Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: «Έσβησε» το ευγενικό χαμόγελο της πολιτικής

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Αυτή η νέα «μετωπική» με τον καρκίνο αποδείχτηκε άνιση για τη Φώφη Γεννηματά, η οποία έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία μόλις 57 ετών, ως εν ενεργεία πολιτικός και αρχηγός κόμματος. Για την ακρίβεια, ήταν η μοναδική αρχηγός κόμματος αυτή την εποχή στην Ελλάδα και στη Βουλή…

Ήταν το 2008 όταν η Φώφη Γεννηματά ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο. Τον καρκίνο του μαστού, η παγκόσμια ημέρα κατά του οποίου, ήταν μόλις χθες. Τι τραγική σύμπτωση και αυτή… Από τότε, η Φώφη Γεννηματά ξεκίνησε να παλεύει με το «θεριό».  Χωρίς ποτέ να εγκαταλείψει την πολιτική. Υπερνομάρχης Αθηνών, Υφυπουργός Υγείας, Αν. Υπουργός Παιδείας, Αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας και βέβαια, πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Αλλά και χωρίς να παρατήσει την ίδια τη ζωή. Σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών. Τελικά, ίσως όλα αυτά της έδιναν δύναμη και κουράγιο να προχωράει μπροστά, να χαμογελάει, να πολιτεύεται. Μέχρι τη τελευταία στιγμή. Γιατί αν αναλογιστούμε ότι πέρασαν μόλις δύο εβδομάδες από την ημέρα που ακύρωσε μία προεκλογική της εμφάνιση (για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ) και βρέθηκε στο νοσοκομείο, τότε μάλλον καταλαβαίνουμε ότι κυριολεκτικά… τα έδινε όλα μέχρι τη τελευταία στιγμή.

Καλό ταξίδι στη Φώφη. Και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί η απώλεια ενός ανθρώπου. Οποιουδήποτε ανθρώπου. Η ανθρώπινη ζωή, εξάλλου, δεν «γνωρίζει» από τίτλους και αξιώματα. Έχει πάντα την ίδια, μοναδική αξία.

Εκείνο που διαφέρει είναι το αποτύπωμα που κάθε άνθρωπος αφήνει στο διάβα της ζωής του. Και το αποτύπωμα που άφησε η Φώφη ήταν, αξιοπρέπεια και σεβασμός. Διδάχτηκε την πολιτική στο πλευρό του πατέρα της και γι’ αυτό γνώριζε πως η πολιτική διαπάλη έχει όρια. Όρια που καθορίζουν η ευπρέπεια, η ευγένεια, ο σεβασμός στην (αντίθετη) πολιτική άποψη και κυρίως, στο πρόσωπο του κάθε ανθρώπου. Για τον λόγο αυτό, ποτέ δεν έκανε προσωπικές επιθέσεις στους πολιτικούς αντιπάλους, ποτέ δεν έβαζε στη μέση της πολιτικής διαμάχης τα προσωπικά δεδομένα. Υπήρξε μία «κυρία» της πολιτικής και ένας ευγενής άνθρωπος, σε έναν πολύ δύσκολο, σχεδόν… ανθρωποφάγο χώρο.

Ας τη θυμούνται όλοι με εκείνο το ευγενικό χαμόγελο, το τόσο παράταιρο για τα πολιτικά μας ήθη, ειδικά για τους αρχηγούς κομμάτων. Και ας θυμόμαστε όλοι, επίσης, ότι δεν υπάρχει τίποτα πολυτιμότερο από τη ζωή και την υγεία…


Ροή ειδήσεων

Advertisement