Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γυναίκα και πολιτικός με αδάμαστη ψυχή-Υπεράνω κομμάτων και χρωμάτων σύσσωμη η Αχαΐα αποχαιρετά τη Φώφη Γεννηματά

Published

on

Η δημοκρατική γη της Αχαΐας αποχαιρετά σύσσωμη την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα της στην πολιτική ζωή του τόπου.

Η Φώφη Γεννηματά, ως γυναίκα, αλλά και ως πολιτικός με την αδάμαστη ψυχή της, την ταπεινότητα, την αξιοπρέπεια, το ήθος και την εντιμότητά της κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό ακόμη και των πολιτικών της αντιπάλων. Μία κατάκτηση που θα την ακολουθεί στην αιωνιότητα…

Η Φώφη Γεννηματά είχε επισκεφθεί την Αχαΐα, στις 4 Αυγούστου, στο πλαίσιο περιοδείας της στις πυρόπληκτες περιοχές των Δήμων Αιγιάλειας και Ερυμάνθου. Κανείς τότε δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα ήταν η τελευταία φορά που θα βρισκόταν σε μία περιοχή που πάντα αγαπούσε και είχε σε προτεραιότητα.
Βουλευτές, πολιτικοί και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων εξέδωσαν συλλυπητήρια μηνύματα, έχοντας μόνο έναν καλό λόγο για τη Φώφη Γεννηματά.

Γ. Παπανδρέου: Έχασα έναν δικό μου άνθρωπο

Ο βουλευτής Αχαΐας, Γιώργος Παπανδρέου σε δήλωσή του, αναφέρει «η Φώφη Γεννηματά, πάλευε όλα αυτά τα χρόνια μέχρι την τελευταία στιγμή με απίστευτη γενναιότητα για την Παράταξη, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, όπως ο πατέρας και η μητέρα της. Με τη Φώφη δεν ήμασταν μόνο συναγωνιστές. Μοιραστήκαμε πολλές χαρούμενες και πικρές στιγμές της ζωής και της πολιτικής. Έχασα έναν δικό μου άνθρωπο. Της οφείλουμε σεβασμό. Να εμπνευστούμε από την αξιοπρέπεια και τη σοβαρότητα που έδειξε η ίδια στη ζωή και την πολιτική της διαδρομή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στον Ανδρέα, την Αιμιλία, τον Γιώργο και την Κατερίνα».

Κ. Σολωμού: Ανεκτίμητη προσφορά

Η τομεάρχης Υγείας του ΚΙΝΑΛ, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, Κατερίνα Σολωμού, δήλωσε «βαριά θλίψη προκαλεί σε όλους μας ο θάνατος της προέδρου του Κινήματος μας Φώφης Γεννηματά. Η απουσία της, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην παράταξή μας, αλλά και στον πολιτικό κόσμο γενικότερα. Έδωσε μια νέα μάχη με γενναιότητα, όμως αυτή τη φορά δεν βγήκε νικήτρια.
Η τεράστια προσφορά της στη δημοκρατική παράταξη και στον τόπο, θα μείνει ανεκτίμητη. Θα λείψει σε όλους μας, ειδικά σε όσους είχαμε την τιμή να την γνωρίσουμε, να συνεργαστούμε μαζί της και να μας εμπιστευθεί. Δεν θα μπορούσα να ξεχάσω την αγωνία της, όλους αυτούς τους μήνες για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και την αντιμετώπιση της. Την αγωνία της, για το σύστημα υγείας και την αντοχή του και τις συνεχείς συνεδριάσεις και τηλεδιασκέψεις με τους υπεύθυνους υγείας του ΚΙΝ.ΑΛ. και με γιατρούς σε όλη την Ελλάδα με στόχο την βελτιστοποίηση των υπηρεσιών υγείας για κάθε περιοχή, ξεχωριστά. Αγαπημένη Φώφη θα μας λείψεις».

Σκανδάμης: Πάντα μαζί μας

Με δήλωσή του ο Μαρίνος Σκανδάμης, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο Κίνημα Αλλαγής, εκφράζει την οδύνη του για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. “Δε νομίζω ότι βρίσκει κανείς τρόπο να περιγράψει τα συναισθήματά μας. Μια μαχήτρια της ζωής, ένας ηθικός, ευγενής και οραματικός άνθρωπος, η Πρόεδρος που ανέλαβε την παράταξη στα δυσκολότερα χρόνια και την θωράκισε με πολιτική πίστη και αξιοπρέπεια. Και για την οικογένειά της βέβαια, μια μοναδική μητέρα και σύζυγος. Ο Θεός να δίνει δύναμη στους δικούς της και εμείς, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να κρατάμε τη μνήμη της άσβεστη για τα όσα προσέφερε στην Ελλάδα. H Φώφη είναι πάντα μαζί μας”, ανέφερε.

Ν. Φαρμάκης: Αγωνίστρια αξιών

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρμάκης σε μήνυμά του ανέφερε «υπηρέτησε το δημόσιο βίο με την ευγένεια και την αξιοπρέπεια που τη χαρακτήριζε ως άνθρωπο, αλλά και με τη δύναμη που αντιμετώπισε το πρόβλημα υγείας, απέναντι σε έναν ύπουλο εχθρό. Γενναία, περήφανη, αγωνίστρια αξιών μέχρι τέλους. Παράδειγμα προς μίμηση για όλους…».

Απ. Κατσιφάρας: Ζωντανή παρακαταθήκη

Ο πρώην περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε πως «η απώλεια της Προέδρου μας είναι μεγάλη για την δημοκρατική παράταξη, τους συναγωνιστές, τους συντρόφους μας και την Ελλάδα. Πάλεψε με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Έμεινε όρθια και μάχιμη μέχρι και την τελευταία στιγμή, δίνοντας ελπίδα και αισιοδοξία σε όλους μας. Το κενό είναι δυσαναπλήρωτο αλλά οι παρακαταθήκες που άφησε σε αξίες στην πολιτική και την ζωή θα είναι πάντα ζωντανές και επίκαιρες. Πέρασε στην αιωνιότητα διδάσκοντας αξιοπρέπεια».

Αντ. Κουνάβης: Δίδαξε ήθος

Για τον αδόκητο και πρόωρο θάνατο της Φώφης Γεννηματά, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Αχαϊας Αντώνης Κουνάβης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η Φώφη Γεννηματά έδωσε με περισσή αξιοπρέπεια μια μεγάλη μάχη. Δυστυχώς την έχασε, φεύγοντας πρόωρα από τη ζωή. Ο πολιτικός κόσμος της χώρας, και όχι μόνο, είναι συντετριμμένος από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, η οποία με την εν γένει παρουσία της δίδαξε, αν μη τι άλλο, ήθος».

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Μέχρι τέλους στην πρώτη γραμμή

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι « με γενναιότητα και αξιοπρέπεια έδωσε τη μάχη για τη ζωή παραμένοντας μέχρι τέλους στην πρώτη γραμμή της πολιτικής. Η Φώφη Γεννηματά φεύγοντας άφησε τη δική της ξεχωριστή παρακαταθήκη στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Σε ένδειξη πένθους ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναστέλλει όλες τις πολιτικές εκδηλώσεις για τις επόμενες ημέρες».

Οι Δήμαρχοι του Νομού

– Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τον πρόωρο χαμό της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά.
-Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θ. Μπαρής ανέφερε πως «συνέδεσε το όνομά της με τη δημοκρατική παράταξη και τους προοδευτικούς πολίτες, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά της. Σεμνή και ταπεινή ήταν η Φώφη της Ελλάδας που δίδαξε και ενέπνευσε με τη στάση ζωής της. Θα την θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό»
-Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπ. Μυλωνάς σε δήλωσή του, τόνισε πως «έφυγε μια νέα γυναίκα, μια πολιτικός με θάρρος και γενναιότητα, μια προσωπικότητα που κράτησε όρθια την παράταξή της σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας ως πρότυπο προσωπικού θάρρους, πολιτικής γενναιότητας αλλά και υπεράσπισης των αρχών του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ».
– Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, Δ. Καλογερόπουλος τονίζει πως «είχαμε πάντοτε αγαστή συνεργασία με την ίδια, που επιβεβαιώθηκε και το περασμένο καλοκαίρι με την επίσκεψή της στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου μας».

Σκιαδαρέσης: «Θα σε θυμόμαστε»

O περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας Σπύρος Σκιαδαρέσης έγραψε: «Πρόεδρε θα σε θυμόμαστε για πάντα! Δεν θα ξεχάσω το ενδιαφέρον σου για την υγεία του πατέρα μου μετά τη φωτογραφία αυτή που βγάλαμε μαζί στην Χαλανδρίτσα στις 4/8/ φέτος. Με ευχαρίστησες για το τριαντάφυλλο που σου έδωσα και ζήτησες να βγάλουμε μια φωτογραφία μαζί…. Αιωνία σου η μνήμη!»

 

Γρ. Αλεξόπουλος: Αποχαιρετάμε τη μαχήτρια

«Η σημερινή μέρα είναι μέρα βαθιάς θλίψης για το Κίνημά μας και τους ανθρώπους του, αλλά και για την πολιτική ζωή της χώρας. Η Φώφη Γεννηματά που σήμερα μας αποχαιρέτησε τόσο ξαφνικά, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της πορείας της στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη και έγινε μέρος της ιστορίας της αφήνοντας παρακαταθήκη το έργο και τους αγώνες της για ένα καλύτερο αύριο.
Μας αφήνει κληρονομιά και παράδειγμα την αξιοπρέπειά της, την συνέπεια, την εντιμότητα και το ήθος της, ως τρόπο για να πορεύεται κανείς στα δημόσια πράγματα», αναφέρει-μεταξύ άλλων- ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτεύουσα Ξανά», Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

 

Ν. Παπαδημάτος: Μεγάλο κενό

«Κατά την πολύχρονη πολιτική μου πορεία στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, τόσο ως πολιτικό πρόσωπο, όσο και ως βουλευτής και παρακολουθώντας τη διαδρομή της Φώφης Γεννηματά, διαμόρφωσα άποψη εκτίμησης για την υπεύθυνη πολιτική της στάση και συμπεριφορά. Ο θάνατός της δημιουργεί ένα μεγάλο κενό στο πολιτικό σκηνικό, ειδικά για όλους εκείνους που είναι υπέρ του ήπιου πολιτικού κλίματος και της σφυρηλάτησης της εθνικής ενότητας στις κρίσιμες εθνικές στιγμές που ζούμε», δήλωσε ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης, Νίκος Παπαδημάτος.

Εμπορικός Σύλλογος Πατρών

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών εκφράζουν τους θλίψη τους, τονίζοντας πως «η εντιμότητα, η ευγένεια και η γενναιότητα χαρακτήρισε την δράση της στην πολιτική σκηνή της χώρας που ήταν έντονη και καθοριστική τις τελευταίες δύο δεκαετίες».

Άλμα Ζωής Πάτρας: Στήριζε το έργο μας

«Μία ακόμα γυναίκα που πάλεψε γενναία, έφυγε από τον καρκίνο! Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους της!», ήταν το μήνυμα που έγραψε ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. Αχαΐας «Άλμα Ζωής».
Μάλιστα, ο σύζυγος της αείμνηστης προέδρου του Συλλόγου Λιολιώς Κολυπέρα, Γιώργος ανέφερε στην «Γ» πως «η Φώφη έλεγε πάντα στην Λιολιώ πόσο σημαντικό ήταν το έργο που είχε ξεκινήσει. Είχαν γνωριστεί σε συνέδριο στην Αθήνα και η ίδια στήριζε το έργο των γυναικών με καρκίνο μαστού».

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement