Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους στήριξαν το Pink the city 2021

Το φετινό Pink the City 2021  ήταν αφιερωμένο στη μνήμη της  Λιολιώς Κολυπέρα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το 9ο Pink the City με σύνθημα ΑΛΜΑΤΑ ΖΩΗΣ – ΒΗΜΑΤΑ ΕΛΠΙΔΑΣ που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στις 24 Οκτωβρίου

Στα πλαίσια του φετινού Pink the City υλοποιήθηκαν κλινικές εξετάσεις τόσο την Αχαΐα όσο και στην πόλη του Αγρινίου, όπου εξετάστηκαν συνολικά 223 γυναίκες ενώ 45 από αυτές παραπέμφθηκαν για δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις (υπέρηχο και μαστογραφία). 

Από την 1η Οκτωβρίου η πόλη διακοσμήθηκε με τα εικαστικά δημιουργήματα του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων που τοποθετήθηκαν στην Πλατεία Τριών Συμμάχων και στην Πλατεία Γεωργίου ενώ από τις 14 Οκτωβρίου φωταγωγήθηκαν με ροζ χρώμα τα καταστήματα Dur (Μαιζώνος 97), Classico (Μαιζώνος 87 ) και Yellow Shoes (Μαιζώνος 95), το νεοκλασικό κτίριο Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας στην πλ Γεωργίου (από 15 -17?10, καθώς και για τέταρτη συνεχή χρονιά ο ιστορικός Κυματοθραύστης της Πάτρας, συμμετέχοντας στην μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και κινητοποίησης για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού !!

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και άλλων περιοχών της χώρας μας οι οποίοι πραγματοποίησαν περίπου 3,700 εγγραφές στο φετινό Pink the City! Μικροί και μεγάλοι, από την Πάτρα, τον Πύργο, την Αμαλιάδα, το Αίγιο, το Αγρίνιο, τη Ναύπακτο, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Λιδωρίκι, τον Βόλο, την Καρδίτσα, την Κεφαλονιά, την Ελευσίνα, την Καλαμπάκα, την Νάουσα, την Τρίπολη, την Κάλυμνο κ.α., πραγματοποίησαν την εγγραφή τους, απέκτησαν το συμβολικό ροζ μπλουζάκι και αιχμαλώτισαν την εικόνα τους με υπέροχες φωτογραφίες που ανάρτησαν στο διαδίκτυο. 

Το 9ο Pink the City κορυφώθηκε την Κυριακή 24 Οκτωβρίου με όμορφες ρόζ πινελιές των συμμετεχόντων που επισκέφτηκαν το περίπτερο της δράσης μας στην Πλατεία Γεωργίου καθώς και με το μεγάλο διαδικτυακό live event που μεταδόθηκε την Κυριακή το απόγευμα από τη σελίδα του Συλλόγου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας στο facebook, ολοκληρώνοντας τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, που διοργάνωσε ο Σύλλογος ολόκληρο τον μήνα Οκτώβριο. 

Το live διαδικτυακό event, είχε απήχηση σε χιλιάδες viewers, οι οποίοι το παρακολούθησαν ενώ εξακολουθούν να καταγράφονται νέοι επισκέπτες που το παρακολουθούν, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. 

Στη διαδικτυακή εκδήλωση, που παρουσιάστηκε από την κοινωνική λειτουργό του Συλλόγου κα Ελένη Μητροπούλου, κράτησαν συντροφιά στους θεατές με μηνύματα στήριξης του ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας και του Pink the City ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Πατρέων, κ. Κώστας Πελετίδη, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, κ. Γιάννης Καρβέλης, και η Πρόεδρος του Δ.Σ.του ΟΛΠΑ, κ. Ερασμία Κάνιστρα. Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου υπογράμμισαν πόσο σημαντική είναι η υποστήριξη των πολιτών καθώς μέσα από τη συμμετοχή τους στο Pink the City βοηθούν το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ να συνεχίζει να στηρίζει την γυναίκα με καρκίνο μαστού και την οικογένεια της. 

Ιδιαίτερη ήταν η συμμετοχή μελών, φίλων, συνεργατών, εθελοντών και χορηγών στο διαδικτυακό event οι οποίοι αναφέρθηκαν στην συνεχόμενη 20ετή πορεία του Συλλόγου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ στην περιοχή. Οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν την βοήθεια που προσφέρει ο Σύλλογος μέσα από τα προγράμματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης αλλά και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης προς τη γυναίκα με καρκίνο μαστού και την οικογένεια της. 

Σημαντικά μηνύματα έστειλαν οι διάσημοι φίλοι του Συλλόγου μας, Ευλαμπία Ρέβη, Μυρτώ Κάζη, Βασίλης Χαραμπόπουλος και Σοφία Μπεκατώρου, ενώ το διαδικτυακό event επένδυσαν μουσικά οι κυρίες Νάντια Παπαγιαννάκη και Άννυ Ονουφρίου. Λίγο πριν το κλείσιμο παρουσιάστηκαν μερικές από τις φωτογραφίες που ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι φετινοί συμμετέχοντες φορώντας το pink t-shirt. 

Το  facebook event του Pink the City 2021 έκλεισε με ένα συγκινητικό βίντεο εμπλουτισμένο με όμορφα και ζωντανά στιγμιότυπα, αφιερωμένο στην Λιολιώ Κολυπέρα την ψυχή της διοργάνωσης που πριν λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή. Το βίντεο επενδύθηκε με το τραγούδι «οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» που παραχωρήθηκε στον Σύλλογο προς χρήση για το συγκεκριμένο βίντεο από τον κ. Σταμάτη Κραουνάκη. 

Ο Σύλλογος εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους χορηγούς και υποστηρικτές της φετινής δράσης, που, με κάθε τρόπο, συνέβαλαν στην υλοποίηση του Pink the City, στους εθελοντές, τα μέλη του Δ.Σ., το προσωπικό του Συλλόγου, αλλά και σε όσους έκαναν εγγραφή στη φετινή δράση και συμμετείχαν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για στήριξη του Συλλόγου που φέτος υπήρξε πιο αναγκαία από ποτέ.

Οι φετινοί μας δωροθέτες: 

Elite- Πατραϊκή Χαρτοποιία Α.Ε., InterMed Pharmaceutical Laboratories, Λουκούμια ΚΟΥΛΟΥ, Μάντυ Μπαξεβάνη

 

 

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement