Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Κλείδωσε» η καθαρή νίκη του Α. Κουνάβη με ποσοστό που ξεπερνάει το 60%

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ποσοστό που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα ξεπερνάει το 60% εκλέγεται νέος πρόεδρος της ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) Αχαΐας, ο Αντώνης Κουνάβης, ενώ η πλήρης και αναλυτική καταμέτρηση, τόσο για τη ΔΕΕΠ όσο και για τις Τοπικές Οργανώσεις συνεχιζόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ.

Η καταμέτρηση αναμενόταν να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ και αφορούσε κυρίως τις δύο πιο πολυπληθείς οργανώσεις της προχθεσινής εκλογικής αναμέτρησης, δηλαδή το Νότιο Τομέα Πατρών και την Τοπική Οργάνωση Αιγιάλειας, προκειμένου να υπάρχει σαφής εικόνα, τόσο για το πώς εξελίχθηκε η σταυροδοσία για το 15μελές της ΔΕΕΠ, όσο και για τα μέλη των Τοπικών Οργανώσεων.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, με τη συμμετοχή να κυμαίνεται τελικά στα υψηλά επίπεδα του 70% περίπου (δεδομένων και των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν την περασμένη Κυριακή), η επικράτηση του κ. Κουνάβη έναντι του έτερου υποψηφίου προέδρου, Νίκου Κατσουγκράκη, είναι απολύτως ξεκάθαρη.
ΚΑΤΣΟΥΓΚΡΑΚΗΣ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΔ
Το γεγονός εξάλλου αναγνωρίστηκε και από τον κ. Κατσουγκράκη, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας είχαν έναν αδιαμφισβήτητο νικητή: τους φίλους και τα μέλη της μεγάλης Φιλελεύθερης Παράταξης, οι οποίοι με την αθρόα προσέλευσή τους στις κάλπες έστειλαν ένα διττό μήνυμα: αφενός σαφή επιδοκιμασία στην Πολιτική της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφετέρου ισχυρή εντολή για την ανανέωση των τοπικών κομματικών οργανώσεων. Θέλω να ευχαριστήσω τα χιλιάδες μέλη της Νέας Δημοκρατίας τα οποία ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο αυτών των εκλογών και να συγχαρώ το νέο πρόεδρο της ΔΕΕΠ Αχαΐας Αντώνη Κουνάβη, για τον αγώνα που δώσαμε σε συνθήκες αμοιβαίου σεβασμού και ενότητας. Από σήμερα ξεκινά η προσπάθεια για την δημιουργία μιας Διοικούσας Επιτροπής η οποία θα αποτελεί ζωντανό κύτταρο της Κοινωνίας, με όρους καινοτόμους και προοδευτικούς, σύμφωνα με τις αρχές & τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας.
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Σημειώνεται ότι τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να καθαρογραφούν και να αποσταλούν σήμερα στην κεντρική διοίκηση της ΝΔ, η οποία θα κάνει και την επίσημη ανακήρυξή τους.

Τα αποτελέσματα για την προεδρία της ΔΕΕΠ

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Α. ΚΟΥΝΑΒΗΣ Ν. ΚΑΤΣΟΥΓΚΡΑΚΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ: 1156 471
ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: 295 199
ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ(*): 387 502
ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ: 62 24
ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ (*): 850 530
ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: 353 110
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: 401 183

ΣΥΝΟΛΟ: 3504 2019

(*) Στις τοπικές του Νότιου Τομέα και της Αιγιάλειας δεν είχαν ενσωματωθεί μέχρι χθες το βράδυ τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής κάλπης

Ποιοι προηγούνται στη σταυροδοσία για τα μέλη ΔΕΕΠ

Σε ότι αφορά την σταυροδοσία για τα μέλη της ΔΕΕΠ στις 5 από τις 7 οργανώσεις (χωρίς την Τοπική Νότιου Τομέα και Αιγιάλειας) σε αυτή προηγούνταν: Ο Κώστας Ρηγόπουλος με 1096 ψήφους, η Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου με 894 ψήφους, ο Ρήγας Θανασάς με 814 ψήφους, η Αγγελική Σταματάκη με 798 ψήφους, ο Νίκος Σύφαντος με 644 ψήφους, ο Νίκος Καρακίτσος με 632 ψήφους, η Φωτεινή Καλαντζή με 568 ψήφους, η Αγγελική Μοσχοπούλου με 556 ψήφους, η Μαρία Κυριακοπούλου με 473 ψήφους και ο Σπύρος Σπυρόπουλος με 446 ψήφους.

 

(ΦΩΤΟ: kalentzotis andreas / Foto)

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

87 τόνοι νερού σε έξι ώρες!-Έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του Χ. Μπονάνου χθες για τις πλημμύρες στη Δυτ. Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Έκτακτη σύσκεψη για τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Δυτική Αχαΐα και τις ζημιές που έχουν προκληθεί, πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς, η Επιστημονική Συνεργάτιδα του Αντιπεριφερειάρχη, Ουρανία Σπυρίδωνος, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας, Αριστοτέλης Κορκός, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας, Παναγιώτης Φλωράτος, ο Προϊστάμενος  Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας, Παναγιώτης Γουναρόπουλος και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αχαΐας, Ιωάννης Μπάφας.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, αφού ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο, ζήτησε με έγγραφό του να κηρυχθεί η πληγείσα περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Επίσης, από τους παρόντες ανιχνεύθηκαν οι αιτίες των πλημμυρικών φαινομένων και αφενός επισημάνθηκε ότι (σύμφωνα με τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού Αράξου) έπεσαν 87 τόνοι νερού σε έξι ώρες, γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ενώ αφετέρου, υπήρξαν μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την ανεπάρκεια των τεχνικών έργων της σιδηροδρομικής γραμμής, εγκλωβίζοντας τα νερά στις παρακείμενες εκτάσεις. Επιπλέον, οι μικρές διατομές στη διαδρομή ρεμάτων και ποταμών, ήσαν πρόσθετα στοιχεία που συνετέλεσαν στα πλημμυρικά φαινόμενα.

Σε πρώτο επίπεδο, αποφασίστηκε να ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών από τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και της Περιφέρειας προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων. Παράλληλα, στην περιοχή με απόφαση του κ. Μπονάνου , δρουν τουλάχιστον πέντε (5) ιδιώτες εργολάβοι, με στόχο να παρεμβαίνουν άμεσα όπου υφίσταται ανάγκη.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Η ωραία κοιμωμένη το ’σκασε!» στο θέατρο «Act»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η παιδική σκηνή του θεάτρου «Act» παρουσιάζει την ολοκαίνουργια θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους «Η ωραία κοιμωμένη το ’σκασε!» βασισμένη στο γνωστό παραμύθι των Αδερφών Γκριμ το οποίο με τη σειρά του βασίζεται σε ένα διήγημα του Σαρλ Περώ που περιλαμβάνεται στο βιβλίο «Ιστορίες της μαμάς μου της χήνας». Η παράσταση κάνει πρεμιέρα αύριο στις 12 το μεσημέρι και θα ανεβαίνει κάθε Κυριακή, ενώ προβλέπονται ειδικές παραστάσεις για σχολεία τις καθημερινές, κατόπιν συνεννόησης με την Γεωργία Ηλιοπούλου στα τηλέφωνα 6944379220 – 2610439637.

Με καταιγιστικό χιούμορ και χαρούμενα τραγούδια η παράσταση αφηγείται μια φρέσκια εκδοχή του κλασικού παραμυθιού. Μέσα από συμβολισμούς και μεταφορές αποπειράται να υπενθυμίσει στους μεγάλους τη μαγεία της παιδικότητας και να μιλήσει στα παιδιά, με πολύ διασκεδαστικό τρόπο, για την αληθινή αγάπη και για την αξία του να βρίσκει κανείς το δικό του εαυτό όσο ξεχωριστός κι όσο διαφορετικός κι αν είναι.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Γεωργία Ηλιοπούλου, το κείμενο και τους στίχους των τραγουδιών ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση ο Διονύσης Μπάστας. Η σκηνογραφία και τα κοστούμια είναι της Μαρίας Βασιλάκη, η κινησιολογία και οι χορογραφίες της Μαριμίλλης Ασημακοπούλου και οι θεατρικοί φωτισμοί του Ιωάννη Αναστασόπουλου.

Όπως αναφέρει η σκηνοθέτις «μπορούν οι πριγκίπισσες να ’ναι γενναίες και οι πρίγκιπες πεντάμορφοι; Πώς είναι μια πριγκίπισσα στο μυαλό μας; Όμορφη, γλυκιά και λουλουδένια, απαλή και μεταξένια; Τι συμβαίνει όμως αν η πριγκίπισσα αυτή είναι διαφορετική; Αν της αρέσουν τα πατίνια και τα παγωτίνια; Αν φοράει παντελόνια και κρεμιέται απ’ τα μπαλκόνια; Αν θέλει να ταξιδεύει και τον κόσμο να μαθαίνει; Αν οι πρίγκιπες την κοιμίζουν και τα βατράχια της μοσχομυρίζουν;

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

Τι πρέπει να κάνει ένας πρίγκιπας για να κατακτήσει μια πριγκίπισσα; Ως πού θα φτάσει; Θα ’ναι ήρωας; Ωραίος; Έξυπνος; Γενναίος; Μήπως θα ‘ναι αυτός που θ’ ακούσει την καρδιά της και τα όνειρά της; Πώς είναι να ‘χεις για γονείς δύο Βασιλείς; Τα άγχη, οι αγωνίες έχουν διαφορά αν το κεφάλι σου κορόνα φορά; Αν το βασίλειο μάλιστα είναι και μαγικό και πάει η κατάρα σύννεφο, είναι να είσαι ποτέ χαλαρός και ήρεμος; Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν γρήγορα, ας μάθουμε ν’ αγαπάμε τον εαυτό μας και τους άλλους όπως πραγματικά είμαστε. Όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι είμαστε ίσοι».

Παίζουν και τραγουδούν: Άννα Ζιάκκα, Γιώργος Κομνηνόγλου, Νικόλας Τσίχλας, Μαίρη Χρυσανθακοπούλου.

Εισιτήρια: 7€ (παιδικό) 8€ (ενηλίκων). Προπώληση: viva.gr

Πληροφορίες: 2610272037 – 6936122263.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Στην Ομοσπονδία Τριτέκνων ο Δημήτριος Μπαρμπούνης – Ποιοί εξελέγησαν στο νέο Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας εξελέγη ο Δημήτριος Μπαρμπούνης, επί σειρά ετών πρόεδρος του ΔΣ τριτέκνων της Δυτικής Αχαΐας.

Σήμερα προσήλαθν στις κάλπες τα μέλη του Συλλόγου και εξελέγησαν νέα πρόσωπα, ως εξής:
Σκετζου Κωνσταντίνα
Λοτσάρη Αργυρώ
Δριμαλας Θεόδωρος
Παναγοπούλου Αδαμαντία
Νιφορα Παναγιώτα
Καρυωτης Γεώργιος
Λιακεα Ελένη
Ελεγκτική επιτροπή
Κάνιστρας Βασίλειος
Παναγιωτόπουλος Ανδρέας
Για την ΟΠΟΤΤΕ ( Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδος ) εξελέγη ο Μπάρμπουνης Δημήτριος
Το νέο ΔΣ θα συνέλθει σε σώμα τις επόμενες ημέρες

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Περισσότερα
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα