Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021
Connect with us

Υγεία

Κι όμως, το ουίσκι βελτιώνει την υγεία σου

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι Σκοτσέζοι το αποκαλούν «νερό της ζωής». Διόλου τυχαία, όπως μπορείς να διαπιστώσεις και μόνος σου.

Παρόλα τα αρνητικά με τα οποία έχουμε συνδέσει το αλκοόλ, η κατανάλωσή του με μέτρο μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ευεργετική για τον οργανισμό.

Αν, μάλιστα, το ουίσκι είναι το αγαπημένο σου ποτό ποτό, τόσο το καλύτερο. Βλέπεις, το περιβόητο «νερό της ζωής» των Σκοτσέζων…

Δεν ανεβάζει απότομα το σάκχαρο στο αίμα
Το ουίσκι είναι ένα αλκοολούχο ποτό που δεν περιέχει καθόλου υδατάνθρακες. Αυτό σημαίνει πως η μέτρια κατανάλωσή του είναι ιδανική εάν έχετε διαβήτη ή εάν προσπαθείτε να περιορίσετε την κατανάλωση των υδατανθράκων στη διατροφή σας.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

Βελτιώνει την πέψη
Ταλαιπωρείσαι από καούρες και δυσπεψία μετά το φαγητό; Πιες ένα ποτηράκι ουίσκι, το οποίο βοηθά αποδεδειγμένα στη διάσπαση των τροφών, διευκολύνοντας έτσι το στομάχι σας.

>>> Πώς να απολαύσεις το ουίσκι σου στο απόλυτο

Σε βοηθά να χάσεις βάρος
Συγκριτικά με άλλα αλκοολούχα ποτά, το ουίσκι περιέχει λίγες θερμίδες. Καταστέλλει επίσης την όρεξη – αρκεί, βέβαια, να μην το συνδυάσεις με πατατάκια ή ξηρούς καρπούς. Τα στικς καρότου και αγγουριού αποτελούν ιδανικό συνοδευτικό για να μην αυξήσεις τις θερμίδες που θα προσλάβεις, ειδικότερα κατά τις βραδινές ώρες.

Βελτιώνει την υγεία του εγκεφάλου
Το ουίσκι περιέχει αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι ωφέλιμα για τον εγκέφαλο προστατεύοντας τους νευρώνες από τις φθορές που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Με τον ίδιο τρόπο, βελτιώνει και τη λειτουργία της μνήμης, ενώ μελέτες έχουν δείξει πως η κατανάλωσή του με μέτρο μπορεί να συμβάλει στη μείωση των πιθανοτήτων για άνοια.

Με ποιές γεύσεις μπορείς να «δέσεις» το ουίκσι σου

Το ουίσκι αγαπά την καρδιά σου
Κι εδώ, ρόλο παίζουν τα αντιοξειδωτικά που περιέχει και τα οποία καταπολεμούν την αθηρωματική πλάκα μέσα στις αρτηρίες και την εναπόθεση χοληστερόλης. Με παρόμοιο τρόπο, βοηθώντας την καλύτερη αιμάτωση του εγκεφάλου μέσα από τις καθαρές αρτηρίες και φλέβες, η μέτρια κατανάλωση ουίσκι συμβάλει και στην προστασία από εγκεφαλικό επεισόδιο.

gr.askmen

Υγεία

Οι μεταλλάξεις της «Όμικρον»

Γράφημα δείχνει πόσες περισσότερες έχει σε σχέση με τη «Δέλτα», ενώ η εικόνα παρήχθη από τη μελέτη των δεδομένων που έχει στη διάθεσή της η επιστημονική κοινότητα για την αλληλούχιση αυτής της νέας παραλλαγής, τα οποία προέρχονται κυρίως από την Μποτσουάνα, τη Νότια Αφρική και το Χονγκ Κονγκ.

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πόσες περισσότερες μεταλλάξεις έχει η παραλλαγή Όμικρον σε σχέση με την Δέλτα δείχνει ένα διάγραμμα του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ήδη οι ειδικοί έχουν τονίσει πως η νέα παραλλαγή όμικρον είναι πιο μεταδοτική από την Δέλτα, ωστόσο ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ούτε πόσες φορές πιο μεταδοτική είναι, αλλά ούτε κατά πόσο την καλύπτουν τα εμβόλια.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το Γαλλικό Πρακτορείο, αυτή η τρισδιάστατη «εικόνα» που μοιάζει με χάρτη αποτελεί δημιουργία του νοσοκομείου Bambino Gesu στη Ρώμη. Σε αυτήν μπορούμε να δούμε καθαρά ότι η παραλλαγή Όμικρον παρουσιάζει πολύ περισσότερες μεταλλάξεις από την παραλλαγή Δέλτα, συγκεντρωμένες κυρίως σε μια περιοχή της πρωτεϊνης που αλληλεπιδρά με τα ανθρώπινα κύτταρα, επισήμανε η ομάδα των ερευνητών σε δήλωσή τους τη Δευτέρα.

«Αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι αυτές οι μεταλλάξεις είναι πιο επικίνδυνες, απλώς ότι ο ιός έχει προσαρμοστεί περαιτέρω στο ανθρώπινο είδος, δημιουργώντας μία ακόμα παραλλαγή» συμπληρώνει η ανακοίνωση, εξηγώντας ότι μελλοντικές μελέτες θα αποκαλύψουν εάν η συγκεκριμένη παραλλαγή είναι τελικά ουδέτερη, λιγότερο επικίνδυνη ή περισσότερο επικίνδυνη.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

«Η ερευνητική ομάδα εστίασε στην αναζήτηση μεταλλάξεων στην τρισδιάστατη δομή της πρωτεϊνης ακίδας» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κλαούντια Αλτέρι, καθηγήτρια Κλινικής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και ερευνήτρια στο Bambino Gesu. Η εικόνα παρήχθη από τη μελέτη των δεδομένων που έχει στη διάθεσή της η επιστημονική κοινότητα για την αλληλούχιση αυτής της νέας παραλλαγής, τα οποία προέρχονται κυρίως από την Μποτσουάνα, τη Νότια Αφρική και το Χονγκ Κονγκ.

«Αυτή η εικόνα περιγράφει τις μεταλλάξεις της Όμικρον αλλά δεν προσδιορίζει τον ρόλο της… Τώρα είναι σημαντικό να καθορίσουμε μέσω εργαστηριακών πειραμάτων εάν ο συνδυασμός αυτών των μεταλλάξεων μπορεί να έχει αντίκτυπο στη μεταδοτικότητα ή την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, για παράδειγμα», επισημαίνει η επιστήμονας.

 

Περισσότερα

Υγεία

Πώς η μεσογειακή δίαιτα μπορεί να προστατέψει

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Νεότερα για το μηχανισμό δράσης του κορωνοϊού και της νόσου COVID-19, μέσα από μια άλλη – νέα προσέγγιση του θέματος

 

Έχουν περάσει δύο περίπου χρόνια από την εμφάνιση της πρωτόγνωρης για τον ανεπτυγμένο κόσμο πανδημίας του κορωνοϊού, έχουν βρεθεί τα κατάλληλα εμβόλια και παρουσιάζονται ήδη τα πρώτα φάρμακα, αλλά δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί πλήρως ο μηχανισμός δράσης του κορωνοϊού και της πρόκλησης από αυτόν της νόσου COVID-19.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

Όπως είναι κατανοητό, η διαλεύκανση του μηχανισμού δράσης μιας παθολογικής κατάστασης είναι πρωταρχικής σημασίας για την απολύτως επιτυχή αντιμετώπισή της, έστω και αν έχουν υπάρξει κάποιοι τρόποι μερικής αντιμετώπισής της.

Τον Νοέμβριο του 2021 δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Clinical and Applied Thrombosis/Hemostasis ένα άρθρο ανασκόπησης καθηγητών του Πανεπιστημίου της Μινεσότας και του Veterans Affairs Healthcare System της Μινεάπολης των ΗΠΑ με τίτλο «Ανασκόπηση του Παράγοντα Ενεργοποίησης των Αιμοπεταλίων (PAF) ως δυνητικού παράγοντα που συνεισφέρει στη νοσηρότητα και στη θνησιμότητα που σχετίζεται με σοβαρή νόσο COVID-19» (A Review of Platelet-Activating Factor As a Potential Contributor to Morbidity and Mortality Associated with Severe COVID-19).

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

Το άρθρο αυτό, στο πλαίσιο της διερεύνησης του πιθανού μηχανισμού δράσης του κορωνοϊού, αναφέρεται στο ρόλο των φλεγμονωδών παραγόντων και συγκεκριμένα του PAF επισημαίνοντας τις ομοιότητες των βιολογικών δράσεων του PAF με τις κλινικές επιπλοκές που παρουσιάζονται στη σοβαρή νόσο COVID-19.

Και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δυσλειτουργίες ή/και απορρύθμιση του μεταβολισμού του PAF από τον κορωνοϊό μπορεί να προκαλούν αυτές τις παθολογικές καταστάσεις.

Η ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η νέα αυτή προσέγγιση για τη διαλεύκανση του μηχανισμού δράσης του κορωνοϊού μέσα από την δράση του PAF έχει αποτελέσει θέμα μελέτης, από το 2020, της ερευνητικής ομάδας που αποτελείται από τον Ομότιμο Καθηγητή Βιοχημείας & Χημείας Τροφίμων του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κ.Α. Δημόπουλο, την Καθηγήτρια Βιοχημείας του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Σ. Αντωνοπούλου, την Προϊσταμένη του Τμήματος Κλινικής Διατροφής στο ΓΝΑ Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Δρ. Π. Ντετοπούλου και τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστόνης Θεοχάρη Θεοχαρίδη. Με 5 δημοσιεύσεις που έγιναν σε επιστημονικά περιοδικά στο διάστημα 2020 – 2021 από την ελληνική ομάδα, έχει περιγραφεί (μέσα από τη νέα αυτή προσέγγιση με την εμπλοκή του PAF) μία πιθανή βιοχημική πορεία επιστημονικά ολοκληρωμένη και βιβλιογραφικά τεκμηριωμένη με την οποία συμπληρώνεται ο μηχανισμός εισόδου του ιού στα κύτταρα, αλλά και εξηγούνται οι επιπλοκές της νόσου COVID-19. Ακόμα επισημαίνεται η πιθανή ευεργετική δράση των αναστολέων του PAF, προτείνοντας την μεσογειακή δίαιτα (που είναι πλούσια σε αναστολείς του PAF) σαν κατάλληλη προστατευτική διατροφή. Σημειωτέον ότι η δομή του ισχυρότατου φλεγμονώδους παράγοντα PAF έχει ανακαλυφθεί από τον Κ.Α. Δημόπουλο το 1979 στο University of Texas at San Antonio.

Το άρθρο αυτό των αμερικανών καθηγητών όχι μόνο αποδέχεται τα όσα έχει ήδη δημοσιεύσει η Ελληνική ομάδα για την εμπλοκή του PAF στην νόσο COVID-19 (αναφέροντας και τις σχετικές δημοσιεύσεις της Ελληνικής ομάδας) αλλά ενισχύει, επιβεβαιώνει και επιχειρηματολογεί για όλα αυτά που είχε δημοσιεύσει για το θέμα αυτό η ελληνική ομάδα και επιπλέον αποδίδει στους αναστολείς του PAF και πιθανή ευεργετική φαρμακολογική δράση.

Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί η ευεργετική δράση της Μεσογειακής δίαιτας έναντι της νόσου COVID-19, από πειραματικές μελέτες Πανεπιστημίων της Ευρώπης και της Αμερικής.

 

Περισσότερα

Υγεία

Τι σκέφτονται οι γυναίκες την ώρα του σεξ: Κι όμως δεν είναι αυτό που νομίζεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Όσο και να απολαμβάνει κανείς το σεξ, είναι λογικό που και που το μυαλό να ξεφεύγει.

Ερευνητές εδώ και χρόνια προσπαθούν να ανακαλύψουν τι σκέφτονται οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης αλλά τα αποτελέσματα πολλές φορές διαφέρουν.

Το μεγάλο ερώτημα έλυσαν σε μεγάλο βαθμό επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαντ μετά από μελέτη σε 2.000 γυναίκες.

Μια στις 3 από τις ερωτώμενες αποκάλυψαν ότι την ώρα του σεξ κριτίκαραν τα προσόντα του συντρόφου τους.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

Και μπορεί στη δημόσια συζήτηση να μην το παραδέχονται αλλά απασχολεί τις γυναίκες το μέγεθος του πέους του συντρόφου τους και μάλιστα το σκέφτονται και την επίμαχη στιγμή.
Εκτός από το μέγεθος τις γυναίκες φαίνεται ότι τις απασχολούν και οι σεξουαλικές επιδόσεις. Όπως προέκυψε από τις πιπεράτες απαντήσεις των γυναικών, που συμμετείχαν στην έρευνα, μια στις πέντε, όταν οι επιδόσεις δεν είναι εκείνες που θα ήθελαν , αναρωτιούνται, γιατί σπατάλησαν τόσο χρόνο στα ψώνια για να αγοράσουν… σέξι εσώρουχα.

Ένα ακόμη στοιχείο που προέκυψε είναι ότι οι ίδιες οι γυναίκες δεν διστάζουν να ομολογήσουν, ότι την ώρα του σεξ, ειδικά όταν τα φώτα είναι αναμμένα προβληματίζονται για τα επιπλέον κιλά, αλλά και για την «κυτταρίτιδα» στα διάφορα σημεία του σώματος.

Πηγή: in.gr

Περισσότερα
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα