Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μπαράζ» κρουσμάτων στα σχολεία-Πάνω από 80 μαθητές στην Αχαΐα ενημέρωσαν χθες πως είναι θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ ήδη νοσούν και αρκετοί εκπαιδευτικοί

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε καθεστώς άτυπης παύσης λειτουργίας βρίσκεται το 40ο Νηπιαγωγείο Πατρών, καθώς από τους τέσσερις εκπαιδευτικούς οι τρεις έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ χθες νόσησε και ο ένας από τους δύο εκπαιδευτικούς ειδικότητας που διδάσκουν στο σχολείο.

Την ίδια ώρα, στο συγκεκριμένο σχολείο, συνολικά επτά μαθητές έχουν βρεθεί θετικοί, με αποτέλεσμα αρκετοί γονείς να φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους για μάθημα. Είναι ενδεικτικό πως χθες προσήλθε κανονικά για μάθημα ο ένας εκπαιδευτικός που δεν έχει κολλήσει κορωνοϊό βρίσκοντας στην τάξη μόνο δύο παιδάκια, τα οποία και τελικά αποχώρησαν, οπότε δεν έγινε μάθημα.
Η συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να είναι μεμονωμένη, ωστόσο, καταδεικνύει τόσο το μέγεθος της διασποράς εντός μιας σχολικής κοινότητας, όσο και τα προβλήματα στην εκπαιδευτική λειτουργία, με δεδομένο ότι ήδη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης Αχαΐας έχουν τεθεί «εκτός» συνολικά οκτώ εκπαιδευτικοί εξαιτίας του κορωνοϊού και είναι δύσκολη η αναπλήρωσή τους.
AYΞΗΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ
Πάντως, χθες, κατεγράφη αυξημένος αριθμός θετικών κρουσμάτων σε μαθητές σε περισσότερες από 60 σχολικές μονάδες της Αχαΐας, τόσο στην Α’ βάθμια, όσο και στη Β’ βάθμια εκπαίδευση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Β’ βάθμια κατεγράφησαν πάνω από 30 θετικά κρούσματα σε μαθητές, ενώ αντίστοιχα, στην Α’ βάθμια ο αριθμός άγγιξε τους 50! Με δεδομένο ότι τα παιδιά του Δημοτικού δεν έχουν εμβολιαστεί είναι αναμενόμενο να παρατηρούνται περισσότερα θετικά κρούσματα ημερησίως, απ’ ό,τι στους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων.
Αντίστοιχα, ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων στους μαθητές οφείλεται και στο γεγονός ότι χθες, ήταν η μέρα που έπρεπε να διενεργηθεί στους μαθητές το ένα από τα δύο self test της εβδομάδας, οπότε αρκετά παιδιά που υποβλήθηκαν σε έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικά στον κορωνοϊό.
MΑΡ.ΟΡΦ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement