Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Αλήθεια, με ποιά κατηγορία συνελήφθησαν;

Δημοσιεύθηκε

στις

ΣΤΗΝ χώρα που”γέννησε” τον Ολυμπισμό και την ελευθερία του Πνεύματος, στον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, δεν γίνονται ανεκτές οι εκφράσεις διαμαρτυρίας ανθρώπων που τελούν υπό κατοχή!

Έτσι κατά την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας εν όψει των Χεμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Πεκίνο, Θιβετιανοί ακτιβιστές ξεδίπλωσαν πανώ, διαμαρτυρόμενοι για την Κινέζικη κατοχή της χώρας τους από το 1951!
Κι οι Ελληνικές αρχές, ως ένδειξη δουλοπρέπειας προς τους Κινέζους διοργανωτές, συνέλαβαν τους ακτιβιστές!
Όπως έκαναν και μιά μέρα πριν, στον Βράχο της Ακρόπολης…
Αλήθεια, με ποιά κατηγορία τους συνέλαβαν;
Κι από πότε ο χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας (αλλά και της Ακρόπολης) αποτελεί δημόσιο χώρο στον οποίο απαγορεύονται οι δημόσιες διαμαρτυρίες;
Αλλά και από πότε ο Αθλητισμός που (και όπως) εκφράζεται από την ΕΟΕ, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, δυσανασχετεί με Δημοκρατικά και Ειρηνικά εκφραζόμενες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ανθρώπων που τελούν υπό κατοχή ενός άλλου κράτους;
Σκεφθείτε τι θα γινόταν, όταν στην Ελλάδα είχαμε Χούντα, αν συνελάμβαναν του Έλληνες διαδηλωτές στις χώρες του εξωτερικού. Επειδή όμως η Δημοκρατική Ευρώπη ανεχόταν (και διευκολυνε τότε) τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των Ελλήνων του Εξωτερικού κατά της Χούντας των συνταγματαρχών, το Ελληνικό πρόβλημα έμενε για χρόνια στην δημοσιότητα και ετύγχανε της υποστήριξης των Ευρωπαίων Δημοκρατών.

Σήμερα, τι προσπαθεί να κάνει η χώρα μας;
Η Κινέζικη κατοχή του Θιβέτ είναι γεγονός όσο κι αν οι Ελληνικές αρχές, αθλητικές και αστυνομικές, εμποδίζουν (χωρίς λόγο) να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους οι εξόριστοι Θιβετιανοί.
Απλά, οι Ελληνικές αρχές, σε μιά κίνηση υποτέλειας, αντιδρούν και συλλαμβάνουν χωρίς ουσιώδη λόγο, τους διαμαρτυρόμενους στον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και της Ακρόπολης, αμαυρώνοντας ουσιαστικά το Πνεύμα του Ολυμπισμού, την Ελευθερία και την Δημοκρατία.

Τάκης Γεωργακόπουλος
Γιατρός,
Μέλος ΔΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βορείου Πελοποννήσου.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement