Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κατηγορούμενος που επί εννέα χρόνια ήταν ελεύθερος, επιστρέφει στην φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Το δρόμο για τη φυλακή προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του πήρε ο κατηγορούμενος που πυροβόλησε σε βάρος δύο νεαρών, με τους οποίους είχαν διαφορές, τον Μάιο του 2012 στην περιοχή του Πετρωτού.

Ο κατηγορούμενος χθες κάθισε στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών αντιμέτωπος με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βρασμό ψυχικής ορμής κατά συρροή, για την οποία πρωτόδικα από το ΜΟΔ Αιγίου είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του ενός καθώς είχε αθωωθεί ομόφωνα για τις άλλες δύο απόπειρες με αναστολή μέχρι την έφεση.
Η υπόθεση στον δεύτερο βαθμό πήρε άλλη τροπή καθώς το Δικαστήριο έκρινε την ενοχή του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος και των δύο νεαρών, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών χωρίς αναστολή.
Εννέα χρόνια μετά την πρωτόδικη απόφαση και παρά το γεγονός ότι δεν είχε απασχολήσει ποτέ ξανά, το Δικαστήριο έκρινε πως έπρεπε να συνεχίσει την έκτιση της ποινής του σε σωφρονιστικό κατάστημα. Στο Δικαστήριο κατέθεσαν οι δύο νεαροί, οι οποίοι δέχθηκαν τους πυροβολισμούς πισώπλατα, περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν εκείνη την μέρα.

ΤΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ

«Είναι θαύμα που ζω…» είπε ο παθόντας στο Δικαστήριο, ο οποίος τραυματίστηκε από τις σφαίρες σοβαρά, με διαμπερές τραύμα ενώ στο σώμα του φέρει ακόμα τα βλήματα, ένα κοντά στο ήπαρ και ένα κοντά στην καρδιά. Ο αδελφός του, ευτυχώς δεν τραυματίστηκε. Όπως είπαν και οι δύο στο Δικαστήριο, κρύφτηκαν για να γλιτώσουν, καθώς ο κατηγορούμενος τους πυροβόλησε δύο φορές, από απόσταση, την ώρα που έτρεχαν να κρυφτούν καθώς είδαν τον κατηγορούμενο να οπλοφορεί.

«ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΑΜΥΝΑ, ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ
ΦΟΒΙΣΩ, ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΩ»

Ο κατηγορούμενος απολογούμενος ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του, ανέφερε πως όλα ξεκίνησαν όταν τα δύο αδέλφια του έκλεισαν τον δρόμο με το όχημά τους, του επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν με πέτρα και τότε πήρε το κυνηγετικό όπλο.
«Πήρα το όπλο για να τους φοβίσω, όχι για να τους σκοτώσω. Αν ήθελα, θα το είχα κάνει. Τους έχω ζητήσει συγγνώμη, αλλά δεν τη δέχονται», είπε απολογούμενος.
Η εισαγγελέας της έδρας ανέφερε πως ο κατηγορούμενος πυροβόλησε την ώρα που οι παθόντες είχαν απομακρυνθεί και ζήτησε την ενοχή του για απόπειρα ανθρωποκτονίας εν βρασμώ και κατά συρροή, όπως πρωτοδίκως.

«ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ»

Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Θεόδωρος Χρονόπουλος στην αγόρευσή του συντάχθηκε με την εισαγγελική πρόταση και υποστήριξε πως «ο κατηγορούμενος πυροβόλησε με βλήματα για αγριογούρουνο, δύο φορές εναντίων τους, την ώρα που απομακρύνονταν τα παιδιά. Τους πυροβόλησε πισώπλατα. Άδειασε το όπλο και το ξαναγέμισε. Δεν ήταν σε βρασμό ψυχικής ορμής, είχε ανθρωποκτόνο δόλο», ενώ τόνισε πως πριν την συνάντησή τους ο κατηγορούμενος είχε πάει στους ηλικιωμένους γονείς τους και τους είχε πει «θα σου φέρω και τα δύο παιδιά σου στον τάφο».

«ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΜΥΝΑΣ»

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, δικηγόρος Πατρών Γιάννης Παπαναστασόπουλος υποστήριξε πως ο εντολέας του ήταν σε κατάσταση άμυνας καθώς διέτρεχε άμεσο κίνδυνο, πως σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση έφερε κάταγμα στην μύτη, πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι. «Πυροβόλησε δύο φορές, διότι ήταν σε κατάσταση άμυνας. Δεν σημάδεψε εναντίων τους», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως από την πρώτη στιγμή έδειξε μεταμέλεια, ειδοποίησε την Αστυνομία και παραδέχθηκε την πράξη του.
Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, σε 5ετή κάθειρξη για τον πρώτο και 2ετή κάθειρξη για τον δεύτερο, ενώ το αδίκημα της παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας παραγράφηκε.


Ροή ειδήσεων

Advertisement