Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο… κόκκινο ξανά η Αχαΐα-Αυξάνονται σταδιακά οι νοσηλείες

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο «κόκκινο» μπήκε ξανά η Αχαΐα καθώς το τελευταίο διάστημα καταγράφηκε ανοδική πορεία στον αριθμό των νέων κρουσμάτων.

Μέσα σε δύο 24ωρα μετρά 212 νέα κρούσματα, ενώ εδώ και μέρες σε 24ωρη βάση οι νέες μολύνσεις κινούνται σε τριψήφια επίπεδα.

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 102 νέα κρούσματα στην Αχαΐα, 36 στην Αιτωλοακαρνανία και 11 στην Ηλεία 11, ενώ σ’ όλη τη χώρα ανακοινώθηκαν 2.984 νέες μολύνσεις, 31 θάνατοι και 391 διασωληνωμένοι.
Προχθές, τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα προχθές ανήλθαν σε 3.651 ανήλθαν, ενώ κατεγράφησαν 63 θάνατοι και 387 διασωληνωμένοι.

Στην Αχαΐα εντοπίστηκαν 110 νέα κρούσματα, στην Αιτωλοακαρνανία 69 και στην Ηλεία 11.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ 70, ΟΙ 10 ΣΤΙΣ ΜΕΘ

Αυξάνονται σταδιακά οι νοσηλείες των ασθενών με λοίμωξη Covid -19 στα νοσοκομεία της Πάτρας. Χθες το απόγευμα νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Αγ. Ανδρέας» 30 ασθενείς στην Κλινική Λοιμώξεων και δύο στη ΜΕΘ Covid -19, ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται 28 ασθενείς στην Κλινική, δύο στην παιδιατρική και οκτώ στην ΜΕΘ Covid-19.

ΑΠΟ ΤΑ 297 ΤΕΣΤ ΒΡΕΘΗΚΑΝ 15 ΘΕΤΙΚΑ

Διψήφιος ήταν ο χθεσινός αριθμός των θετικών rapid test που διενεργήθηκαν στο Επιμελητήριο Αχαΐας. Συγκεκριμένα, από τα 297 τεστ βρέθηκαν 15 θετικά.
Σήμερα, θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας (8:30 με 20:30), στο Κέντρο Υγείας Αιγίου (09:00 με 15:00) και στην πλατεία Ντε Μιράντα, πλησίον του σταδίου Παναχαϊκής (09:00 με 14:30) για το ευρύ κοινό.

ΚΑΡΒΕΛΗΣ: «ΝΟΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ»

Αναμενόμενη χαρακτήρισε την ένταξη της Αχαΐας στο «κόκκινο» εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.
«Έχουμε πει ότι δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, γι’ αυτό και δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Θα πρέπει να υπάρχει απ’ όλους απόλυτη συνέπεια, σε όσα οι επιστήμονες και οι λοιμωξιολόγοι και η Πολιτεία έχουν πει, αναφορικά με τη χρήση μάσκας και την αποφυγή συνωστισμού. Όμως το σημαντικότερο είναι πως όσοι συμπολίτες μας είναι ακόμη ανεμβολίαστοι να εμβολιαστούν, γιατί τα ποσοστά εμβολιασμού αυτή τη στιγμή όχι μόνο δεν μας ικανοποιούν, αλλά δεν είναι αυτά που θα προσδώσουν ασφάλεια ανοσίας στην κοινότητα. Συνέπεια αυτού είναι και τα κρούσματα που έχουν αυξηθεί στην περιοχή μας».
Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως η θέση της κυβέρνησης είναι να μην οδηγηθούμε σε γενικό Lock down, ωστόσο τοπικά αν υπάρξει ανάγκη να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα θα ληφθούν. «Όλα εξαρτώνται από τη συμπεριφορά των συμπολιτών μας και από την προώθηση της εμβολιαστικής διαδικασίας. Γιατί τα κρούσματα που βλέπουμε στην κοινότητα μέχρι στιγμής δεν έχουν μεταφραστεί σε μεγάλο αριθμό νοσηλειών. Βλέπουμε όμως, μια μικρή άνοδο στα κρούσματα που αφορούν άτομα νεαρότερης ηλικίας και μικρά παιδιά, γιατί αυτό το κύμα της πανδημίας είναι εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα, καθότι έχουμε να κάνουμε με μία κοινωνία ανοικτή, με οικονομία ανοικτή και την εκπαίδευση ανοικτή».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ποιοι κινδυνεύουν να πληρώσουν το 100% της επιστρεπτέας προκαταβολής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο χρόνος «τρέχει» για τις επιχειρήσεις  και τους επαγγελματίες που ενισχύθηκαν την περίοδο της πανδημίας μέσω των κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής αλλά «ξέχασαν» στη συνέχεια να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Η διορία που τους έχουν δώσει το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ για την υποβολή των δικαιολογητικών λήγει στις 31 Αυγούστου 2022.

Οσοι δεν προλάβουν και χάσουν τη συγκεκριμένη προθεσμία τότε θα κληθούν να επιστρέψουν στο κράτος το 100% της ενίσχυσης που έλαβαν και μάλιστα εφάπαξ και με τόκο. Και αυτό γιατί η υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών αποτελεί έναν από τους όρους χορήγησης των κρατικών δανείων.

Τι πρέπει να γνωρίζουν

Η υποβολή των δικαιολογητικών γίνεται μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ mybusinessSupport ενώ επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έλαβαν τα ποσά της ενίσχυσης θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Στις 31 Αυγούστου 2022 εκπνέει η προθεσμία πληρωμής της δεύτερης δόσης της επιστρεπτέας προκαταβολής. Συνολικά, η οφειλή του κρατικού δανείου εξοφλείται σε 96 άτοκες δόσεις.

Σε περίπτωση που τα προς επιστροφή ποσά βεβαιώθηκαν μετά την 25η  Ιουλίου 2022,  η πρώτη και η δεύτερη μηνιαία δόση θα πρέπει να καταβληθούν έως την 31η Αυγούστου 2022.

Μέχρι 31 Αυγούστου 2022 έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν εφάπαξ την οφειλή προκειμένου να κερδίσουν έξτρα έκπτωση 15% οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες για τους οποίους το εκκαθαριστικό της επιστρεπτέας προκαταβολής εκδόθηκε και αναρτήθηκε στον λογαριασμό τους στο Taxisnet μετά τις 25 Ιουλίου 2022.

Δεν ισχύει η επιπλέον έκπτωση 15% σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης της επιστρεπτέας προκαταβολής για τους φορολογούμενους που η οφειλή βεβαιώθηκε μετά τις 25 Ιουλίου 2022 και υπέβαλαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μετά τη συγκεκριμένη προθεσμία, δηλαδή μετά τις 25 Ιουλίου.

Εφόσον τηρήθηκε η ρήτρα διατήρησης εργαζομένων που προβλεπόταν σε κάθε κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής και οι υποχρεώσεις των δικαιούχων επιχειρήσεις και επαγγελματίες επιστρέφουν τα εξής ποσά:

α) Για επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών πριν από την 1η Ιανουαρίου 2019, δεν άνοιξαν υποκατάστημα από την 1η Απριλίου 2019 έως την 31η Δεκεμβρίου 2020 και έχουν θετικά ακαθάριστα έσοδα το 2019, σε:

♦ 25% της ενίσχυσης, εφόσον η μείωση των ακαθάριστων εσόδων του 2020 της επιχείρησης ξεπερνά το 70% σε σχέση με το 2019 και η επιχείρηση παρουσιάζει ζημίες προ φόρων ή

♦ 33,3% της ενίσχυσης, εφόσον η μείωση των ακαθάριστων εσόδων του 2020 της επιχείρησης ανέρχεται τουλάχιστον σε 30% και ως 70% σε σχέση με το 2019 και παρουσιάζει ζημίες προ φόρων ή

– 50% της ενίσχυσης, για όλες τις λοιπές επιχειρήσεις.

β) Για νέες επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών μετά την 1η Ιανουαρίου 2019 ή για επιχειρήσεις που άνοιξαν υποκατάστημα από την 1η Απριλίου 2019 έως την 31η Δεκεμβρίου 2020 ή έχουν μηδενικά ακαθάριστα έσοδα το 2019, σε:

♦ 25% της ενίσχυσης, εφόσον η μείωση των ακαθάριστων εσόδων του 2020 της επιχείρησης ξεπερνά το 30% σε σχέση με τα έσοδα του 2019 και η επιχείρηση παρουσιάζει ζημίες προ φόρων ή

♦ 33,3% της ενίσχυσης, για όλες τις λοιπές επιχειρήσεις.

Για επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά ή δεν έχουν τηρήσει τη ρήτρα διατήρησης εργαζομένων που προβλεπόταν σε κάθε κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής, η ενίσχυση επιστρέφεται στο 100% εφάπαξ και εντόκως, χωρίς τη δυνατότητα έκπτωσης.

In.gr

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος της ομορφιάς, η Νίκη Μελικίδου

Δημοσιεύθηκε

στις

Θλίψη σκόρπισε στην Πάτρα η αναγγελία του θανάτου της Νίκης Μελικίδου, επί χρόνια ιδιοκτήτριας ινστιτούτου αισθητικής, μιας δυναμικής και δραστήριας γυναίκας με έντονη κοινωνική παρουσία στην πόλη της Πάτρας.

Την είδηση έκανε γνωστή η δημοσιογράφος Μαρία Σιορώκου σε ανάρτησή της στο facebook γράφοντας: ” Έφυγε η μεγάλη ΚΥΡΙΑ της ομορφιάς Νίκη Μελικίδου…
Φίλη μου αγαπημένη, καλό σου ταξίδι!”

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο 98% η πληρότητα  για το τριήμερο 

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Στο 98% αγγίζει η πληρότητα των κρατήσεων για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου στην γειτονική Ναυπακτία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες μιλώντας στο SKAI ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, Θέμης Μπάκας, μια τετραμελής οικογένεια μπορεί να βρει ένα σπίτι για ενοικίαση από 505 ευρώ σε απόσταση 700 μέτρων από το κέντρο της πόλης. Υπογράμμισε μάλιστα πως η Ναύπακτος κερδίσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τα Σαββατοκύριακα και τα τριήμερα και μάλιστα το τελευταίο διάστημα την επιλέγουν και αρκετοί Κινέζοι τουρίστες.

Επίσης, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Λευκάδα, καταγράφουν προ-κρατήσεις 98%, 99% και 99% αντίστοιχα.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα