Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΚΙΝΑΛ :”ΝΈΑ ΑΛΛΑΓΗ”-Του Νίκου Σουγλέρη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο πρώην πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ κ Γιώργος Παπανδρέου έφερε τα πάνω κάτω στο ΚΙΝΑΛ με την απόφαση του να είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος στις επόμενες εσωκομματικές εκλογές στις 5 Δεκεμβρίου.

Η ανακοίνωση δεν τάραξε μόνο τους άλλους έξι υποψηφίους αλλά και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπουν ότι το τοπίο αλλάζει. Και αυτό γιατί οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής που σημαίνει πως ενδεχομένως θα προκύψει ανάγκη για Κυβέρνηση συνεργασίας.

Η κίνηση αυτή του κ Παπανδρέου έδωσε σε πολλούς την ευκαιρία να κάνουν πολλές σκέψεις γύρω από την σκοπιμότητα της υποψηφιότητας του αλλά και να θυμηθούν την πολιτική και προσωπική του διαδρομή που είχαν κατά καιρούς σχολιαστεί ως αμφιλεγόμενες και “εναλλακτικές”.

Εγώ αφήνω στην άκρη την προσωπική του ζωή (κατά την διάρκεια της θητείας του ακόμα και ως πρωθυπουργός) με τις ποδηλασίες, τα γυμναστήρια και τα “καγιάκ”. Μπορεί όλα αυτά να αφορούν τον ίδιο, εμάς όμως μας αφορά η πολιτική του διαδρομή. Όλοι θυμόμαστε ότι η πολιτική του ζωή ήταν γεμάτη από πρωτοβουλίες και δράσεις που δεν μπορείς να προσπεράσεις. Ο πολιτικός που διέγραψε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τον άνθρωπο που του έδωσε το δαχτυλίδι της αρχηγίας στο ΠΑΣΟΚ. Είναι το ίδιο πρόσωπο που έβαλε την Ελλάδα στο ΔΝΤ το 2009 ενώ δεν ζήτησε την λύση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο άνθρωπος που αποχώρησε από την πρωθυπουργία το 2011 και εγκατέλειψε το ιστορικό κόμμα που ίδρυσε ο αείμνηστος πατέρας του, Ανδρέας Παπανδρέου. Κατόπιν ίδρυσε το ΚΙΔΗΣΟ αλλά στις εκλογές του 2015 με ένα 2,5% δεν κέρδισε την είσοδο του στην Βουλή με αποτέλεσμα να μην είναι βουλευτής μέχρι το 2019 Σήμερα, 6 χρόνια μετά, είναι βουλευτής Αχαΐας με το ΚΙΝΑΛ αφού επανήλθε στο κόμμα με εντολή της Φώφης Γεννηματά. Είναι ακόμα πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Μετά την αποχώρηση για λόγους υγείας της κ Φώφης Γεννηματά, με μία απρόβλεπτη και εν πολλοίς ακατανόητη απόφαση ζητά να χριστεί και πάλι Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Μετά την αποχώρηση του κ Βασίλη Κεγκέρογλου, που προφανώς δέχεται την πρωτοκαθεδρία του κ Παπανδρέου, οι λοιποί υποψήφιοι είναι πλέον 5 : οι κκ Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Καστανίδης, Γερουλάνος και Χρηστίδης. Ο Γιώργος Παπανδρέου, στην δήλωση ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του, έκανε λόγο για “νέα αλλαγή” με την υπόσχεση για μια “παράταξη μεγάλη και ισχυρή., πρωταγωνιστή και πάλι των εξελίξεων, καταλύτη για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης και ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση.” Γιά να δούμε λοιπόν: το ιστορικό κόμμα που έφτιαξε ο πατέρας του θα το ανανεώσει η θα το κατεδαφίσει εντελώς αυτή τη φορά? Κοντός ψαλμός μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου οπότε και θα έχουμε εικόνα και ήχο για την επόμενη μέρα και το μέλλον του κόμματος αυτού, ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ ή όπως αλλιώς θα το βαφτίσει ο νέος του πρόεδρος

Ροή ειδήσεων

Advertisement