Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Έφτασε στην Αθήνα η Μέρκελ-Θα δειπνήσει στο σπίτι του πρωθυπουργού

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Αθήνα έφτασε στις 8 το βράδυ της Πέμπτης 28ης Οκτωβρίου η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσκεκλημένη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Άνγκελα Μέρκελ πραγματοποιεί το πρώτο της ταξίδι ως υπηρεσιακή καγκελάριος και θα μείνει στην Αθήνα απόψε και αύριο Παρασκευή (29.10.2021) όπου θα γίνει δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Απόψε, Μέρκελ και Μητσοτάκης τα λένε πιο χαλαρά, στο δείπνο που παραθέτει στο σπίτι του ο πρωθυπουργός.

Το αυτοκίνητο που την μετέφερε έφτασε ακριβώς στις 20:30 το βράδυ της Πέμπτης, 28.10.2021, στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος και την υποδέχτηκε στην είσοδο.

Άνγκελα Μέρκελ  Άνγκελα Μέρκελ

Το πρόγραμμα της Άνγκελα Μέρκελ την Παρασκευή

Συγκεκριμένα το αυριανό πρόγραμμα της καγκελαρίου αρχίζει στις 9 το πρωί με την ομιλία της στους νέους, που θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στις 10:15 θα συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολούθως, στις 10:50, η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τη συνάντησή τους, θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της καγκελαρίου στην Ελλάδα, η ΕΛΑΣ προχωρεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής. Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται απογευματινές-βραδινές ώρες της Πέμπτης, 28 Οκτωβρίου και πρωινές-μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, 29 Οκτωβρίου, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Για την Ελλάδα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ είναι «υψηλού συμβολισμού» γιατί «έχει χαρακτήρα απολογισμού των ελληνογερμανικών σχέσεων». Κατά τις ίδιες πηγές, η Ελλάδα του 2021 δεν έχει σχέση με την Ελλάδα του 2015 ή του 2010, η Ευρώπη του Ταμείου Ανάκαμψης είναι πλέον διαφορετική και η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα σηματοδοτεί μια αλλαγή σελίδας τόσο για τις ισορροπίες εντός Ε.Ε., αλλά και για την Ελλάδα.

newsit.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement