Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Ρολό παντεσπάνι με κρέμα πορτοκάλι και σαντιγί

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 6 μερίδες)

Για το παντεσπάνι

5 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια

100γρ. ζάχαρη

120γρ. αλεύρι μαλακό

1 δόση βανιλίνη

Για την κρέμα πορτοκάλι

2 αβγά

110γρ. ζάχαρη

20γρ. χυμό λεμονιού

65γρ. χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

150γρ. βούτυρο αγελάδας

Για το σερβίρισμα

150γρ. σαντιγί

ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε πρώτα την κρέμα πορτοκαλιού, βάζοντας όλα τα υλικά – εκτός από το βούτυρο – σε μπεν μαρί και ανακατεύετε με σύρμα να πήξουν. Αδειάζετε το μίγμα σε μπολ και αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς (να φτάσει στους 40οC). Θα πρέπει να το ανακατεύετε τακτικά. Προσθέτετε το βούτυρο και ομογενοποιείτε το μίγμα με ραβδομπλέντερ ή σε πολυκόφτη. Αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον 6 ώρες. Για το αφράτο παντεσπάνι, χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα τη ζάχαρη με τα ασπράδια. Αφού διογκωθεί η μαρέγκα προσθέτετε τους κρόκους. Σταματάτε το μίξερ, προσθέτετε το αλεύρι, τη βανιλίνη και ανακατεύετε με μαρίζ. Αδειάζετε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνετε στους 200οC για 6 λεπτά. Το παντεσπάνι θα πρέπει να μείνει εύκαμπτο χωρίς να στεγνώσει. Όταν κρυώσει, απλώνετε σε όλη την επιφάνειά του την κρέμα πορτοκάλι, από επάνω απλώνετε ένα στρώμα σαντιγί και κλείνετε σε ρολό. Αφήνετε στη συντήρηση για 20 λεπτά να σταθεροποιηθεί. Τέλος, κόβετε ελάχιστα τις δύο άκρες για να είναι ομοιόμορφο το ρολό, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

 

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement