Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΔ: Έκλεισαν οι κάλπες- Ξεκίνησε η καταμέτρηση (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύθηκε

στις

Νεότερη Ενημέρωση: Έκλεισαν στις 8 το απόγευμα οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας. Ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων.

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα τα εγγεγραμμένα μέλη της ΝΔ της ΝΔ στην Αχαΐα για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων στη ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ), τις τοπικές οργανώσεις και το επερχόμενο συνέδριο του κόμματος.

Τα μέλη έχουν ξεκινήσει από τις 8 το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες να προσέρχονται στα τρία εκλογικά κέντρα της Πάτρας και τα άλλα πέντε στο νομό.

Επίσης από νωρίς το πρωί έχουν φτάσει οδηγίες και για την ηλεκτρονική ψηφοφορία σε όσους είχαν υποβάλει σχετικές αιτήσεις.

Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις 7 το απόγευμα, εκτός και αν κριθεί αναγκαίο (λόγω συμμετοχής) να δοθεί κάποια παράταση.

Οι υποψήφιοι με τα επιτελεία τους, από νωρίς επισκέπτονταν τα εκλογικά κέντρα.

ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Στο νομό λειτουργούν οκτώ εκλογικά κέντρα:

1. Κέντρου Πόλεως Πάτρας: ΣΤΡΟΥΜΠΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ (ΜΑΙΖΩΝΟΣ 26)

2 Βορείου Τομέα: ΑΡΚΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ (ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΝΕΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 4)

3 Νοτίου Τομέα: 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΡΟΥΔΑ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ 2)

4 Ερυμάνθου: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ (ΝΈΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ)

5 Δυτικής Αχαΐας: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΧΑΓΙΑ)

6 Καλαβρύτων: ΚΕΠ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ

7 Καλαβρύτων: ΚΕΠ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, ΑΓΙΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ 35, ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

8 Αιγιαλείας: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ “ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ” ΑΙΘΟΥΣΑ Δ.Σ. (ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ)

Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιοι πρόεδροι για τη ΔΕΕΠ Αχαϊας, είναι οι Αντώνης Κουνάβης και Νίκος Κατσουγκράκης, ενώ υποψήφια μέλη είναι: Βαρέλη Αναστασία,Γαβριηλόπουλος Αθανάσιος,Γραμματίκας Γεώργιος,Δρακοπαναγιωτάκης Ιωάννης,Θανασάς Ρήγας Καλαντζή Φωτεινή (Φανή),Καρακίτσος Νικόλαος,Κυριακοπούλου Μαρία,Κωσταρίδης Νικόλαος Μεντζελόπουλος Γεώργιος,Μικές Παναγιώτης, Μοσχοπούλου Αγγελική,Παναγιωτοπούλου Πηνελόπη,Παπαδημητρίου Ζωή, Ρηγόπουλος Κωνσταντίνος Σελεβίστα Δήμητρα, Σπυρόπουλος Σπυρίδων, Σταματάκη Αγελική (Έντζη), Στάμος Κωνσταντίνος, Σύφαντος Νικόλαος, Τερζής Γεώργιος

Στη ΔΗΜΤΟ Κέντρου Πόλης Πάτρας ο Ανδρέας Καλεντζώτης είναι ο μοναδικός υποψήφιος, όπως και στο Νότιο Τομέα (Γιάννης Μανέτας), Δυτική Αχαΐα (Βασίλης Κανελλόπουλος)

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η «μάχη» στις ΔΗΜΤΟ Αιγιάλειας (υποψήφιοι οι Βασίλης Σταθακάρος, Γιώργος Παναγιωτόπουλος και Θεοφάνης Ραμπαβίλας) και Καλαβρύτων (υποψήφιοι οι Νίκος Τσάμης και Νίκος Παπαβραμόπουλος).

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ.

Στο Γαλάτσι βρέθηκε χθες το πρωί ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης

Επισκεπτόμενος το Δημαρχείο Γαλατσίου όπου διεξαγόταν η εκλογική διαδικασία, δήλωσε:

«Σήμερα είναι μία μέρα γιορτής για τη Νέα Δημοκρατία. Διεξάγονται οι εσωκομματικές μας εκλογές. Ψηφίζουμε για τους συνέδρους του Τακτικού μας Συνεδρίου, το οποίο θα λάβει χώρα στις αρχές Δεκεμβρίου αυτού του έτους.

Η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγάλο πατριωτικό μέτωπο ρεαλισμού και προόδου. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά για να μπορέσουμε να διεξάγουμε υποδειγματικά αυτές τις εσωκομματικές εκλογές, την Πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, τον Γραμματέα του κόμματος, τον Γενικό Διευθυντή, τον Υπεύθυνο Οργανωτικού, αλλά και όλα τα στελέχη μας σε περιφερειακό και σε τοπικό επίπεδο.

Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι απλά το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα, είναι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Με σχεδόν 140.000 ενεργά μέλη, εκ των οποίων τα 30.000 ενεγράφησαν για πρώτη φορά στη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να ψηφίσουν σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές.

Είναι, επίσης, ένα κόμμα το οποίο αγκαλιάζει την πρόοδο, καθώς για πρώτη φορά μπορούν τα μέλη μας να ψηφίσουν και ηλεκτρονικά, από τον υπολογιστή τους, με απόλυτη ασφάλεια και εγώ θα έχω τη χαρά να ψηφίσω στη συνέχεια από το σπίτι μου για να τεκμηριώσω στην πράξη το αδιάβλητο αυτής της νέας διαδικασίας.

Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα το οποίο εξελίσσεται, σε μία Ελλάδα η οποία αναπτύσσεται. Και με πολύ μεγάλη χαρά θα ολοκληρώσουμε τις εσωκομματικές μας εκλογές, θα διοργανώσουμε το τακτικό μας συνέδριο το Δεκέμβριο και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να βελτιώσουμε τη ζωή όλων των Ελλήνων, για να οδηγήσουμε την Ελλάδα με ασφάλεια στο δρόμο της ανάπτυξης, της προκοπής και της ευημερίας.

Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους όσοι οργάνωσαν αυτή την άψογη διαδικασία».

(Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την ψηφοφορία).

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πάγωσε» και η Αχαΐα-Η «Ελπίδα» έριξε τον υδράργυρο στους -11 βαθμούς Κελσίου στις ορεινές περιοχές

Δημοσιεύθηκε

στις

Στους -7 βαθμούς έπεσε χθες το πρωί η θερμοκρασία μέσα στα Καλάβρυτα, στους -9 στις περιοχές της Ζαρούχλας στην ορεινή Αιγιάλεια και -10 στην ορεινή Κλειτορία ενώ στη βάση του Χελμού, στο Χιονοδρομικό, το θερμόμετρο έπεσε στους -14 βαθμούς Κελσίου.

«Σε όλους τους ορεινούς οικισμούς πάνω από τα 500 μ., στην Πούντα – Καλάβρυτα από το Μέγα Σπήλαιο και πάνω, σε Ζαρούχλα και Βαλιμή στην ορεινή Αιγιάλεια και πάνω αλλά και στην Πλανανιώτισσα, στην περιοχή από Αίγιο προς Καλάβρυτα, μέσω Πτέρης, τα φαινόμενα ξεκίνησαν από το μεσημέρι (σ.σ. χθες Δευτερα) και αναμενόταν να συνεχιστούν έως τουλάχιστον έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Ανεξάρτητα από την εξέλιξη της κακοκαιρίας, πρωινές ώρες της Τρίτης (σ.σ. σήμερα) ξεκινά η αποπαγοποίηση από την Περιφέρεια, με έμφαση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από Ακράτα – Ζαρούχλα προς Χιονοδρομικό αλλά και από Διακοπτό Καλάβρυτα μέσω Πούντας. Οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι ιδιαίτερα χαμηλές και το ελάχιστο χιόνι παγώνει τους δρόμους» αναφέρει στην «Γ» ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Π.Δ.Ε. Νίκος Γυφτάκης.
Οι δήμοι Καλαβρύτων και Αιγιαλείας αλλά και το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, στην περιοχή ευθύνης τους, με δεκάδες μηχανήματα, με η συνδρομή και ιδιωτών, προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτό από χθες το δευτερεύον δημοτικό οδικό δίκτυο.
ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
Από το απόγευμα της Κυριακής η θερμοκρασία μέσα στην πόλη των Καλαβρύτων έχει πέσει κάτω από το μηδέν και με το πρώτο χιόνι χθες οι δρόμοι μετατράπηκαν σε παγοδρόμια!
Στα Καλάβρυτα από το πρώτο στρώμα χιονιού το πρωί της Δευτέρας, περί τους 5 πόντους, οι δρόμοι πάγωσαν ενώ ακόμη και στον κεντρικό πεζόδρομο η κυκλοφορία των πεζών ήταν σχεδόν αδύνατη.
«Με την πρώτη πρωινή μικρή χιονόπτωση, οι δρόμοι πάγωσαν ενώ το πρόβλημα αναμένεται εντονότερο από αύριο (σ.σ. σήμερα Τρίτη)» δήλωσε χθες στη «Γ» ο Βοηθός Δημάρχου Καλαβρύτων Ζήσιμος Ζησιμόπουλος.
ΠΑΓΩΣΕ Η ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ
Στην Ζαρούχλα αλλά και τα γύρω χωριά της ορεινής ζώνης βρίσκονται από το απόγευμα της Κυριακής η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Μαρία Σταυροπούλου αλλά και οι υπεύθυνοι των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιγιαλείας.
Το θερμόμετρο στους οικισμούς γύρω από την λίμνη Τσιβλού έπεσε προχθές Κυριακή στους -8 βαθμούς κελσίου και χθες στους -15 βαθμούς Κελσίου, παγώνοντας τη λίμνη αλλά και τους δρόμους.
«Ο δήμος Αιγιαλείας επιχειρεί με μηχανήματα να κρατήσει ανοιχτό το οδικό δίκτυο, οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές και τα προβλήματα με τον πάγο αναμένεται να είναι έντονα τα επόμενα 24ωρα» σύμφωνα με την αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Ανατολικής Αιγιαλείας Μαρία Σταυροπούλου.
«Λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για χαμηλές θερμοκρασίες, λειτουργει θερμαινόμενος χώρος για τη φιλοξενία – προστασία των συμπολιτών από το δριμύ ψύχος. Συγκεκριμένα τα ΚΑΠΗ (Μελετοπούλων 7- έναντι κήπου Υψηλών Αλωνίων) θα παραμείνουν ανοιχτά και την Τρίτη (σ.σ. σήμερα 25/01) και από ώρες 8:00π.μ -24:00» ανακοίνωσε η Δημοτική αρχή Αιγιαλείας.
ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης, κλειστή είναι από χθες το πρωί η κυκλοφορία στη Δημοτική Οδό που συνδέει την κοινότητα Περιστέρας Αιγιαλείας με το Χ/Κ Καλαβρύτων.
Υποχρεωτικά με αλυσίδες διεξάγεται απο χθες το πρωί η κυκλοφορία στην
@ επ.Ο. Καλαβρύτων – Διακοπτού (μέσω Ι.Μ.Μ. Σπηλαίου).
@ επ.Ο. Καλαβρύτων – Χιον. Κέντρου.
@ επ.Ο. Καλαβρύτων – Κλειτορίας (μέσω Πριολίθου).
@ επ.Ο. Καλαβρύτων – Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας).
@ επ.Ο. Καλαβρύτων – Αίγιου (μέσω Πτέρης).
@ Ε.Ο. Ακράτας – Ζαρούχλας από το ύψος της Τ.Κ. Βαλιμής και άνω,
@ Ε.Ο. Αιγείρας – Περιθωρίου από το 9ο χλμ και άνω
@ Ε.Ο. Αιγείρας – Συνεβρού από το 9ο χλμ και άνω ,

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Χωρίς τηλεκπαίδευση την Τρίτη 25/1 η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στην Αχαία με απόφαση του ΥΠΑΙΘ

Δημοσιεύθηκε

στις

Κλειστές θα παραμείνουν για μια μέρα ακόμα οι σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και δε θα πραγματοποιηθεί ούτε τηλεκπαίδευση, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων που ελήφθη σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά η ανακοίκωση του ΥΠΑΙΘ αναφέρει: “Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της Δ/νσης Εκπ/σης Αχαΐας οι σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (δημόσιες και ιδιωτικές) αύριο Τρίτη 25-01-2022 θα παραμείνουν
κλειστές και ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση”.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δήμος Πατρέων: Συστάσεις από την Πολιτική Προστασία στους πολίτες

Δημοσιεύθηκε

στις

Το  Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, του Δήμου Πατρέων, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις ημέρες αυτές με τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, τις χιονοπτώσεις και τον παγετό και να επιδείξουν προσοχή στις μετακινήσεις τους, ειδικότερα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Επίσης:

  • Εάν διαμένουν σε δύσβατη περιοχή, να φροντίσουν να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για τον καθαρισμό του χιονιού (π.χ. φτυάρια).
  • Να αποφύγουν μετακινήσεις και να χρησιμοποιήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες κατά την οδήγηση και να υπάρχει μεγάλη προσοχή σε σημεία που πιθανόν έχει δημιουργηθεί παγετός.
  • Να αλλάξουν πορεία αν υπάρχει έντονη χιονόπτωση και βρίσκονται σε δύσβατο δρόμο.
  • Να αποφύγουν να οδηγούν σε δύσβατες ορεινές περιοχές.
  • Να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.
  • Να ντυθούν με πολλά στρώματα από ελαφριά ζεστά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορέσουν αδιάβροχες μπότες.

 

Οι εργαζόμενοι της Πολιτικής Προστασίας ωστόσο, ενεργώντας προληπτικά, ήδη έχουν ρίξει αλάτι σε δρόμους του ορεινού δικτύου του Δήμου Πατρέων. Θυμίζουμε, ότι το προσωπικό του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, των Διευθύνσεων Δήμου Πατρέων και της ΔΕΥΑΠ, είναι σε 24ωρη επιφυλακή και  επιχειρησιακή ετοιμότητα έως και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.

 

Σε περίπτωση κινδύνου και προβλημάτων λόγω της κακοκαιρίας, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 – 112 ή την Αστυνομία στο 100  .

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα