Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μαίνονται οι αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι γονείς και μαθητές ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων. Αντιπροσωπεία των γονέων είχε συνάντηση με τον Διευθυντή, Ανδρέα Ζέρβα, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης

Συγκεκριμένα, οι γονείς ζήτησαν να αποσυρθούν όλες οι συγχωνεύσεις/καταργήσεις τμημάτων, ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα να είναι 15 και να βελτιωθούν οι εκπαιδευτικές και υγειονομικές συνθήκες σε όλα τα σχολεία.
Από την πλευρά του, ο κ. Ζέρβας εξήγησε ότι τα «27άρια» τμήματα προβλέπονται από το Νόμο, ενώ η απόφαση δεν ελήφθη από την Διεύθυνση, αλλά από το Υπουργείο Παιδείας και αφορά συνολικά, στις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία όλης της χώρας.
Να σημειωθεί, πως χθες το απόγευμα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου και οι εκπαιδευτικοί, με τη συμμετοχή επίσης, γονέων και μαθητών.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ

Εξ άλλου, χθες το πρωί ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, επισκέφτηκαν τους μαθητές του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Καστριτσίου, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στη συγχώνευση τμημάτων που προχωρά και στο δικό τους σχολείο.
Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος, συνομίλησαν αρκετή ώρα με τους μαθητές, αλλά και με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, που βρίσκονταν στο χώρο για να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των παιδιών τους. Όπως ανέφεραν «η Δημοτική Αρχή, είναι στο πλευρό και θα στηρίξει με κάθε τρόπο, τον αγώνα των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών, ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων, που υποβαθμίζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης που λαμβάνουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Μάλιστα, αποτελεί ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση, ότι η απόφαση για τις συγχωνεύσεις, έρχεται σε μία περίοδο που απαιτούνται ακόμα περισσότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών και αραίωση τμημάτων, λόγω αφενός των μαθησιακών κενών που έχουν προκύψει με την τηλεκπαίδευση, αλλά και των αναγκαίων μέτρων προστασίας της υγείας των παιδιών και των οικογενειών τους».


Ροή ειδήσεων

Advertisement