Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τρεις νέες ηλεκτρονικές απάτες

Δημοσιεύθηκε

στις

1)Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη μέσω του διαδικτύου, σε βάρος άγνωστων δραστών, οι οποίοι απέστειλαν σε παθόντα, ένα email, που περιείχε υπερσύνδεσμο, που ανακατεύθυνε σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε με ιστοσελίδα τράπεζας. Στη συνέχεια, αφού ο παθόντας πληκτρολόγησε τους κωδικούς του, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

2)Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη μέσω του διαδικτύου σε βάρος άγνωστων δραστών, οι οποίοι απέστειλαν σε παθόντα email, στο οποίο αναγραφόταν ότι για την διασφάλιση της ασφάλειας των χρηστών, από συγκεκριμένη ημερομηνία, η κάρτα του απενεργοποιήθηκε προσωρινά για διαδικτυακές αγορές και περιείχε υπερσύνδεσμο που ανακατεύθυνε σε ιστοσελίδα, που προσομοίαζε με ιστοσελίδα της τράπεζας του. Στη συνέχεια, αφού ο παθόντας πληκτρολόγησε τους κωδικούς του, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 4.590 ευρώ από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

3)Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη μέσω του διαδικτύου σε βάρος άγνωστων δραστών, οι οποίοι απέστειλαν sms σε παθόντα, με εμφανιζόμενο αποστολέα I –BANK. Το sms περιείχε υπερσύνδεσμο που ανακατεύθυνε σε ιστοσελίδα, που προσομοίαζε με ιστοσελίδα της τράπεζας του. Στη συνέχεια, αφού ο παθόντας ακολούθησε τον υπερσύνδεσμο και πληκτρολόγησε τους κωδικούς του, οι άγνωστοι δράστες πραγματοποίησαν αγορά μέσω της κάρτας του συνολικής αξίας 950 ευρώ.


Ροή ειδήσεων

Advertisement