Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αναβάλλεται, λόγω Covid, η μαθητική παρέλαση στα Καλάβρυτα

Δημοσιεύθηκε

στις

Του Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου

Ανησυχία και αναβολή της Μαθητικής Παρέλασης η οποία είχε προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου και της επετείου του «ΟΧΙ», προκάλεσε ο εντοπισμός κρουσμάτων κορονοϊού σε Γυμνάσιο και Λύκειο (ΓΕΛ) των Καλαβρύτων. Συνολικά παρουσιάστηκαν έξι κρούσματα σε δύο τάξεις του σχολικού συγκροτήματος «Ευσέβιος Κηπουργός» με αποτέλεσμα αργά το απόγευμα χθες Τρίτη, μετά από εισήγηση των διευθυντών των σχολικών μονάδων, να αποφασιστεί η αναβολή της μαθητικής παρέλασης.

«Η αναβολή της παρέλασης γίνεται προληπτικά, προκρίθηκε κατά τη διάρκεια συνεννοήσεων που έγιναν μεταξύ των εκπαιδευτικών, του Δήμου και του Νοσοκομείου των Καλαβρύτων, στα πλαίσια ευρύτερων μέτρων για την προστασία της σχολικής κοινότητας των Καλαβρύτων. Τηρούνται ήδη τα σχετικά πρωτόκολλα με συνεχείς ελέγχους τόσο στο στενό περιβάλλον των κρουσμάτων, σε μαθητές με τους οποίους ήρθαν σε επαφή και μέλη οικογενειών και στο σύνολο της σχολικής κοινότητας. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας» αναφέρει στην «Γ» ο βοηθός Δημάρχου και διευθυντής του Νοσοκομείου Καλαβρύτων Λεωνίδας Βασιλόπουλος.
Η απόφαση για την αναβολή των παρελάσεων ελήφθη διότι τα έξι κρούσματα δεν συσχετίζονται μεταξύ τους γεγονός το οποίο προβληματίζει σε σχέση με την πιθανή μόλυνση και άλλων στενών επαφών.
Στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων στο συγκρότημα «Ευσέβιος Κηπουργός»
@ όλα τα παιδιά θα υποβάλλονται σε δύο rapid test την εβδομάδα, επιπλέον των δύο υποχρεωτικών self test ενώ
@ μαθητές στενές επαφές των κρουσμάτων θα υποβάλλονται σε τρία self test και τέσσερα rapid test την εβδομάδα.
Το Νοσοκομείο Καλαβρύτων, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, θα διενεργήσει διαγνωστικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests) αύριο Πέμπτη 28/10 από 09:30 έως 12:30, στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου.
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ – ΤΡΙΠΟΤΑΜΑ – ΔΑΦΝΗ
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αύριο Πέμπτη, ανήμερα της Εθνικής Εορτής:
@ Στα Καλάβρυτα, ώρα 10.00 π.μ. θα ψαλεί η Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμησεως της Θεοτόκου. Ωρα 10.20 π.μ. θα γίνει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας. Ωρα 10.30 π.μ. τελείται η Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων με κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου.
@ Στην Κλειτορία, ώρα 10.00 π.μ. θα ψαλεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στις 10.20 π.μ. θα γίνει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας και ώρα 10.30 π.μ., τελείται Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Ηρώων και ώρα 11.00 π.μ. ξεκινά η παρέλαση μαθητών Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και ΓΕΛ Κλειτορίας στη κεντρική πλατεία της πόλης.
@ Στα Τριπόταμα (Ψωφίδα) στις 10.00 π.μ. τελείται Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, ώρα 10.20 π.μ. θα γίνει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας ενώ ακολουθεί Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων στη πλατεία της Ψωφίδας και στις 11.00 π.μ. ξεκινά η παρέλαση μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Ψωφίδας.
@ Στη Δάφνη η Δοξολογία την 28η τελείται στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας. Ώρα 10.20 π.μ. γίνεται η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον φιλόλογο Μιχάλη Καραγεωργίου, Υποδιευθυντή ΓΕΛ Δάφνης. Ακολουθεί η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων στη πλατεία της Δάφνης και η παρέλαση μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου, ΓΕΛ Δάφνης.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement