Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Νέος πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαΐας ο Αντώνης Κουνάβης- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ο επιχειρηματίας, δημοτικός σύμβουλος της Πάτρας και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Αντώνης Κουνάβης, είναι από χθες βράδυ ο νέος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας.

Η εκλογή του κ. Κουνάβη «κλείδωσε» αργά το βράδυ με σημαντική διαφορά από τον έτερο υποψήφιο Νίκο Κατσουγκράκη και με σημαντικούς παράγοντες, την πολύ μεγάλη διαφορά που εξασφάλισε στην Τοπική Κέντρου Πόλης, στην Αιγιάλεια, αλλά και στα Καλάβρυτα, ενώ σαφέστατο ήταν το προβάδισμα του, επίσης στη ΔΗΜΤΟ Βόρειου Τομέα.

Στις κάλπες που άνοιξαν στις 8 το πρωϊ και έκλεισαν στις 8 το βράδυ, (δόθηκε παράταση μίας ώρας), επικράτησε απόλυτα ηρεμία και εκτιμάται ότι προσήλθε πάνω από το 60% των εγγεγραμμένων με την αποχή να είναι σημαντική, λόγω και των καιρικών συνθηκών.

ΚΟΥΝΑΒΗΣ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Ο κ. Κουνάβης αργά το βράδυ με γραπτή δήλωση του, ευχαρίστησε όλα τα μέλη που προσήλθαν μαζικά στις κάλπες και απεύθυνε κάλεσμα ενότητας για την αναγέννηση της παράταξης. Ειδικότερα ανέφερε: «Από βάθους καρδιάς, αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσω τα μέλη μας που προσήλθαν μαζικά στις κάλπες, επιβεβαιώνοντας με τη συμμετοχή τους τη δυναμική της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης μας.

Η ανάδειξη μου, ως προέδρου της ΔΕΕΠ Αχαϊας, δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς από την πλευρά μου, ούτε για διθυραμβικές δηλώσεις. Έχω πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που επωμίζομαι ως προς την αναγέννηση της οργάνωσης μας, η οποία θα έλθει με τη συνδρομή όλων. Καμία και κανένας δεν περισσεύει στη μεγάλη προσπάθεια που θα πρέπει να καταβάλλουμε. Ούτε φυσικά ο Νίκος Κατσουγκράκης, τον οποίο συγχαίρω για τον ωραίο αγώνα που έδωσε και τον καλώ να συνδράμει σ’ αυτήν, ως ένα άξιο και ικανό στέλεχος.

Από σήμερα, προχωράμε μαζί, ενωμένοι, για το καλό της παράταξης μας και της Αχαϊας. Σκοπός μας είναι η προώθηση και η ενίσχυση του έργου της κυβέρνησης μας, της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αντίπαλοι μας είναι οι παθογένειες πολιτικών του παρελθόντος, καθώς και τα προβλήματα του τόπου μας, σε συνδυασμό με τις προκλήσεις του μέλλοντος»

 

 

Η ψηφοφορία στην Πάτρα

Ανδρέας Καλεντζώτης στην τοπική Κέντρου Πόλης, Αργύρης Βαγενάς στην τοπική Νότιου Τομέα και Γιάννης Μανέττας στην Τοπική Βόρειου Τομέα, είναι οι νέοι πρόεδροι των τριών τοπικών οργανώσεων της ΝΔ στην Πάτρα. Στο κέντρο πόλης και σε τρία από τα τέσσερα τμήματα, ο Αντώνης Κουνάβης έλαβε 682 ψήφους και ο Νίκος Κατσουγκράκης 222. Στην τοπική Βόρειου Τομέα, προσήλθαν 457 άτομα. Ο Αντώνης Κουνάβης έλαβε 231 ψήφους και ο Νίκος Κατσουγκράκης 231. Στην τοπική Νότιου Τομέα, η καταμέτρηση συνεχιζόταν μέχρι αργά. Όπως είχε γίνει γνωστό, σε ένα από τα τρία εκλογικά τμήματα, ο Νίκος Κατσουγκράκης είχε λάβει 168 ψήφους και ο Αντώνης Κουνάβης 132 ψήφους.

 

ΔΗΜ.Τ.Ο ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ο Βασίλης Σταθακάρος μεγάλος νικητής

 

Oμαλά κύλησε η ψηφοφορία στην Αιγιάλεια με τον νυν πρόεδρο, Βασίλη Σταθακάρο να είναι ο μεγάλος νικητής, λαμβάνοντας περίπου το 60% των ψήφων. Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχιζόταν μέσα μετά τα μεσάνυχτα. Στην πλειοψηφία τους τα μέλη της οργάνωσης (τρεις στους τέσσερις) προτίμησαν την κλασική κάλπη μεταβαίνοντας στο Πολιτιστικό κέντρο (πρώην Δημοτικό Νοσοκομείο) Αιγίου όπου διεξαγόταν από νωρίς το πρωί η ψηφοφορία. Ειδικότερα ψήφισαν 2.200 άτομα περίπου στο σύνολο της οργάνωσης από τα οποία τα έγκυρα ψηφοδέλτια για τη νέα ΔΗΜΤΟ ήταν 2.135.  Στα 1.715 τα έγκυρα ψηφοδέλτια που καταμετρήθηκαν στις κάλπες και 420 ‘άτομα ψήφισαν ψηφιακά.  Λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ είχε καταμετρηθεί το 45% των ψηφοδελτίων στην κάλπη, με το νυν πρόεδρο Βασίλη Σταθακάρο, να διατηρεί σαφές προβάδισμα και να θεωρείται σχεδόν βέβαιη η επανεκλογή του. Στη δεύτερη θέση ήταν ο Φάνης Ραμπαβίλας και στην 3η ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος.

 

ΔΗΜ.ΤΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Επανεκλογή του Νίκου Τσάμη

Στη ΔΗΜΤΟ ΝΔ Καλαβρύτων, με βάση τα τελικά αποτελέσματα στις δύο κάλπες σε Καλάβρυτα και Κλειτορία, επανεκλέγεται πρόεδρος της τοπικής ΔΗΜΤΟ ο Νικόλαος Τσάμης ο οποίος έλαβε συνολικά 285 ψήφους ενώ 95 ψήφους έλαβε ο Νικόλαος Παπαβραμόπουλος.

Στις κάλπες ψήφισαν 390 άτομα, 125 σε Καλάβρυτα και 265 στην Κλειτορία ενώ αναμενόταν να ενσωματωθούν και τα αποτελέσματα της ψηφιακής ψηφοφορίας στην οποία, για τα Καλάβρυτα, τη ΔΗΜΤΟ και τη Νομαρχιακή (ΔΕΕΠ) ψήφισαν πάνω από 200 άτομα.

 

 

 

Ερύμανθος και Δυτική Αχαϊα

Υπενθυμίζεται ότι στις ΔΗΜΤΟ Δυτικής Αχαϊας και Ερυμάνθου, εξελέγησαν οι μοναδικοί υποψήφιοι, Βασίλης Κανελλόπουλος και Ι. Παπακωνσταντίνου. Στον Ερύμανθο ψήφισαν 85 άτομα, με τον κ. Παπακωνσταντίνου να λαμβάνει 77 ψήφους. Ως προς τις εκλογές για τη ΔΕΕΠ, ο Αντώνης Κουνάβης έλαβε 62 ψήφους και ο Νίκος Κατσουγκράκης 18.

Στη Δυτική Αχαια ο Αντώνης Κουνάβης έλαβε 359 ψήφους έναντι 109 του Νίκου Κατσουγκράκη. Στο Αίγιο 851 έλαβε ο Αντώνης Κουνάβης έναντι 500 του Νίκου Κατσουγκράκη

 

Οι ηλεκτρονικές κάλπες

Στην ηλεκτρονική ψηφοφορία συμμετείχαν πάνω από 1500 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες στις ηλεκτρονικές κάλπες επικράτησε ο Νίκος Κατσουγκράκης με 900, περίπου, ψήφους έναντι 600 του Αντώνη Κουνάβη.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Εκκωφαντική απουσία στα προβλήματα»

Κριτική στην απερχόμενη διοίκηση του ΙΣΠ και παρουσίαση των θέσεών τους έκαναν χθες τα μέλη της Ενωτικής Συνεργασίας Ιατρών  

Δημοσιεύθηκε

στις

Με στόχο την αλλαγή των συσχετισμών στον Ιατρικό Σύλλογο, με θέσεις και προτάσεις που στοχεύουν στην αναβάθμιση του θεσμικού του ρόλου αλλά και πρωτοβουλίες στην τοπική κοινωνία κατέρχεται στις εκλογές της 16ης Οκτωβρίου η «Ενωτική Συνεργασία Ιατρών (ΕΣΙ)», παράταξη που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ.

Τα παραπάνω ανέφεραν ο εκπρόσωπος της παράταξης Τάκης Γεωργακόπουλος και οι υποψήφιοι, Κωνσταντίνα Κουλούρη, Γρηγόρης Μαρκέτος και Δημήτρης Κωστακιώτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χθες στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου, παρουσιάζοντας αναλυτικά το πλέγμα των διεκδικήσεών τους.

«Συμμετέχουμε στις εκλογές με αίσθημα ευθύνης έναντι του έργου των γιατρών, ως ένδειξη αναγνώρισης αλλά και με διάθεση διεκδίκησης να ασκεί ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας με αποτελεσματικότητα τον θεσμικό και τον συνδικαλιστικό του ρόλο επ’ ωφελεία του γιατρού και των πολιτών” ανέφερε ο εκπρόσωπος του συνδυασμού, διευθυντής ΕΣΥ Τάκης Γεωργακόπουλος, ασκώντας κριτική στην πλειοψηφία του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, αναφέροντας πως «θεωρούμε πως δεν άσκησε το ρόλο τους προς όφελος των γιατρών, αλλά επιδόθηκε μόνο σε δημόσιες σχέσεις».

Σημείωσε πως στόχος της ΕΣΙ είναι να καταστεί ο Σύλλογος «μαχητικός, διεκδικητικός και αποτελεσματικός και όχι απλά εκδοτήριο ανακοινώσεων» και σημείωσε πως «οραματιζόμαστε ένα διαφορετικό αύριο για κάθε γιατρό, με σύγχρονη ιατρική εκπαίδευση προπτυχιακή κυρίως και μεταπτυχιακή. Αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε την πολιτική που θέλει να παραδώσει τις δημόσιες δομές υγείας στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Αντιστεκόμαστε σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει τα δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικές επιχειρήσεις αγοραίου ανταγωνισμού και αγωνιζόμαστε για να προστατεύσουμε τους αυταπασχολούμενους γιατρούς από την απειλή εγκλωβισμού τους στα επιχειρηματικά λόμπυ, τις αλυσίδες ιατρικών εργαστηρίων και την εξουθενωτική οικονομική αφαίμαξή τους από τον ΕΟΠΥΥ», ενώ τόνισε –μεταξύ άλλων- πως μέλημά τους είναι η ανάπτυξη του δικτύου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με συμμετοχή των όλων των γιατρών στο σύστημα συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, στηλιτεύοντας τον θεσμό του προσωπικού γιατρού και τη μη κάλυψη του παιδικού πληθυσμού.

Για «εκκωφαντική απουσία» του Ιατρικού Συλλόγου από τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν γιατρούς και πολίτες έκανε λόγο η ιατρός –ενδοκρινολόγος Κωνσταντίνα Κουλουμπή.

Ανέφερε πως «η πανδημία κατέδειξε πως το δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας αποτελεί βασικό πυλώνα, το οποίο χρειάζεται στήριξη διότι πάσχει προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω», υπογραμμίζοντας πως ο ΙΣΠ δεν ύψωσε φωνή αντίστασης στα μεγάλα προβλήματα, όπως της αποψίλωσης προσωπικού από το ΕΣΥ, ούτε στα ζητήματα ποιότητας ζωής της πόλης που έχουν άμεση επίπτωση στην δημόσια υγεία.

Ο Γρηγόρης Μαρκέτος, διευθυντής ΕΣΥ, παιδίατρος υπογράμμισε πως «στις εκλογές αυτές καλούμαστε να επιλέξουμε την ιατρική αξιοπρέπεια και το δυνάμωμα του ΕΣΥ» ασκώντας κριτική στις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού που «προσπαθούν να διαλύσουν τη δημόσια υγεία». Ανέφερε πως «τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας καταρρέουν ενώ τα ιδιωτικά κέντρα αργοπεθαίνουν αβοήθητα».

«ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ»

Ο Δημήτρης Κωστακιώτης ανέφερε πως «η παράταξη ΕΣΙ έχει έντονο πολιτικό χαρακτήρα και εκφράζει και τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο των Ιατρικών Συλλόγων» και εξαπέλυσε βολές κατά της παράταξης Μαστοράκου λέγοντας πως «όλα τα χρόνια κινείται ως ανεξάρτητη παράταξη μέχρι το βράδυ του αποτελέσματος των εκλογών, όπου αναφέρεται πως νίκησε η ΝΔ και στον τοπικό Σύλλογο και στον Πανελλήνιο».

Αναφέρθηκε, επίσης στο θεσμό του προσωπικού γιατρού λέγοντας πως «μετατράπηκε σε βάσανο η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών στον προσωπικό γιατρό με αποτέλεσμα ο κόσμος να ταλαιπωρείται»

ΕΛΕΝΗ Α. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Tα εφημερεύονται φαρμακεία (5/10)

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΕΤΑΡΤΗ 05-10-22

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΔΙΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

14:00-21:00: Διαμαντοπούλου Γεωργία Φωκαίας 17 – Πλατεία Ελευθερίας, Ζιώβας Μιχαήλ Έλληνος Στρατιώτου 69 και Κύπρου, Κωταντούλα Άλκηστη Κορίνθου 10-12, Μπαρούση Άννα Κορίνθου 334 (μετά την Παπαφλέσσα), Παπαναούμ Μύριαμ Σοφοκλέους 5 & Ηρώων Πολυτεχνείου (πλησίον Μασούτη), Φιλίππου Δημήτριος Κανακάρη 80.

 

ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ

21:00-02: Ζερδέλη Εύα Ερμού και Κανακάρη, Θεοφιλάτος Παναγιώτης Κορίνθου – Πλατεία Γεωργίου.

02:00-.8:00 πρωί: : Θεοφιλάτος Παναγιώτης Κορίνθου – Πλατεία Γεωργίου

 

ΜΕΣΣΑΤΙΔΑ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

14:00-22:30: Κούτρας Κωνσταντίνος Δημοκρατίας 202 (Οβρυά).

 

ΡΙΟ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

14:00-22:30: Λουκά Μαρία Αθηνών 18 – Ρίο.

 

ΠΑΡΑΛΙΑ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

14:00-22:30 Λαμπροπούλου Αγγελική Αγ. Κωνσταντίνου 110 & Πλάτωνος (Μιντιλόγλι).

 

ΒΡΑΧΝΕΪΚΑ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

14:00-17:00&17:00-21:00: Μπούσια Φωτεινή Π.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου (Τσουκαλέικα).

 

ΔΥΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

14:00-08:00: Τουμπουλης Γεώργιος Αγ. Ιωάννου Προδρόμου 93 (Κάτω Αχαΐα).

 

ΛΑΠΠΑ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

14:00-22:30: Σπυρόπουλος Ευστάθιος.

 

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

14:00-22:30: Πεντζιάς Σωτήρης Καλλιμάνη 18.

 

ΝΕΟΣ ΕΡΙΝΕΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

14:00-17:00&17:00-21:00 : Δακορωνιάς Βασίλειος Καμάρες.

 

 

 

 

.

.

.

 

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πέθαναν και κηδεύονται την Πέμπτη (6/10)

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Τον αγαπημένο μας

ΑΝΤΩΝΙΟ ΒΕΡΡΑ

(ΕΤΩΝ 91)

Κηδεύουμε την  Πέμπτη 6-10-2022 και ώρα 5 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Κοιμητηρίου Λεύκας Πατρών.

Η σύζυγος: Θεοδώρα. Τα παιδιά: Αγγελική Βέρρα, Αλεξάνδρα και Δημήτριος Βουτυρης, Αναστασία Βέρρα. Τα εγγόνια: Ανδρέας, Ελένη, Αντώνιος, Θεοδώρα, Νικόλαος, Ιωάννης. Τα αδέλφια: Δήμητρα (χήρα) Αναστ. Βέρρα, Μάρθα (χήρα) Βασ. Βέρρα, Χαρίκλεια (χήρα) Ασ. Καρακάση, Κρυσταλλία (χήρα) Χρηστ. Χρυσανθακοπούλου, Αθανασία και Ευάγγελος Διαμαντάτος, Δημήτριος και Αδαμαντία Μπιθέλη. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.

ΓΙΑΝΝ. ΛΥΡΑΣ. Αγίας Τριάδος 25 (πλησίον Πέντε Δρόμων), Πάτρα. Τηλ.: 2610-337.126, 340.873, κιν.: 6932-318.103, fax: 2610-340.871, e-mail: [email protected]

 

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΣΥΝΟΔΗ ΔΗΜ. ΜΑΡΑΓΚΟ

(ΕΤΩΝ 45)

Κηδεύουμε την Πέμπτη 6-10-2022 και ώρα 4 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Πατρών. Η ταφή θα γίνει στο Α΄ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών.

Η σύζυγός του: Αλεξάνδρα. Τα παιδιά του: Στέλλα, Μπέμπης. Οι γονείς του: Δημήτριος και Στέλλα Μαραγκού, Ηλίας Καϊπαλέξης, Ευτυχία Ευθυμάκη. Η αδελφή του: Κυριακή. Οι θείοι του. Τα ανίψια του. Οι λοιποί συγγενείς.

Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

Την πολυαγαπημένη μας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (χήρα) ΧΡ. ΜΠΑΡΑΚΟΥ

(ΕΤΩΝ 72)

Κηδεύουμε την Πέμπτη 6-10-2022 και ώρα 4 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Α΄ Δημοτικού Νεκροταφείου Πατρών.

Τα παιδιά της: Φεβρωνία και Λεωνίδας Σπανός, Μιχαλίτσα και Σταύρος Μπούνιας, Διαμαντής και Όλγα Μπαράκου, Γεράσιμος και Βικτωρία Μπαράκου, Ευθαλία και Νικόλαος Γιδιάρης, Παναγιώτης και Παρασκευή Μπαράκου. Οι αδελφές: Ακριβή (χήρα) Απολ. Καβαλλιεράτου, Ιουλία (χήρα) Νικ. Καβαλλιεράτου. Οι εγγονοί. Οι δισέγγονοι. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΣΑΜΙΩΤΗ. Πανεπιστημίου 83, Ζαβλάνι (πλησίον Α΄ Νεκροταφείου Πάτρας), τηλ.: 2610-454.184, fax: 2610-450.732, κιν.: 6944-320.495, τηλ.: 2610-455.151. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

 

Την αγαπημένη μας

ΔΙΟΝΥΣΙΑ (χήρα) ΣΩΤ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

(ΕΤΩΝ 82)

Κηδεύουμε την Πέμπτη 6-10-2022 και 4 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Βαλμαντούρας Δήμου Ερυμάνθου.

Τα παιδιά της: Κωνσταντίνος και Πηνελόπη Γιαννακοπούλου, Νικόλαος και Αντωνία Γιαννακοπούλου, Γεώργιος και Δήμητρα Γιαννακοπούλου. Οι αδελφοί. Οι εγγονοί. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών και Μνημοσύνων ΜΙΧΑΗΛ ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ. Γεωργίου Παπανδρέου 73 (πρώην Καλαβρύτων). Τηλ.: 2610-342.446, κιν.: 6974-761.782, 6974-761.783. e-mail: [email protected]. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα