Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κλειστά τα σχολεία σήμερα στα Καλάβρυτα-Απολύμανση του Δήμου σε Νηπιαγωγείο – Δημοτικό αλλά και σε Γυμνάσιο – Λύκειο 

Δημοσιεύθηκε

στις

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Παρασκευή 29 Οκτωβρίου όλα τα σχολεία των Καλαβρύτων μετά από απόφαση της Δημοτικής αρχής και εισήγηση των σχολικών επιτροπών (Α’βάθμιας και Β’βαθμιας) προκειμένου να προχωρήσει η απολύμανση όλων των αιθουσων, εξαιτίας της συρροής κρουσμάτων κορωνοϊού στην σχολική κοινότητα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Αθ. Παπαδόπουλου δεν θα λειτουργήσουν Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο και Ειδικό Σχολείο Καλαβρύτων (Σχολικό Συγκρότημα «ΑΓΛΑΪΑ ΚΟΝΤΗ – ΕΛΕΝΗ ΧΑΜΨΑ») καθώς και το Γυμνάσιο, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑΛ Καλαβρύτων (Σχολικό Συγκρότημα “ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΚΗΠΟΥΡΓΟΣ»). Σύμφωνα με την απόφαση οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές λόγω απολύμανσης από τις Υπηρεσίες του Δήμου Καλαβρύτων, με εντολές του ΕΟΔΥ, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας και του Υπουργείου Παιδείας. Συνολικά, από την Τρίτη έχουν καταγραφεί έξι κρούσματα, σε δύο τάξεις του σχολικού συγκροτήματος «Ευσέβιος Κηπουργός».

Χθες στα Καλάβρυτα ο εορτασμός για την 28η Οκτωβρίου δεν περιελάμβανε την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού σε Γυμνάσιο και ΕΠΑΛ Καλαβρύτων). Στο μήνυμα του μάλιστα για την επέτειο του “Οχι” ο Δήμαρχος Καλαβρύτων επεσήμανε ότι φέτος, ο Δήμος Καλαβρύτων, ύστερα από αίτημα διευθυντών σχολικών μονάδων και του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, αναγκάστηκε να ματαιώσει την παρέλαση στην πόλη των Καλαβρύτων για λόγους υγειονομικούς αναφέροντας ότι “αυτό δεν ματαιώνει σε τίποτα τη φόρτιση και το υψηλό νόημα της 28ης Οκτωβρίου στην περιοχή μας”.

Παράλληλα χθες, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, διεξήχθησαν και δεκάδες έλεγχοι rapid test από το Νοσοκομείο της πόλης.
Σύμφωνα με τη Δημοτική αρχή τηρούνται ήδη τα σχετικά πρωτόκολλα με συνεχείς ελέγχους τόσο στο στενό περιβάλλον των κρουσμάτων, σε μαθητές με τους οποίους ήρθαν σε επαφή και μέλη οικογενειών αλλά και στο σύνολο της σχολικής κοινότητας.

Η απόφαση για την αναβολή των παρελάσεων ελήφθη διότι τα κρούσματα δεν συσχετίζονται μεταξύ τους γεγονός το οποίο προβληματίζει σε σχέση με την πιθανή μόλυνση στενών επαφών.
Στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων στο συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου («Ευσέβιος Κηπουργός»)
@ όλα τα παιδιά ήδη υποβάλλονται σε δύο rapid test την εβδομάδα, επιπλέον των δύο υποχρεωτικών self test ενώ
@ μαθητές στενές επαφές των κρουσμάτων υποβάλλονται σε τρία self test και τέσσερα rapid test την εβδομάδα.
Με τα σχολεία κλειστά από την Τετάρτη έως και αυτή τη Δευτέρα 1/11/2021 και την απολύμανση οι τοπικές και υγειονομικές αρχές εκτιμούν ότι θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το ενδεχόμενο περαιτέρω διασποράς της νόσου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement