Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ερασιτεχνικό

Μίλησε η «άσπρη» βούλα (Ολα τα Φ.Α. του Α’ ομίλου της Α’ Κατηγορίας)

Δημοσιεύθηκε

στις

Πέντε πέναλτι καταλογίστηκαν στο παιχνίδι του Ίκαρου Πετρ. με τον Δία που έληξε με το «αγγλικό» 4-4 -Νίκη πρωτιάς για την Αχαϊκή- Εύκολα ο Ριόλος

 

Την παράσταση έκλεψε ο ρέφερι της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ίκαρο Πετρωτού και τον Δία, Στέφανος Μαχαίρας για την 5η αγωνιστική στον Α΄ όμιλο της Α΄ Κατηγορίας. Η εν λόγω αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με 4-4 και ο ρέφερι καταλόγισε πέντε πέναλτι ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Γιώργου Ζαχαρόπουλου στο παιχνίδι Ζήρια – Αίας Πατρών πριν από 17 χρόνια για το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας. Από τα πέντε πέναλτι λοιπόν τα τέσσερα βρήκαν στόχο με τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις.

Η Αχαϊκή την ίδια ώρα πήρε ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο» εντός έδρας πιάνοντας την πρώτη θέση του ομίλου. Τα «καναρίνια» του Γιώργου Λαγού στο ντέρμπι με την Δόξα Παραλίας επικράτησαν με 1-0 παίρνοντας την 4η νίκη τους στο πρωτάθλημα και πέρασαν πρώτα στον βαθμολογικό πίνακα.

Από την άλλη το Λιμνοχώρι που είχε το απόλυτο μέχρι και την 4η αγωνιστική γνώρισε την πρώτη του ήττα, εκτός έδρας με 2-1 από τον Αστέρα Τσουκαλεΐκων.

Στο ντέρμπι του «κάμπου» ο Πανμοβριακός πέρασε εύκολα από το γήπεδο των Νιφορεΐκων καθώς επικράτησε με 4-1 της τοπικής Δόξας. Το συγκρότημα του Ντίνου Σπυρόπουλου σημείωσε την 3η του νίκη στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 10 βαθμούς.

Τέλος, ο Αχαιός δεν χρειάστηκε να ιδρώσει αυτή την αγωνιστική για να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Το συγκρότημα του Σοφοκλή Παναγόπουλου στην ουσία πραγματοποίησε το ρεπό του αφού η Δόξα Χαλανδρίτσας έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα και άκοπα έφτασε τους 7 βαθμούς.

 

 

Ο MVP

Την στήλη του mvp αυτή την αγωνιστική κλέβει ο Νίκος Μπουρλάκης της Αχαϊκής. Ο έμπειρος άσος σημείωσε το μοναδικό τέρμα των κιτρινόμαυρων όπου έμελε να δώσει και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του. Η Αχαϊκή με αυτή τη νίκη «πάτησε» κορυφή στον πρώτο όμιλο της Α΄ Κατηγορίας.

 

Εύστοχος και στα τρία

Πολλά τα γκολ αλλά και τα πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής Στέφανος Μαχαίρας στην αναμέτρηση του Ίκαρου Πετρωτού με τον Δία (4-4). Ο Γιάννης Γαβριήλ σημείωσε τα 3 από τα 4 τέρματα της ομάδας του από τα οποία προήρθαν από τα 11 βήματα. Δηλαδή ο Γαβριήλ ήταν εύστοχος και στα τρία πέναλτι που εκτέλεσε, φτάνοντας τα 5 γκολ τη φετινή περίοδο.

Να σημειωθεί ότι ο Γαβριήλ είναι προπονητής στις ακαδημίες του Δαβουρλή απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και κατέχει δίπλωμα Uefa B.

 

ΙΚΑΡΟΣ ΠΕΤΡΩΤΟΥ-ΔΙΑΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ, 4-4

ΓΚΟΛ: 11’ Καλομοίρης, 25’ πεν. 38’ πεν. 74’ πεν. Γαβριήλ – 21’ Σταθόπουλος, 33’ πεν. 84’ Ζησιμόπουλος, 61’ Παπανικολόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στέφανος Μαχαίρας

ΧΑΜ. ΠΕΝΑΛΤΙ: 50’ Β. Παναγιωτόπουλος (απέκρουσε ο Μπούμπουκας).

ΙΚΑΡΟΣ Π. (Α. Σταθόπουλος): Μπούμπουκας, Δρογγίτης (58’ Καγιάφας), Καλομοίρης, Μακρόπουλος, Γ. Δημόπουλος, Κουτρόπουλος, Παναγιωτακόπουλος, Τσάμης (56’ Τσουραμάνης), Κοντογεωργόπουλος (80’ Λαμπρόπουλος), Ταγάρας (65’ Διαμαντόπουλος), Γαβριήλ.

ΔΙΑΣ ΣΑΡ. (Χ. Ξυπολιάς): Κωστούλιας, Παπανικολόπουλος, Μαρκεζίνης (82’ Καπερώνης), Σταθόπουλος, Νικολάου (46’ Κοτσής), Ζησιμόπουλος, Μαλτέζος, Στρέκλας (46’ Σπαθάρας), Δ. Παναγιωτόπουλος, Γκολφινόπουλος, Β. Παναγιωτόπουλος.

 

ΑΧΑΪΚΗ-ΔΟΞΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ, 1-0

ΓΚΟΛ: 71΄Μπουρλάκης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάννης Πράνταλος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 84΄ Κατσίνας

ΑΧΑΪΚΗ (Γ. Λαγός): Σταθόπουλος, Α. Αγγελόπουλος (68΄ Τσεγγενές), Σαν Φιλίππο, Κατσίνας, Δημ. Αγγελόπουλος, Βαλογιάννης, Μούζος (85΄ Χρυσανθόπουλος), Γκοτσόπουλος (68΄ Μπίκος), Λαζανάς, Μπουρλάκης, Καζαντζής.

ΔΟΞΑ ΠΑΡ. (Θ. Λαμπρόπουλος – Γ. Γεωργιτσόπουλος): Χιωτέλης, Δημακόπουλος, Πυρρής, Λαζανάς, Νίκας, Κανελλακόπουλος, Τσιβγενίδης (75’ Σόλας), Στάμος (63’ Χιόνης), Σοφούλης (55’ Σιδέρης), Φωτόπουλος, Βέρρας.

 

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΪΚΩΝ-ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ, 2-1

ΓΚΟΛ: 13’ Β. Τογατζής, 38’ Κατσαρός – 4’ Γκότσης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Αθανασόπουλος

ΔΟΚΑΡΙ: 63’ Μπίστιχας

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΪΚΩΝ (Α. Χαρακίδας): Σουτζόγλου, Θεοδωρόπουλος (75’ Βασιλόπουλος), Κράγια, Κολλαΐτης, Β. Τογατζής, Παπαγιαννόπουλος (61’ Τζώλλας), Σολωμός, Κατσαρός (61’ λ.τ. Θωμάς), Νάνος (85’ Κανελλόπουλος), Καραχάλιος, Μπίστιχας (85’ Τσεκούρας).

ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ (Α. Πετρόπουλος): Δρόσος, Γερασιμόπουλος, Κωστούρος (46’ Καρίτσας), Μούζος, Τζίμας, Λιβάνης, Π. Νιφόρας (77’ Μπρακατσέλος), Α. Βλάχος (46’ Κυριακόπουλος), Γκότσης, Μαντάς, Ν. Βλάχος (88’ Γ. Νιφόρας).

 

ΔΟΞΑ ΝΙΦΟΡΕΪΚΩΝ-ΠΑΝΜΟΒΡΙΑΚΟΣ ΡΙΟΛΟΥ, 1-4

ΓΚΟΛ: 60΄ Μπακάλης-19′ πεν. Γραμματικόπουλος, 22′ αυτ. Β. Γεωργίου, 45′ Οικονομόπουλος, 68’ Κυριαζόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Παπαδόπουλος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:-

ΔΟΞΑ (Α. Κίκινας): Τακόπουλος, Β. Γεωργίου (68΄ Γεωργόπουλος), Ανδρικόπουλος, Νταλάπας, Παπαδόπουλος (39΄ Π. Γεωργίου), Κοσιώνης (46΄ Μαγκαφάς), Βρύνιας, Καρέλας, Ταπεινός, Χρυσανθόπουλος (74΄ Νικολόπουλος), Μπακάλης.

ΠΑΝΜΟΒΡΙΑΚΟΣ (Ν. Σπυρόπουλος): Μανουσιάδης, Π. Κάτσενος (79΄ Κανελλόπουλος), Μπακατσέλος, Διακάτος, Κυριαζόπουλος, Κοκκίνης, Λιάκος, Αθανασόπουλος (71΄ Μάλαμας), Γραμματικόπουλος Γ. (79΄ Κατριμπούζας), Οικονομόπουλος (79΄ Γκοτσούλιας), Σοφιανός (63΄ Αρ. Κάτσενος).

 

 ΑΧΑΙΟΣ-ΔΟΧΑ ΧΑΛ. α.α. 3-0

Ο Αχαιός δεν αγωνίστηκε στην 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας αφού η Δόξα Χαλανδρίτσας τελικά παρά το ότι δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα δεν κατάφερε να ενεργοποιηθεί και έτσι χάνει τους τρεις βαθμούς της νίκης στα χαρτιά. Ο προπονητής της ομάδας Σ. Παναγόπουλος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον αντίπαλο της επόμενης αγωνιστικής που είναι η Δόξα Παραλίας.

 

 ΑΠΟΤΛΕΣΜΑΤΑ

 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ίκαρος Πετρ. – Δίας 4-4

Αστέρας Τσουκ. – Λιμνοχώρι 2-1

Δόξα Νιφ. – Πανμοβριακός 1-4

Αχαϊκή – Δόξα Παρ. 1-0

Αχαιός – Δόξα Χαλ. α.α. 3-0

 

ΕΠΟΜΕΝΗ

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Δόξα Παρ. – Αχαιός

Πανμοβριακός – Δόξα Χαλ.

Λιμνοχώρι – Αχαϊκή

Δίας – Δόξα Νιφ.

Αστέρας Τσουκ. – Ίκαρος Πετρ.


Ροή ειδήσεων

Advertisement