίνει διαρκώς το πολιτικό στίγμα της.

 

 Κι ένα μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στα μέλη της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των εκλογών της προσεχούς Κυριακής;

Καλώ όλα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας να συμμετάσχουν μαζικά στις εσωκομματικές εκλογές, διότι με την ψήφο μας δυναμώνουμε το κόμμα μας, την πατρίδα μας.

Η Νέα Δημοκρατία ανήκει σε όλες και όλους, ανήκει στα μέλη της, στους φίλους της, σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες!

 

 Ο Κατσουγκράκης δεν είναι αντίπαλος μου

Ποια είναι η άποψη σας για τον αντίπαλο σας, τον Νίκο Κατσουγκράκη;

Επιτρέψτε μου να σας επισημάνω ότι δεν αντιμετωπίζω τον Νίκο Κατσουγκράκη ως αντίπαλο μου, αλλά ως ένα αξιοσέβαστο στέλεχος της παράταξης μας, που είναι κι αυτός υποψήφιος για την προεδρία της ΔΕΕΠ.

Η διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών είναι η επιτομή της  δημοκρατίας σε ό,τι αφορά το κόμμα μας. Και στις εσωκομματικές εκλογές δεν μπορεί να κατεβαίνει μόνο ένας υποψήφιος. Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ΚΚΕ, δεν είναι ένα σταλινικού τύπου κόμμα. Όσες και όσοι μετέχουν στα συμβούλια των Οργανώσεων της εκλέγονται με δημοκρατικές διαδικασίες, καλή ώρα όπως θα γίνει και για τη ΔΕΕΠ

Την επομένη των εκλογών, με τον Νίκο θα είμαστε μαζί. Μην έχετε καμία αμφιβολία γι’ αυτό.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΜΑΡΙΝΟΣ Κ. ΓΡΑΨΑΣ

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement